Το οικογενειακό δικαστήριο πολεμά με το παιδί θύμα

Τρία χρόνια μετά την επιστροφή στην ασφάλεια και την ειρήνη, την οποία θεώρησε πατρίδα του για τον εαυτό του και το μικρό παιδί του, ο εφιάλτης επιστρέφει από την Πάφο για τη μητέρα του. Το οικογενειακό δικαστήριο αθώωσε τον Αμερικανό πατέρα του παιδιού, κρίνοντας ότι η μητέρα πήρε κατά λάθος το παιδί τους το 2017, έφυγε από τις ΗΠΑ, επιστρέφοντας στην Κύπρο, αποφασίζοντας ότι το παιδί θα πρέπει να επιστρέψει υπό τη φροντίδα του πατέρα του. Η απόφαση συγκλόνισε τη μητέρα και τους συγγενείς της, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο δικαστήριο της Πάφου το πρωί.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη μετά από έφεση του Αμερικανού πατέρα ενός παιδιού που ανέφερε την απαγωγή του παιδιού τους από μια Κυπριακή μητέρα. Το μωρό γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2016, αλλά λίγο αργότερα η μητέρα ζήτησε από τις αρχές των ΗΠΑ για προστασία, παραπονιζόμενη στον άντρα της για λεκτική και σωματική βία εναντίον της.

Σύμφωνα με το παιδί, η μητέρα υπέβαλε άγνωστα στο Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη χωρίς την έγκρισή της, επιστρέφοντας την κυπριακή ιθαγένεια στο ανήλικο παιδί, το οποίο επέτρεψε στη μητέρα να ταξιδέψει με το παιδί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες το 2017 և Επιστροφή στην Κύπρο.

Από την πλευρά της, η μητέρα του παιδιού δηλώνει ότι το παιδί διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, ότι οι συνθήκες διαβίωσης του παιδιού της στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ακατάλληλες για την ασφαλή ζωή τους, ζητώντας από τη δικαιοσύνη να διαπιστώσει ότι έχουν επιστρέψει σωστά για να ζήσουν. από τη γενέτειρά του.

Ωστόσο, το Οικογενειακό Δικαστήριο απέρριψε τη θέση της μητέρας, δικαιολογώντας ουσιαστικά τη θέση του Αμερικανού πατέρα του παιδιού ότι η σύζυγός του εγκατέλειψε το οικογενειακό σπίτι χωρίς τη συγκατάθεσή του ως γονέα του ανηλίκου.

Η μητέρα υποχρεούται τώρα όχι μόνο να παραδώσει το παιδί της στον πατέρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και να καλύψει τα νομικά έξοδα του παιδιού και να ταξιδέψει στην Αμερική.

Συγγενείς και φίλοι της μητέρας του μωρού συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο της Πάφου σήμερα το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση, κρατώντας πλακάτ και αφίσες που απαιτούσαν το μωρό να μείνει στην αγκαλιά της μητέρας.

Source