Το ξέσπασμα του Kovid 19 στον κόσμο

Ο αριθμός των περιπτώσεων υπερέβη τα 21 εκατομμύρια 130 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια 355 χιλιάδες στην Ινδία, 7 εκατομμύρια 734 χιλιάδες στη Βραζιλία και 3 εκατομμύρια 260 χιλιάδες στη Ρωσία.

Στην εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε στη Γαλλία στις 27 Δεκεμβρίου, παρά την παρέλευση μιας εβδομάδας, ο εμβολιασμός μόνο 450 ατόμων έγινε κοροϊδία στα κοινωνικά μέσα.

Η συνολική απασχόληση στη Γερμανία μειώθηκε κατά 477 χιλιάδες σε 44,8 εκατομμύρια άτομα το 2020 σε σύγκριση με το 2019 λόγω της κρίσης Kovid-19. Έτσι, η αύξηση της απασχόλησης από το 2007 έληξε.

Το εμβόλιο Kovid-19 που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, το οποίο εγκρίθηκε για ευρεία χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 30 Δεκεμβρίου 2020, άρχισε να χορηγείται.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας. Ο Johnson αναμένεται να ανακοινώσει μια νέα εθνική καραντίνα ή μέτρα πολύ κοντά στην καραντίνα στις 20:00 τοπική ώρα (23:00 τοπική ώρα).

Λόγω της πρόσφατης αύξησης των περιπτώσεων Kovid-19 στην Ισπανία, έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα σε ορισμένες περιοχές. Η κυβέρνηση της αυτόνομης διοίκησης της Καταλονίας στα ανατολικά της χώρας αποφάσισε να περιορίσει την ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ των δήμων για 10 ημέρες από τις 7 Ιανουαρίου.

Ενώ 469 χιλιάδες 950 δόσεις εμβολίου έχουν παραδοθεί στην Ιταλία, η οποία ξεκίνησε τον εμβολιασμό Kovid-19 στις 27 Δεκεμβρίου, σήμερα, 118 χιλιάδες 713 άτομα εμβολιάστηκαν από το Kovid-19 από το μεσημέρι.

ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ COVID-19 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (EUROCONTROL) ανακοίνωσε ότι το 2020, η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία γνώρισε τη «χειρότερη χρονιά» και οικονομικές απώλειες 56,2 δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της επιδημίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σούγκα Γιοσιχάιντ δήλωσε ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης (κατάσταση έκτακτης ανάγκης) στο Τόκιο και 3 κράτη γύρω της εναντίον των υποθέσεων Kovid-19, οι οποίες διατηρούν την αυξανόμενη τάση.

Αφού είδε την υπόθεση Kovid-19 που προέρχεται από την περιοχή στην περιοχή Şunyi του Πεκίνου, την πρωτεύουσα της Κίνας, οι άνθρωποι της περιοχής υποβάλλονται ξανά σε μαζικές δοκιμές.

Λόγω της αύξησης των περιπτώσεων Kovid-19 στη Ζιμπάμπουε, οι περιορισμοί αυξήθηκαν ξανά. Ο υπουργός Επικοινωνιών Νικ Μανγκουάνα ανακοίνωσε ότι έχει προταθεί το άνοιγμα των σχολείων και απαγορεύεται στους ανθρώπους να συγκεντρώνονται για 30 ημέρες για γάμους ή λατρεία.

Με την επέκταση των μέτρων Kovid-19 στην Κένυα, η εκπαίδευση ξαναρχίζει στα σχολεία μετά από 9 μήνες. Η δεύτερη εκπαιδευτική περίοδος, η οποία ξεκίνησε σήμερα, θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Σε έναν ασθενή στη Γεωργία, αναφέρθηκε ότι αντιμετωπίστηκε ο ταχύτερα μεταλλαγμένος τύπος Kovid-19, που πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία.

Στο Τατζικιστάν, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, όταν άρχισαν να εμφανίζονται οι περιπτώσεις Kovid-19, δεν εντοπίστηκαν νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

.Source