Το Πεντάγωνο αναστέλλει την απόφαση για μαζική παραγωγή πλήρους χωρητικότητας F-35

Αναφέρθηκε ο λόγος της απόφασης για την καθυστέρηση των μαχητικών δοκιμών που απαιτούνται πριν εγκριθεί η μαζική παραγωγή πλήρους χωρητικότητας του αεροσκάφους.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την απόφαση μαζικής παραγωγής πλήρους χωρητικότητας των αεροσκαφών F-35 λόγω της καθυστέρησης στις δοκιμές μάχης.

Η απόφαση που έλαβε η Ellen Lord, αναπληρωτής υφυπουργός για τις προμήθειες και τη συντήρηση του Πενταγώνου, ανακοινώθηκε από την Jessica Maxwell, εκπρόσωπο του Λόρδου.

πανό134

Αναφέροντας ότι η έναρξη μαζικής παραγωγής αεροσκαφών F-35 καθυστέρησε επ ‘αόριστον λόγω του νέου τύπου κοροναϊού (Kovid-19) και τεχνικών προβλημάτων, ο Maxwell τόνισε ότι η μαζική παραγωγή χαμηλής ταχύτητας συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί.

Ενώ το Πεντάγωνο περιμένει την ολοκλήρωση των δοκιμών προσομοίωσης μάχης του αεροσκάφους για περίπου 3 χρόνια, αναφέρθηκε ότι το ξέσπασμα του Kovid-19 και άλλοι τεχνικοί λόγοι καθυστέρησαν αυτές τις δοκιμές.

Κατά συνέπεια, το Πεντάγωνο έθεσε τον προϋπολογισμό 398 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατέθηκε για τη σειριακή παραγωγή των F-35.

Η ομάδα άμυνας του Joe Biden, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της στις 20 Ιανουαρίου, αναμένεται να αποφασίσει την επόμενη πορεία του προγράμματος F-35 και την τύχη της απόφασης μαζικής παραγωγής πλήρους χωρητικότητας.

Source