Το Πακιστάν, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν αποφάσισαν: Θα εμβαθύνουμε τη συνεργασία

Οι Κουρσί, Υπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν-Πακιστάν στην ομιλία του στην κοινή συνέντευξη Τύπου, χώρες που διεξάγουν στενές και φιλικές σχέσεις με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, σημείωσαν ότι η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά σημαντική εμπιστοσύνη στην τριμερή σχέση.

Υποδεικνύοντας ότι στις σημερινές συνομιλίες, το εμπόριο, οι επενδύσεις, οι τομείς ασφάλειας, καθώς και θέματα στρατηγικής και πολιτικής συνεργασίας, ο Qurayshi είπε ότι οι τρεις χώρες έχουν στενές σκέψεις και κοινά συμφέροντα σε πολλά διαφορετικά θέματα.

Υπογραμμίζοντας ότι οι τρεις χώρες θέλουν να βελτιώσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στις περιοχές τους, ο Qurayshi είπε, “Αποφασίσαμε να εντείνουμε και να εμβαθύνουμε την τριμερή συνεργασία μας σε αυτό το πλαίσιο. Θέλουμε να κάνουμε αυτόν τον διάλογο κανονικό.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Κουρσί, Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν-Πακιστάν πραγματοποίησαν ομιλία στο Ισλαμαμπάντ στην ομιλία του στην κοινή συνέντευξη Τύπου, το παγκόσμιο και περιφερειακό περιβάλλον ασφάλειας μεταξύ των τριών χωρών, εγκλήματα εναντίον μουσουλμανικών μειονοτήτων σε διάφορες χώρες, αυξημένη ισλαμοφοβία και ένα νέο είδος προκλήσεων κοροναϊού (Kovid-19) επέστησε την προσοχή στους χειριστές.

Δηλώνοντας ότι δόθηκε έμφαση στην αύξηση της αλληλεπίδρασης των μέσων ενημέρωσης και των διακοινοβουλευτικών σχέσεων για αρμονία και καλύτερη κατανόηση μεταξύ των τριών χωρών, ο Qurayshi είπε ότι ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την ενέργεια, το περιβάλλον και την αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων.

Κουρσί, Τζαμού σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κασμίρ στη συνάντηση, μακροχρόνια “στρατιωτική πολιορκία” και σχετικά με μονομερείς δράσεις που αποσκοπούν στην αλλαγή της δημογραφίας της Ινδίας, δηλώνοντας ότι παρέχουν πληροφορίες στους ομολόγους τους, “Πακιστανικός λαός και κυβέρνηση και Κασμίρ, Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν στο Τζαμού και Είναι ευγνώμων για τη βασική του υποστήριξη στο θέμα του Κασμίρ. ” είπε.

Υποδεικνύοντας ότι το Πακιστάν ζήτησε την επίλυση του προβλήματος στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με ειρηνικά μέσα και σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο Κουράσι δήλωσε ότι το Πακιστάν πιστεύει ότι όλα τα περιφερειακά και παγκόσμια προβλήματα πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και υπό το φως των διεθνών νόμων.

Σημείωσε ότι αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη συνεργασία για την καταπολέμηση όλων των μορφών τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας που χρηματοδοτείται από ξένα κράτη, και ενημέρωσαν τους ομολόγους τους σχετικά με την κρατική τρομοκρατία στην περιοχή για την αποσταθεροποίηση του Πακιστάν.

Εκφράζοντας την υποστήριξή του στις προσπάθειες του Πακιστάν για μια ολοκληρωμένη επίλυση του Κυπριακού με βάση την πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, ο Κουράισι εκτίμησε τον ρόλο του Πακιστάν στην ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν.

Ο Κουράσι πρόσθεσε ότι αυτή η συνάντηση θα αυξήσει περαιτέρω την εγγύτητα μεταξύ των τριών χωρών.

Source