Το ντέρμπι της Άγκυρας θα παίξει για 78η φορά στο Σούπερ Λιγκ

Κεφάλαιο ντέρμπιΟι MKE Ankaragücü και Gençlerbirliği θα συναντηθούν για 78η φορά στο Super League.

Ο διαγωνισμός του ντέρμπι της Άγκυρας, που θα παίξει αύριο στο Στάδιο Eryaman στην 34η εβδομάδα του Σούπερ Λιγκ, ξεκινά 61 χρόνια.

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Τουρκίας στα υψηλότερα επίπεδα συναντήθηκε μέχρι στιγμής 77 φορές, δύο καθιερωμένοι διαγωνισμοί συλλόγου στο προβάδισμα του MKE Ankaragücü με 28-26 προβάδισμα. Σε 23 αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, τα μέρη έφυγαν από το γήπεδο με ισοπαλία.

Ο αγώνας, που πραγματοποιήθηκε την 13η εβδομάδα στο πρώτο μισό αυτής της σεζόν, έληξε με ισότητα 1-1.

Πρώτος αγώνας στις 12 Σεπτεμβρίου 1959

Οι δύο εκπρόσωποι της πρωτεύουσας συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Στάδιο της Άγκυρας 19 Μαΐου στο Ulus στις 12 Σεπτεμβρίου 1959, στο Εθνικό Πρωτάθλημα όπως καλείται τότε.

Σε σκηνοθεσία του διαιτητή Doğan Babacan, αυτός ο αγώνας ολοκληρώθηκε με νίκη 2-0 από τον MKE Ankaragücü.

Η πιο διαφορετική νίκη είναι από το MKE Ankaragücü

Το MKE Ankaragücü κέρδισε την πιο διαφορετική νίκη από τους αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Η κίτρινη-μπλε ομάδα της πρωτεύουσας έφυγε από το γήπεδο στις 10 Φεβρουαρίου 1991 με διαφορετικό σκορ 7-2. Αυτός ο αγώνας ήταν επίσης το καλύτερο σκορ ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων.

Από την άλλη πλευρά, η Gençlerbirliği κέρδισε την πιο διαφορετική νίκη ενάντια στον αντίπαλό της στις 5 Μαρτίου 2005 με σκορ 4-0.

7,5 χρόνια διέκοψε τον ανταγωνισμό

Όταν η MKE Ankaragücü έπεσε από το Σούπερ Λιγκ τη σεζόν 2011-2012, ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο ομάδων διακόπηκε.

Παρόλο που η κίτρινη-μπλε ομάδα ήταν ξανά στο Σούπερ Λιγκ το 2018-2019, ο Gençlerbirliği αγωνίστηκε στο 1ο πρωτάθλημα TFF εκείνη τη σεζόν. Οι δύο ομάδες ανταγωνίστηκαν ξανά στο Super League την περασμένη σεζόν μετά από 7,5 χρόνια.

Χρησιμοποιούν το ίδιο στάδιο για χρόνια

Οι Gençlerbirliği και MKE Ankaragücü χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια το ίδιο γήπεδο στην Άγκυρα.

Το στάδιο Ankara 19 Mayıs στο Ulus φιλοξένησε επίσης δύο παλιούς συλλόγους έως ότου ληφθεί η απόφαση κατεδάφισης. Μετά την κατεδάφιση αυτού του σταδίου, και οι δύο ομάδες παίζουν τώρα εντός έδρας στο Eryaman Stadium.

Ο διαγωνισμός χρονολογείται από το 1937

Ο παλαιότερος γνωστός αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων παίχτηκε το 1937.

Ο πρώτος γνωστός αγώνας μεταξύ του MKE Ankaragücü, που ιδρύθηκε το 1910 και του Gençlerbirliği, που ιδρύθηκε το 1923, παίχτηκε στις 21 Μαρτίου 1939.

Η Genclerbirligi κέρδισε 4-2 σε αυτόν τον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του οργανισμού National Cluster.

Οι δύο καθιερωμένες δύο ομάδες της Άγκυρας, οι υπόλοιπες 77 διοργανώσεις Super League, εκτός από το Κύπελλο Τουρκίας, το Επαγγελματικό Λιγκ Άγκυρα, το Κύπελλο Συλλόγων Αθλητικών Συγγραφέων της Τουρκίας και ήταν επίσης στα χαμηλότερα πρωταθλήματα ανταγωνίζονται μεταξύ τους πολλές φορές.

Ο διαιτητής Serkan Tokat θα σφυρίξει στον αγώνα που θα παίξει στο Eryaman Stadium και θα ξεκινήσει στις 16:00.

Δεν υπάρχουν αναστολείς παίκτες στην κίτρινη-μπλε ομάδα πριν από τον αγώνα εναντίον Gençlerbirliği.

Στο Gençlerbirliği, όπου δεν υπάρχουν παίκτες που έχουν ανασταλεί, οι αμυντικοί Zargo Toure και Mustafa Akbaş δεν θα μπορούν να υπηρετήσουν σε αυτόν τον αγώνα λόγω των τραυματισμών τους.

Ενώ η MKE Ankaragücü νίκησε τον Fraport TAV Antalyaspor 1-0 στην 32η εβδομάδα του Σούπερ Λιγκ, σημείωσε 1-1 με τον İttifak Holding Konyaspor τις καθημερινές.

Από την άλλη πλευρά, ο Gençlerbirliği νίκησε τον Aytemiz Alanyaspor 2-1 στο δρόμο στους 2 τελευταίους αγώνες του και έφυγε από το γήπεδο με ισοπαλία 1-1 με τον Büyükşehir Belediye Erzurumspor.

Η MKE Ankaragücü είναι 16η στο πρωτάθλημα με 33 πόντους και διαφορά γκολ, ενώ ο Gençlerbirliği είναι 19ος με 31 πόντους.

Το ντέρμπι, που έπαιξε μεταξύ των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο του πρωταθλήματος, έληξε 1-1.

.Source