Το πεδίο των εκδηλώσεων συσφίγγεται ξανά λίγο πριν από την άφιξη του 2021 (VIDEO)

Νάσια Ιωάννου
Για πολλούς, η αλλαγή των σχεδίων φέρνει μαζί του ένα νέο, έκτακτο διάταγμα του Υπουργού Υγείας, μόλις είκοσι τέσσερις ώρες πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το διάταγμα απαγορεύει αυστηρά όλες τις συγκεντρώσεις, ακόμη και τις συγκεντρώσεις 10 ατόμων που εξακολουθούν να ισχύουν. Εν ολίγοις, όλοι είναι τώρα σπίτι.

Η μόνη μέρα που μπορεί να γίνει το τραπέζι των διακοπών είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και αυτό, ωστόσο, σε αυστηρές συνθήκες. Μόνο δέκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων. Και αυτά πρέπει να προέρχονται από δύο μόνο οικογένειες.

Αναστασία Ανθούση – Υπουργός Υγείας
“Η ιδέα της συγκέντρωσης 10 ατόμων παρερμηνεύθηκε, καθώς ο στόχος ήταν να επιτρέψουμε σε σταθερές οικογένειες, σταθερούς ανθρώπους να βλέπουν τις διακοπές, τουλάχιστον να μην αισθάνονται απομονωμένοι. Αντί για 10 σταθερά άτομα, είχαμε 10 σταθερά άτομα ανά ώρα στα σπίτια μας. «

Την επόμενη μέρα του νέου έτους, όλοι θα πρέπει να είναι στο σπίτι, δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις.

Ταυτόχρονα, έγιναν εξαιρέσεις έως τις 10 Ιανουαρίου και στις δύο περιπτώσεις.

Για τη φροντίδα ανηλίκων անձ ατόμων με αναπηρία κατά τη διάρκεια της περιόδου που απαιτείται φυσική παρουσία γονέων στο χώρο εργασίας τους չուն για να βοηθηθούν τα άτομα με αναπηρία.

Είναι σαφές ότι αυτά τα άτομα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας և να παραμείνουν μόνο για την περίοδο που απαιτείται για τη φροντίδα του ατόμου.

Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι απαγορεύονται συγκεντρώσεις περισσότερων από δύο ατόμων, εκτός από ανηλίκους που συνοδεύουν τους γονείς τους σε δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις.

Εν τω μεταξύ, απαγορεύονται άλλες μαζικές εκδηλώσεις σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

Με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας στα γραφεία διαχείρισης έκτακτης ανάγκης service πολίτες για την κάλυψη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα είναι ανοιχτός έως τις 10 Ιανουαρίου. Το προσωπικό που θα μείνει στο σπίτι του θα εργαστεί με τηλεχειριστήριο.

Σύμφωνα με νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, οι μαθητές δημοσίων «ιδιωτικών» δημοτικών σχολείων δεν θα επιστρέψουν στα γραφεία τους έως τις 10 Ιανουαρίου. Οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω της εξ αποστάσεως μάθησης.

Source