Το πετρέλαιο σπάζει τη μεγαλύτερη σερί κέρδη τα τελευταία 2 χρόνια

Το λάδι είναι επίπεδο μετά το μεγαλύτερο σερί σε δύο χρόνια.

Τα συμβόλαια έχουν αυξηθεί περισσότερο από 12 τοις εκατό στις τελευταίες επτά συνεδρίες στην αγορά της Νέας Υόρκης, κάνοντας το μεγαλύτερο σερί από τον Φεβρουάριο του 2019. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου υποχώρησαν 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του American Petroleum Institute (API), το οποίο υποστηρίζεται από τον ιδιωτικό τομέα.

Αλλά προσέξτε για το ράλι πετρελαίου. Ένας από τους τεχνικούς δείκτες επισημαίνει ότι το λάδι είναι υπεραγορασμένο και μια διόρθωση μπορεί να έρθει σύντομα. Οι ανησυχίες αυξάνονται επίσης ότι οι υψηλότερες τιμές θα μπορούσαν να κάνουν τους παραγωγούς να παράγουν περισσότερο πετρέλαιο.

Το ράλι πετρελαίου κέρδισε δυναμική μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει τις περικοπές παραγωγής. Αν και οι ανησυχίες σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση συνεχίζονται, οι χώρες Κορωνοϊός συνεχίζει τους αγώνες του.

Η West Texas Oil για τον Μάρτιο διαπραγματεύεται στα 58,22 δολάρια το βαρέλι στην αγορά Nymex, αύξηση 0,2% στις 12:21 μ.μ. Σιγκαπούρη, μετά την άνοδο 0,7% την Τρίτη.

Ο διακανονισμός Brent για τον Απρίλιο υποχώρησε 9 σεντς στα 61 $ περίπου το βαρέλι στην αγορά London ICE Futures Europe, μετά την άνοδο 0,9% την Τρίτη.

Πηγή: Bloomberg HT

.Source