Το παλιό λιμάνι Binzert, το μαργαριτάρι της Τυνησίας, επισκέπτεται τουρίστες με την ιστορική του υφή.

Το ιστορικό λιμάνι Binzert, γνωστό ως μαργαριτάρι της Τυνησίας, προσελκύει την προσοχή ντόπιων και ξένων επισκεπτών με τα πολύχρωμα σπίτια του κατά μήκος της ακτής, τα αλιευτικά σκάφη που παρατάσσονται συμμετρικά και στις δύο πλευρές και τα ιστορικά φρούρια.

Το αρχαίο λιμάνι Binzert, που βρίσκεται στην πόλη Binzert, το οποίο έχει στρατηγική σημασία με τη θέση του στη Μεσόγειο και φέρει ίχνη πολλών πολιτισμών, έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες με την ιστορική υφή και τα πολύχρωμα τοπία.

Η ημερομηνία κατασκευής των φρουρίων “Πόλη” και “Kusaybe”, τα οποία βρίσκονται στην είσοδο του λιμανιού στο Binzert, 65 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Τυνησίας και έχουν παράσχει ασφάλεια στο λιμάνι καθ ‘όλη την ιστορία, χρονολογείται από τον 9ο αιώνα, όταν Οι Αββασιδοί κυριάρχησαν στην περιοχή.

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο ακαδημαϊκός Ali Ayet Meyhub είπε στο Anadolu Agency (AA) για την ιστορία του λιμανιού ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές φήμες για τον πρώτο σχηματισμό του λιμένα Binzert. Είπε ότι το πρώτο ήταν ότι το λιμάνι ολοκλήρωσε τον φυσικό του σχηματισμό με τη διάσπαση των πετρωμάτων κατά την προϊστορική περίοδο.

Meyhub, η δεύτερη πληροφορία για το σχηματισμό του λιμανιού που αναφέρεται στις πηγές είναι π.Χ. Είπε ότι μετά την κατάληψη της πόλης από τον βασιλιά της Σικελίας Αγαθοκλή το 309, κατά την αρχαία ελληνική περίοδο, το λιμάνι ανασκάφηκε και τα τείχη χτίστηκαν γύρω από αυτό.

Σημειώνοντας ότι το ιστορικό λιμάνι ήταν το στοιχείο που παρείχε τη σύνδεση μεταξύ της λίμνης Binzert και της Μεσογείου μέχρι το άνοιγμα του νέου λιμανιού το 1895, ο Meyhub είπε ότι η περιοχή ήταν το κέντρο των οικονομικών και εμπορικών δραστηριοτήτων μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα.

Ο Meyhub δήλωσε ότι όλες οι εμπορικές, οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στην περιοχή της Παλιάς Πόλης που περιβάλλει το λιμάνι κατά την ιστορική διαδικασία. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ο Mohammed el-Habib Migdad, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας της Πόλης Binzert, δήλωσε ότι το λιμάνι αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο και ένα σημείο φωτισμού στην ιστορία της πόλης.

Ο Migdad δήλωσε ότι τα τείχη της Παλιάς Πόλης γύρω από το λιμάνι και τα φρούρια της πόλης και Kusaybe στη βόρεια και νότια πλευρά της εισόδου του λιμανιού φέρουν ίχνη πολλών πολιτισμών, αντανακλώντας την ιστορική και καλλιτεχνική υφή της πόλης.

Σημειώνοντας ότι το ιστορικό Τζαμί Kusaybe και το Τζαμί της Παλιάς Πόλης βρίσκονται στην περιοχή, ο Migdad είπε ότι αυτά τα τζαμιά χρονολογούνται από την πρώτη περίοδο που ο ισλαμικός πολιτισμός ήρθε στη Βόρεια Αφρική και ειδικά στην πόλη Binzert.

.Source