Το Παιδικό Πανεπιστήμιο Özay Günsel είναι 2 ετών

Το Παιδικό Πανεπιστήμιο Özay Günsel, το πρώτο και μοναδικό πανεπιστήμιο της ΤΔΒΚ για παιδιά, γιορτάζει τη δεύτερη επέτειό του. Το Παιδικό Πανεπιστήμιο Özay Günsel, το οποίο έχει πραγματοποιήσει δεκάδες προπονήσεις και εκδηλώσεις με 500 φοιτητές μέχρι στιγμής, θα γιορτάσει τα γενέθλιά του το Σάββατο με μια ηλεκτρονική δημοσίευση στην οποία προσκαλούνται όλα τα παιδιά.

ogcu --- 2-εορτασμός-ανακοίνωση.jpeg

Το Παιδικό Πανεπιστήμιο Özay Günsel, το οποίο ιδρύθηκε το 2019 ως το πρώτο και μοναδικό παιδικό πανεπιστήμιο της ΤΔΒΚ με σκοπό να επιτρέψει στα παιδιά να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να λάβουν ποιοτική εκπαίδευση σε συνδυασμό με την επιστήμη, την τέχνη και την τεχνολογία, γιορτάζει το δεύτερο έτος.

Το Παιδικό Πανεπιστήμιο Özay Günsel, το οποίο έχει φτάσει τους 500 φοιτητές τα τελευταία δύο χρόνια, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δραστηριότητες που επιτρέπουν στα παιδιά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη ζωή τους. Στο Παιδικό Πανεπιστήμιο Özay Günsel, το οποίο πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη, Μαθηματικά) που καλύπτει τους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των τεχνών και των μαθηματικών, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες σχεδιάζονται και εκτελούνται σύμφωνα με διαφορετικές ηλικιακές ομάδες υπό την καθοδήγηση παιδιών ψυχολόγων και παιδαγωγών.

ogcu --- 2-έτος-τετράγωνα- (1) .jpg

Χωρίς ηλικία πανεπιστημιακής εμπειρίας

Το Παιδικό Πανεπιστήμιο Özay Günsel, το οποίο παρέχει εκπαίδευση σε ηλικία 6-8 ετών στον Κόσμο, 9-11 ετών στον Ήλιο και 12-15 ετών στο Γαλαξία, καλωσορίζει τα παιδιά του στην πανεπιστημιούπολη με όλες τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Near East. Οι δραστηριότητες σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που κυμαίνονται από έργα τέχνης, σχεδιασμό, ρομποτική κωδικοποίηση, αρχιτεκτονική, υγεία, κτηνιατρικές μελέτες και δραστηριότητες κουζίνας ανοίγουν τις πόρτες σε έναν πολύχρωμο κόσμο για παιδιά.

ogcu --- 2-έτος-τετράγωνα- (6) .jpg

Οι μαθητές του Παιδικού Πανεπιστημίου Özay Günsel, που γνωρίζουν τακτικά έναν επιστήμονα κάθε εβδομάδα με την εκδήλωση «Επιστήμονας της εβδομάδας», συνεχίζουν να συναντούν τους επιστημονικούς ήρωες που θα εμπνεύσουν. Özlem Türeci, Leonardo Da Vinci, Ali Nesin, Barbara Mcclıntock, Ayşe Tural, Hüseyin Çağlayan, Pythagoras, Prof. Δρ. Εμπνεύστηκαν από πολλά ονόματα από διαφορετικές περιόδους και πεδία όπως ο Aziz Sancar.

Δωρεάν για όλα τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου

Το Παιδικό Πανεπιστήμιο Özay Günsel, το οποίο έχει προσφέρει υποτροφίες 80% σε παιδιά που σπουδάζουν σε δημόσια σχολεία και το Παιδικό Χωριό SOS από την ημέρα που άνοιξε, επέτρεψε σε όλα τα παιδιά που έχουν εγκαταλείψει τα σχολεία τους κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου να κοινωνικοποιηθούν και να μάθουν διασκεδάζοντας με δωρεάν εκπαίδευση κάθε εβδομάδα.

ogcu --- 2-έτος-τετράγωνα- (8) .jpg

Στο δεύτερο έτος, γίγαντες οργανισμοί βρίσκονται στο δρόμο

Το Παιδικό Πανεπιστήμιο Özay Günsel ετοιμάζεται να στεφθεί το δεύτερο έτος με τους γιγαντιαίους οργανισμούς που αναλαμβάνει. Το Παγκόσμιο Συνέδριο για τα Παιδιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά φέτος, θα πραγματοποιηθεί στην ΤΔΒΚ στις 21-23 Μαΐου υπό την ηγεσία του Παιδικού Πανεπιστημίου Özay Günsel. Στο συνέδριο, σχεδόν διακόσια ερευνητές και ακαδημαϊκοί από πολλές χώρες από το Αζερμπαϊτζάν έως τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία έως τη Βραζιλία θα συγκεντρωθούν και θα μοιραστούν τη δουλειά τους σε όλους τους τομείς των παιδιών.

