Το παράπονο της Γκερσίπου για πιθανή εξάλειψη Δημοσιογράφος Κύπρος

Τα «πρόσχημα της ενοχής» περιγράφουν τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Μεταρρύθμιση του Γενικού Επιτελείου, για τη σωτηρία του δήμου Γεροσκούπου.

Σε μια δήλωση, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Σωτηρία της Πόλης του Γεροσκήπου δήλωσε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών φάνηκε να ετοιμάζει έναν «ηρωικό», όπως το περιγράφει, ανάκληση του νομοσχεδίου μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω των αλλαγών που προωθεί το Κοινοβούλιο. ,

“Είναι προφανές από τις δηλώσεις του ότι η στάση του συνδέεται κυρίως με τον προγραμματισμό των συγχωνεύσεων που προωθήθηκαν στη σύνοδο ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ο οποίος, σε γενικές γραμμές, αν δει, δεν διαφέρει πολύ από αυτόν που πρότεινε το Υπουργείο Εσωτερικών. Μετά από πρόταση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, οι δήμοι μειώνονται κατά 10, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών. 13, λέει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Δ. Για να σώσετε το Ιεροσκόπιο.

Στην ερώτηση, προσθέτουν, εάν αυτές οι αλλαγές είναι ο λόγος για την «ολίσθηση» των μεταρρυθμίσεων του FOI, πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών. Απλά λέμε ότι “οι μάσκες έχουν πέσει”. Αυτή η αύξηση, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, μέσω μιας μελέτης που ανέθεσε το Υπουργείο Εξωτερικών, αυτό δεν τεκμηριώνεται, σημειώνουν, προσθέτοντας ότι οι πρόσθετοι δήμοι μελετήθηκαν στην πραγματικότητα ως σενάρια από τον ερευνητή, που περιγράφονται ως «βιώσιμα». Το Υπουργείο Εξωτερικών κινδυνεύει, αλλά δεν φαίνεται να ενοχλείται από το γεγονός ότι ορισμένοι από τους δήμους που πρότεινε το υπουργείο του δεν συμπεριλήφθηκαν στα σενάρια μελέτης που του είχε ανατεθεί, αλλά είναι τουλάχιστον ένας δήμος που δεν είναι βιώσιμος.

Η ομάδα πρωτοβουλίας επικρίνει το Υπουργείο Εξωτερικών για την άρνηση διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ΔΗΣΥ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «εάν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών απαλλαγούν από σκοπιμότητα, αλαζονεία και εμμονή, τότε μπορούν να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις».

Source