“Το παιδικό νοσοκομείο που χτυπήθηκε από το Ισραήλ υπέστη σοβαρές ζημιές”

Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας:

Το παιδικό νοσοκομείο Mohammed Durra υπέστη σοβαρές ζημιές κατά την πρωινή επίθεση από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας:

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Σε γραπτή δήλωση του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας, αναφέρεται ότι το Παιδικό Νοσοκομείο Mohammed Durra, που βρίσκεται στην περιοχή Tuffah στα ανατολικά της Γάζας, υπέστη σοβαρές ζημιές στις επιθέσεις των Ισραηλινών δυνάμεων.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι τα παιδιά στο νοσοκομείο, οι συνοδούς τους και οι ιατρικές ομάδες τους αντιμετώπισαν μεγάλο πανικό λόγω της επίθεσης, και επισημάνθηκε ότι η επίθεση διέκοψε την παροχή υπηρεσιών υγείας και προκάλεσε το σπάσιμο των παραθύρων των δωματίων ασθενών και πολλές υπηρεσίες.

Στη δήλωση, αναφέρεται ότι αυτή η επίθεση επηρέασε σοβαρά την ψυχολογία των παιδιών που νοσηλεύτηκαν.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις σε ορισμένες περιοχές της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας.

Σε μια δήλωση που έγινε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι ένας τόπος όπου κατασκευάστηκε πυραύλος που ανήκε στο Κίνημα της Χαμάς, μια σήραγγα και μια στρατιωτική ζώνη.

Και πάλι, στη δήλωση του ισραηλινού στρατού, ανακοινώθηκε ότι δύο πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα σε ορισμένες περιοχές παράλληλα με τα σύνορα καταρρίφθηκαν από το σύστημα αεροπορικής άμυνας “Iron Dome”.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source