Το πέρασμα των κατοίκων της Τιλιαρίας μέσω του οδοφράγματος … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου Τιλλείων λαμβάνει ισχυρά μέτρα για να επιτρέψει στους κατοίκους της περιοχής να διασχίσουν τον αποκλεισμό του δρόμου Λιμνίτη μετά τη μερική άρση των περιορισμών από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Στις δηλώσεις του προς την KYPE, KS Ο Νίκος Κλεάντος είπε ότι έρχονται σε επαφή με τον Επίτροπο του Υπουργείου Εξωτερικών ot Επίτροπο Φώτη Φωτίου, ο οποίος, όπως είπε, του διαβεβαίωσε ότι μέσω του ΟΗΕ θα λάβουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξουν το δρόμο προς την τουρκική πλευρά της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Στο Kelantus, αναφέρθηκε σήμερα ότι το καθεστώς κατοχής είχε ανοίξει οδοφράγματα σε Κύπριους εργάτες και άφησε διατάγματα που τους απαγόρευαν να περάσουν σε ελεύθερες περιοχές.

Ο δήμαρχος του Κάτω Πύργου Τιλιριά δήλωσε ότι “αυτό που συνέβη σήμερα είναι μια μονομερής δράση των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι επέτρεψαν να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές με επτά ημέρες αρνητικών δοκιμών για εργασία”, προσθέτοντας ότι ο λαός μας πρέπει “να είναι υπέρ” και να ζητήσουν να αντισταθμίσουν τη μετεγκατάσταση των Τιλιρίων που αγωνίζονται για δύο μήνες για να φτάσουν στη δουλειά τους στη Λευκωσία. “

Η αδικία που γίνεται στους κατοίκους της περιοχής που πρέπει να ταξιδεύουν καθημερινά στη Λευκωσία, είτε για εργασία, μεταφορά είτε για ιατρικούς σκοπούς, πρέπει να εξαλειφθεί.

Πηγή: KYPE

Source