Το Πανεπιστήμιο του Ταλίν γιορτάζει έναν «πράσινο μήνα»

Η φοιτητική ένωση του Πανεπιστημίου του Ταλίν, το τρίτο μεγαλύτερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Εσθονίας, διοργανώνει μια ποικιλία διαδικτυακών εκδηλώσεων σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη όλο τον Απρίλιο.

Η αποστολή της Ένωσης Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Ταλίν είναι να εκπροσωπήσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των φοιτητών και να προωθήσει τις αναπτυξιακές τους ευκαιρίες και ένας «πράσινος μήνας» είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σχετικά με τη βιωσιμότητα, δήλωσε η ένωση σε δήλωση.

«Φέτος, το Πανεπιστήμιο του Ταλίν αποφάσισε να αφιερώσει έναν ολόκληρο μήνα στην αειφόρο ανάπτυξη και να υποστηρίξει τα μέλη του – φοιτητές, ακαδημαϊκό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό – και την κοινωνία συνολικά για την αντιμετώπιση κοινωνικών, πολιτιστικών, οικονομικών, υγειονομικών και περιβαλλοντικών θεμάτων, «Η Κατερίνα Τσαντζή, μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην κοινωνική επιχειρηματικότητα στο πανεπιστήμιο και διευθύντρια του έργου πίσω από τον« πράσινο μήνα », δήλωσε στο Estonian World.

Πανεπιστημιούπολη του Ταλίν. Φωτογραφία από το Πανεπιστήμιο του Ταλίν.

Ένας δρόμος προς τη βιωσιμότητα

Ο Τσαντζί είπε ότι το Πανεπιστήμιο του Ταλίν «εκτιμά τις προσπάθειες της Φοιτητικής Ένωσης για συμμετοχή και συμμετοχή κάθε φοιτητή στις δραστηριότητες που σχετίζονται με την αειφόρο ανάπτυξη της Εσθονίας» και ενθαρρύνει όλους να αναλάβουν δράση και να ανακαλύψουν και να δείξουν τις δυνατότητές τους ως «πράσινοι ήρωες».

«Η βιωσιμότητα αντιμετωπίζεται ως ένας τρόπος για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες. Δεν περιορίζεται στον περιβαλλοντισμό – μέσω εργαστηρίων, βιωματικής μάθησης και συνεργασίας, ο «πράσινος μήνας» στοχεύει στην αντιμετώπιση διαφορετικών πτυχών της αειφορίας και σκοπεύει να ενθαρρύνει τη δράση », πρόσθεσε.

«Το όραμά μου είναι να οργανώσω δραστικές και ουσιαστικές δραστηριότητες για όλους, έτσι ώστε η περιβαλλοντική δράση να μην σταματήσει στις 30 Απριλίου, αλλά κάθε συμμετέχων μπορεί να μάθει κάτι και να το πράξει στη ζωή του μετά και να καθορίσει τη δική του πορεία βιωσιμότητας στην καθημερινή τους ζωή, “Η Chantzi, η ίδια ιδρυτής της κοινωνικής επιχείρησης που ονομάζεται BinFree και προσφέρει υπηρεσίες ανακύκλωσης παραλαβής, σημείωσε.

Η Κατερίνα Τσαντζή, μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Πανεπιστήμιο του Ταλίν και υπεύθυνη του έργου πίσω από τον «πράσινο μήνα».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την εκμάθηση πώς να τρώτε βιώσιμα μαγειρεύοντας μαζί, πώς να ζείτε με λιγότερα παίζοντας το παιχνίδι μινιμαλισμού 30 ημερών, πώς να καταναλώνετε υπεύθυνα αναβαθμίζοντας καφέ, πώς να ισορροπήσετε τις ορμόνες μας φτιάχνοντας τα δικά μας καλλυντικά και πώς να κόψετε πλαστικά απορρίμματα ανακαλύπτοντας τα οφέλη των μελισσών.

Διατροφή ευεξίας

Ο «πράσινος μήνας» θα ασχοληθεί επίσης με την ψυχική και σωματική υγεία οργανώνοντας ομάδες για τη διατροφή της ευημερίας μας, φέρνοντας παραδείγματα από την Εσθονία και τις θερμότερες χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος και η Ιταλία.

Η διεθνής ποικιλομορφία της κοινότητας του Πανεπιστημίου του Ταλίν – περισσότεροι από 7.500 φοιτητές από 70 χώρες και κάθε δέκατο ακαδημαϊκό με ξένο υπόβαθρο – αντικατοπτρίζεται στη γλώσσα εργασίας των εκδηλώσεων, στα Αγγλικά.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις ενθαρρύνονται να δουν τη λίστα με όλες τις εκδηλώσεις και να εγγραφούν εκ των προτέρων. Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις και αιτήματα, επικοινωνήστε με την Κατερίνα Τσαντζή.

Εξώφυλλο: Η πανεπιστημιούπολη του Ταλίν βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης του Ταλίν. Η εικόνα είναι ενδεικτική. Φωτογραφία από το Πανεπιστήμιο του Ταλίν.

Source