Το πεδίο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επεκτείνεται στον αγώνα κατά της επιδημίας στην Ιαπωνία

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της επιδημίας του κορανοϊού στην Ιαπωνία, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 4 πολιτείες θα αυξηθεί σε 11 πολιτείες.

Ο Τοτσιγκί στα βόρεια της πρωτεύουσας, η Φουκουόκα στα νοτιοδυτικά, ο Γκιφού στο κέντρο της χώρας και το Χόγκο και το Κιότο στα δυτικά θα συμπεριληφθούν στο πεδίο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία επί του παρόντος συνεχίζεται σε 4 πολιτείες στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, ο Πρωθυπουργός Σούγκα Γιοσιχάιντ αναμένεται να προβεί σε αξιολογήσεις σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επεκταθεί σε 11 πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα

Σημειώθηκε ότι η Οζάκα και η Aiçi, όπου ο αριθμός των περιπτώσεων δεν τείνουν να μειωθούν, θα συμπεριληφθούν επίσης στην αίτηση. Έτσι, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή στο Τόκιο, τη βόρεια Saitama, την ανατολική Chiba και τη νότια Kanagawa, θα επεκταθεί σε 11 πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, η Tamura Norihisa, Υπουργός Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας, δήλωσε στη συνάντησή της με την αντιπροσωπεία συμβούλων κατά του Covid-19 ότι η κατάσταση σε όλη τη χώρα παρέμεινε σοβαρή μετά τον αριθμό των περιπτώσεων που δεν έδειξαν πτωτική τάση.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, η Nişimura Yasutoşi, μέλος του υπουργικού συμβουλίου που είναι υπεύθυνη για τα μέτρα Covid-19, δήλωσε ότι είναι «απρόθυμη» να επεκτείνει το πεδίο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. είπε.

Ο Πρωθυπουργός Σούγκα Γιοσιχάιντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο, είπε για τα κράτη που απαιτούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, “Έχω ενημερωθεί ότι πρέπει να παρακολουθήσουμε την κατάσταση σε λίγες ακόμη ημέρες. Γνωρίζω ότι βρίσκονται σε μια δύσκολη διαδικασία. Εάν είναι απαραίτητο, θα επέμβουμε επειγόντως.” αυτός είπε.


Ημερομηνία ενημέρωσης: 13 Ιανουαρίου 2021, 09:54

Source