Το νοσοκομείο πληροφοριών βρίσκεται στα πρόθυρα μείωσης կրճատ με την έναρξη των εμβολιασμών, λέει ο επιστημονικός διευθυντής

Το νοσοκομείο παραπομπής βρίσκεται στα πρόθυρα, ελπίζει να μειωθεί με την έναρξη των εμβολιασμών, λέει ο επιστημονικός διευθυντής. Από τα 75 άτομα που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο νοσοκομείο, 71 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Στα σύνορά του βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κοροναϊό.

Κυρία. Ο Χατσιγιάννη είπε ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι, 71 ασθενείς είχαν υποβληθεί σε θεραπεία στο Νοσοκομείο Αναφοράς από τα 75 άτομα που μπορούσε να θεραπεύσει το νοσοκομείο. “Επτά από τους ασθενείς προέρχονται από ιδρύματα και 35 ασθενείς βρίσκονται στο κρεβάτι.” Πρόσθεσε: «Παρατηρούμε ότι το νοσοκομείο είναι εφικτό. Ελπίζουμε ότι με την έναρξη των εμβολιασμών, ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται θεραπεία για το Covid-19 θα μειωθεί σταδιακά».

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, είπε ότι «από 20 άτομα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, που εμβολιάστηκαν χθες με το εμβόλιο κοροναϊού, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υγείας». Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι στην αρχή το προσωπικό ήταν απρόθυμο να δώσει το εμβόλιο, τώρα ζητούν το εμβόλιο μόλις ξεκινήσει. “

Εξήγησε ότι «ο κατάλογος του προσωπικού, των γιατρών, των νοσοκόμων και του λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου Αποκατάστασης έχει ήδη αρχίσει να καταρτίζεται για να πάρει το πρόγραμμα εμβολιασμού τους. Το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε Κέντρα Ηλικιωμένων σε διάφορα μέρη της Αμμοχώστου και το εμβόλιο θα παρασχεθεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Σε απάντηση σε μια άλλη ερώτηση, είπε, “Πέντε μέλη του προσωπικού στο Νοσοκομείο Αναφορών, που ειδικεύονται στις ανοσοποιήσεις, θα εμβολιάσουν σήμερα σε δύο γηροκομεία στη Σωτήρα και το Αυγόρο. Συγκεκριμένα, 30 άτομα εμβολιάστηκαν το πρωί, 20 άτομα από το Ολιστικό Κέντρο Αποκατάστασης Νοσηλευτών στο Σωτήρα και 20 άτομα από το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίου Γεωργίου στο Αυγόρου.

Εμβόλια στη Λάρνακα

Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμοί σε γηροκομεία συνεχίζονται για δεύτερη μέρα στην πολιτεία της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 11 π.μ., εμβολιάστηκαν 60 ηλικιωμένοι εργαζόμενοι στο κέντρο αναψυχής Ma Rea Quivel, ενώ περίπου 1.500, επτά άτομα που ζούσαν στο γηροκομείο της Ολυμπίας είχαν προγραμματιστεί να εμβολιαστούν.

Χθες, την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού στη Λάρνακα, Κύπρος, εμβολιάστηκαν 50 ηλικιωμένοι – 29 νοσηλευτικό προσωπικό του Αγίου Γεωργίου Όαση, 29 νοσηλευτικό προσωπικό Terra Santa.

Πηγή: KYPE

Source