Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει το νέο έτος στην Τουρκία Σημαντικό έργο

Τουρκία, Επίπεδο Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας Κοινή Ομάδα στο ΝΑΤΟ (VJTF) για να αναλάβει τη διοίκηση της 1ης Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με δήλωση από το ΝΑΤΟ, την Τουρκία, η Πολωνία θα αναλάβει τη διοίκηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ θα πάρει πάνω από ένα χρόνο.

Στο VJTF, το οποίο αποτελεί μέρος της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, περίπου 4.200 στρατιώτες υπό την 66η Διοίκηση Μηχανικής Ταξιαρχίας Πεζικού καθώς και από Αλβανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες Θα απασχοληθούν 6 χιλιάδες 400 στρατιωτικοί με τη συμμετοχή μονάδων.

Η δήλωση του ΝΑΤΟ σχετικά με την ικανότητα της Τουρκίας να κινηθεί εντός του ΝΑΤΟ για την ειδική ομάδα, η οποία είναι μια από τις υψηλότερες μονάδες στον προγραμματισμό της εφοδιαστικής και των πυρομαχικών, τόνισε ιδίως την ανάγκη για σημαντικές επενδύσεις.

Στη δήλωση, αναφέρεται ότι τα τελευταία μοντέλα τεθωρακισμένων οχημάτων, αντιαρματικών πυραύλων και Howitzers διατέθηκαν στο VJTF.

Λόγω του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος ασφαλείας, όπως οι αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι διαταραχές στη Μέση Ανατολή, η ίδρυση του VJTF αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ στην Ουαλία το 2014.

Η Πολωνία το 2020 και η Γερμανία το 2019 ηγήθηκαν της δύναμης που τα μέλη του ΝΑΤΟ εναλλάσσονται κάθε χρόνο.

Το VJTF είναι έτοιμο να αναλάβει δράση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να προστατεύσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ από οποιαδήποτε απειλή.

.Source