Το πετρέλαιο ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα με πτώση

Το πετρέλαιο ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα με πτώση

Οι τιμές του πετρελαίου ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα μετά το ράλι την περασμένη εβδομάδα με την ανακοίνωση ενός πακέτου τόνωσης τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το πετρέλαιο ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα με πτώση

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κάτω από τα 52 δολάρια το βαρέλι καθώς το δολάριο ενισχύθηκε.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 0,9% στην αγορά της Νέας Υόρκης καθώς το ενισχυμένο δολάριο έκανε την τιμή των εμπορευμάτων σε δολάρια λιγότερο ελκυστική.

Αφού ο Joe Biden ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ένα πακέτο τόνωσης τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο και η πρόσθετη περικοπή παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας ήταν επίσης αποτελεσματική στην άνοδο.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά 45% από τον Οκτώβριο, όταν ανακοινώθηκε η εξέλιξη του εμβολίου, ενώ ανανεώθηκε επίσης η εμπιστοσύνη των επενδυτών σε πολλά προϊόντα.

Το West Texas Oil για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου διαπραγματεύεται στα 51,77 δολ. Το βαρέλι στην αγορά Nymex, χάνοντας 47 σεντς στις 12:55 μ.μ. τη Δευτέρα, μετά την άνοδο 7,7% την περασμένη εβδομάδα.

Το brent oil για τον διακανονισμό του Μαρτίου υποχώρησε 1,2% στα 55,33 $ το βαρέλι στην αγορά London ICE Futures Europe, μετά την άνοδο 3% στην προηγούμενη συνεδρία.

Πηγή: Bloomberg HT

Άλλες ειδήσεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

.Source