Το Engineering Camp θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με την Τουρκία και οι χώρες των παιδιών μας θα μπουν στον μαγικό κόσμο της μηχανικής και της τεχνολογίας. Το έργο «Φέρνουμε τα παιδιά μαζί με την τέχνη», το οποίο ξεκίνησε για να υποστηρίξει τη φαντασία τους φέρνοντας τα παιδιά μαζί με την τέχνη, θα προσεγγίσει όλα τα παιδιά της χώρας. Ένα πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ του Children’szay Günsel Children’s University και του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της ΤΔΒΚ για την υλοποίηση του έργου. Οι μαθητές θα γράψουν ιστορίες, ποιήματα και συνθέσεις για τα έργα βραβευμένων ζωγράφων στο Μουσείο Τέχνης Günsel στη Λευκωσία Dereboyu, το Μουσείο Γραφείου Günsel στην πανεπιστημιούπολη του East East University και το Μουσείο της Τείχους της Λευκωσίας, στο πλαίσιο του έργου “Εμείς Φέρτε τα παιδιά μαζί με την τέχνη “που ξεκίνησε από το πανεπιστήμιο Özay Günsel.

Anna Günsel: “Ανατρέφουμε άτομα που ξέρουν τι θέλουν, έχουν ανακαλύψει και διαμορφώνουν το μέλλον τους”.

Δηλώνοντας ότι ξεκίνησαν με στόχο την αύξηση ατόμων που είναι αυτοπεποίθηση, τα οποία έχουν ανακαλυφθεί και είναι εφοδιασμένα με τις ικανότητες που θα διαμορφώσουν το μέλλον, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παιδιού του Πανεπιστημίου Özay Günsel, Anna Günsel, δήλωσε: «Στο παρελθόν δύο χρόνια, η προσέγγιση 500 παιδιών και η ευκαιρία να αγγίξουν τη ζωή τους και να μοιραστούν την περιπέτεια τους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους δεν περιγράφεται για εμάς, ήταν ευτυχία », είπε. Δηλώνοντας ότι η επιστήμη, η τεχνολογία, η εφαρμοσμένη μηχανική, η τέχνη και τα μαθηματικά βρίσκονται στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η Anna Günsel είπε: «Θα συνεχίσουμε να αγγίζουμε τις ζωές των παιδιών με τον διαγωνισμό ιστορίας και ποίησης που θα είναι ανοιχτός σε όλα τα παιδιά με τον κόσμο Παιδικό Συνέδριο, Μηχανική Κατασκήνωση που οργανώνουμε φέτος »

Υπενθυμίζοντας ότι το πανεπιστήμιο Özay Günsel ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια την 23η Απριλίου Εθνική Κυριαρχία και Ημέρα του Παιδιού, το οποίο παρουσιάστηκε σε όλα τα παιδιά από τη μεγάλη ηγέτη Atatürk, η Άννα Γκύνσελ εξέφρασε τις λέξεις «Θα είμαστε πάντα με τα παιδιά μας» ενώ γιορτάζει διακοπές των παιδιών του κόσμου.

Καθηγητής Δρ. Filiz Meriçli: “Θα φέρουμε πάντα την ευθύνη της ίδρυσής μας στις 23 Απριλίου.”

Ectorzay Günsel Παιδικό Πανεπιστήμιο Πρύτανη Καθ. Δρ. Ο Filiz Meriçli είπε επίσης ότι φέρουν πάντα την ευθύνη της ίδρυσής τους στις 23 Απριλίου, την οποία ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ παρουσίασε στα παιδιά, «Αναπτύσσοντας τις φαντασίες των παιδιών μας, συνδέεται με το πανεπιστήμιο και την επιστήμη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να αυξήσουμε τους πολίτες του κόσμου ως καινοτόμα, επιχειρηματικά, κοινωνικά υπεύθυνα άτομα ».

Υπενθυμίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Near East και το Πανεπιστήμιο της Κερύνειας παρέχουν μεγάλη υποστήριξη στο πανεπιστήμιο Özay Günsel με τη φιλική προς τα παιδιά πανεπιστημιούπολη και όλες τις εγκαταστάσεις του, καθηγητής Δρ. Ο Meriçli ευχαρίστησε την οικογένεια Günsel για όλες αυτές τις ευκαιρίες και είπε: «Τα παιδιά μας. Σεβασμός στη φύση, τους ανθρώπους και το περιβάλλον σε τομείς όπως η τέχνη, ο σχεδιασμός, η επιστήμη, η ρομποτική κωδικοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη, η υγεία, ο αθλητισμός. Τους μεγαλώνουμε ως πολύπλευρα άτομα που έχουν αναπτύξει αυτοπεποίθηση και δεξιότητες επικοινωνίας, είναι δημιουργικά και επιχειρηματικά ».

Δηλώνοντας ότι “Κάθε παιδί είναι ένα αστέρι που θα φωτίσει το μέλλον”, καθηγητής Δρ. Ο Meriçli είπε, «Εργαζόμαστε για τα παιδιά για να δημιουργήσουν έναν πιο όμορφο κόσμο με τους συνομηλίκους τους στον κόσμο ανακαλύπτοντας τα δικά τους ταλέντα, λάμποντας λαμπρά, εσωτερικεύοντας εθνικές και καθολικές αξίες και γίνοντας ευτυχισμένα άτομα που είναι ευεργετικά τόσο για τις χώρες τους όσο και για τους ανθρώπους του κόσμου”.

Καθηγητής Δρ. Ο Filiz Meriçli προσκάλεσε όλα τα παιδιά και τους γονείς στη δεύτερη επέτειο του πανεπιστημίου Özay Günsel, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Διαδίκτυο το Σάββατο 24 Απριλίου στις 12.30 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook.

.Source