Το οικογενειακό δικαστήριο πολεμά με το παιδί θύμα

Το οικογενειακό δικαστήριο πολεμά με το παιδί θύμα

Τρία χρόνια μετά την επιστροφή στην ασφάλεια και την ειρήνη, την οποία θεώρησε πατρίδα του για τον εαυτό του και το μικρό παιδί του, ο εφιάλτης επιστρέφει από την Πάφο για τη μητέρα του. Το οικογενειακό δικαστήριο αθώωσε τον Αμερικανό πατέρα του παιδιού, κρίνοντας ότι η μητέρα πήρε κατά λάθος το παιδί τους το 2017, έφυγε από τις ΗΠΑ, επιστρέφοντας στην Κύπρο, αποφασίζοντας ότι το παιδί θα πρέπει να επιστρέψει υπό τη φροντίδα του πατέρα του. Η απόφαση συγκλόνισε τη μητέρα και τους συγγενείς της, που διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δικαστήριο της Πάφου χθες το πρωί.

Η υπόθεση κατατέθηκε αφού ο Αμερικανός πατέρας του παιδιού άσκησε έφεση κατά της απαγωγής του παιδιού τους από μια Κυπριακή μητέρα. Το μωρό γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2016, αλλά λίγο αργότερα η μητέρα ζήτησε από τις αρχές των ΗΠΑ για προστασία, παραπονιζόμενη στον άντρα της για λεκτική και σωματική βία εναντίον της.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, η μητέρα υπέβαλε αίτηση στο Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, φτάνοντας στον Κύπριο πολίτη να επιστρέψει τον ανήλικο χωρίς την έγκρισή του, το οποίο επέτρεψε στη μητέρα να ταξιδέψει με το παιδί. ΗΠΑ το 2017 ադառնալ πίσω στην Κύπρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ. Ζητήστε από τη μητέρα να επιστρέψει το παιδί στις Ηνωμένες Πολιτείες

Από την πλευρά της, η μητέρα του παιδιού δηλώνει ότι το παιδί διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες οι συνθήκες διαβίωσης του παιδιού της είναι δυσμενείς για την ασφαλή ζωή τους, ζητώντας από τη δικαιοσύνη να διαπιστώσει ότι έχουν επιστρέψει σωστά. : Ζουν στη γενέτειρά του από εκείνη την ημέρα.

Ωστόσο, το Οικογενειακό Δικαστήριο απέρριψε τη θέση της μητέρας, δικαιολογώντας ουσιαστικά τη θέση του Αμερικανού πατέρα του παιδιού ότι η σύζυγός του εγκατέλειψε το οικογενειακό σπίτι χωρίς τη συγκατάθεσή του ως γονέα του ανηλίκου.

Η μητέρα υποχρεούται τώρα όχι μόνο να παραδώσει το παιδί της στον πατέρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και να καλύψει τα νομικά έξοδα του παιδιού και να ταξιδέψει στην Αμερική.

Συγγενείς και φίλοι της μητέρας του μωρού συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το δικαστήριο της Πάφου για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση, μεταφέροντας πλακάτ και αφίσες που απαιτούσαν το μωρό να μείνει στην αγκαλιά του μωρού.

Ζητείται αναστολή εκτέλεσης της απόφασης

Η μητέρα, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλης Βόρκας, άσκησε έφεση για τη μεσολάβηση της απόφασης.

Σύμφωνα με τους λόγους της έφεσης, γίνεται προσπάθεια να ανατραπεί το συμπέρασμα του δικαστηρίου ότι ο πατέρας του ανηλίκου γιου του δεν γνώριζε ή δεν υποψιάστηκε ότι διέφυγε στην Κύπρο με το παιδί, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2017. το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η επιστροφή του ανηλίκου στις Ηνωμένες Πολιτείες να τον εκθέσει σε σωματική ή ψυχική καταστροφή և (ή) δυσανεξία

Το οικογενειακό δικαστήριο διαπίστωσε ότι δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία στα ευρήματά του για να δείξει ότι ένα παιδί που έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους πρώτους δώδεκα μήνες της ζωής του ως νεογέννητο, και από τότε, για σχεδόν τρία χρόνια στη σειρά, για σχεδόν τέσσερα μήνες η Κύπρος έχει προσαρμοστεί στην Κύπρο σε τέτοιο βαθμό που μια πιθανή επιστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι επιζήμια για αυτήν.