Το νέο τουρκικό παιχνίδι του 1963-1974 κάνει μια βουτιά στα βόρεια της Κύπρου

τηλεοπτικές σειρές που παράγονται στην Τουρκία «Once Once a Time in Cyprus», η οποία επικεντρώνεται στο περιστατικό του 1963 στο οποίο μια συγκεκριμένη περίοδο εντεινόμενης σύγκρουσης.

Η σειρά Once Once a Time Gibris θα μεταδοθεί στο DRT1, που ανήκει στον τουρκικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό DRT1, και κάποιος εξοικειωμένος με το σενάριο είπε στην Cyprus Mail ότι καλύπτει την περίοδο 1963-1974.

Καθώς μπαίνουμε σε μια περίοδο βίας που χαρακτηρίζεται από τα γεγονότα της 21ης ​​Δεκεμβρίου 1963, γίνεται κατανοητό ότι η σειρά ακολουθεί την αναστατωτική ζωή μιας τουρκοκυπριακής οικογένειας υπό την ηγεσία ενός εμπόρου τσίχλας.

Ορισμένες αρχικές αντιδράσεις στο Βορρά φαίνονται ανησυχητικές, καθώς η σειρά αναμένεται να έχει έντονη εθνικιστική προκατάληψη. Αρκετοί επεσήμαναν ότι «σχεδόν όλοι οι ηθοποιοί, συμπεριλαμβανομένου του σκηνοθέτη και άλλοι, είναι Τούρκοι».

“Μερικοί Τουρκοκύπριοι λυπάται που δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα περισσότερο από μια εξαιρετικά δεξιά αντιδραστική εκδοχή των γεγονότων που εκπέμπει ένα προπαγανδιστικό άρωμα”, δήλωσε ένας Τουρκοκύπριος στην εφημερίδα Cyprus Mail. Είπε.

Ένα άλλο, “Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα είναι ιστορία, όχι άλλες εταιρείες, αντί για” θα περιμένουμε μέχρι να μοιάζει η Τουρκία “. Είπε.

άτομα που είδαν το σενάριο, το Cyprus Mail, το ευρετήριο σχεδιάζεται να διαδοθεί σε τρεις σεζόν και 26 επεισόδια, το 1974 η Τουρκία είπε ότι η εισβολή θα πραγματοποιηθεί το 1967, φτάνοντας σε ένα αποκορύφωμα.

Ενώ οι πηγές ανέφεραν ότι θα εμφανιστούν χαρακτήρες όπως ο Αρχιεπίσκοπος Μαγκάριος Γ ‘και ο Ραούφ Τανγκντάς, άλλοι αναφέρθηκαν στον Νίκο Σάμπσον, τον οκταήμερο πρόεδρο που ιδρύθηκε στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974

Από το «Διαιρεμένο Νησί» της Κυπριακής Ταχυδρομείου:

1963 Τον Νοέμβριο, ο Μαγκάριος προτείνει σημαντικές αλλαγές στο σύνταγμα κατανομής εξουσίας, υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητο να καταστεί το κράτος πιο λειτουργικό μετά από επανειλημμένα αδιέξοδα στην κυβέρνηση. Η Τουρκία αρνείται τις προτεινόμενες αλλαγές που θεωρούν ως απόπειρες αποδυνάμωσης της πολιτικής δύναμης των Τουρκοκυπρίων στη δημοκρατία.

Διεθνικές συγκρούσεις ξέσπασαν στις 21 Δεκεμβρίου 1963. Μια επικίνδυνη εκεχειρία συμφωνήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων. Με την ευκαιρία της κατάπαυσης του πυρός, σχεδιάστηκε μια “πράσινη γραμμή” πάνω από τη Λευκωσία στις 30 Δεκεμβρίου. Τουρκοκύπριοι αποχώρησαν από την Κυπριακή Δημοκρατία.

1964 – Χιλιάδες Τουρκοκύπριοι αρχίζουν να μετακινούνται σε προστατευόμενες περιοχές και να ιδρύουν τις δικές τους περιοχές. Αυτόνομη διοίκηση. Επί του παρόντος, μόνο οι Ελληνοκύπριοι εκπροσωπούνται στη διεθνή αναγνωρισμένη κυβέρνηση ως η μόνη νόμιμη αρχή στο νησί. Τουρκοκύπριοι ισχυρίζονται ότι απελάθηκαν. Οι Ελληνοκύπριοι ισχυρίζονται ότι έχουν αρχίσει να ιδρύουν τη δική τους διοίκηση. Οι Ελληνοκύπριοι επαναφέρουν τον ισχυρισμό Enosis στην ημερήσια διάταξη.

(Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε εδώ: https://cyprus-mail.com/2016/12/29/chronology-events-1955- Δεκεμβρίου-2016/)

Cx02β

Source