Το πλήρες κλείσιμο ή τα αυστηρότερα μέτρα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του Νότου

Η εφημερίδα Alithia ανέφερε, “Απελπισμένη προσπάθεια να αποφευχθεί το κλείσιμο … Εάν η κυβέρνηση δεν το θέλει, μπορούμε να επιστρέψουμε στο στρατιωτικό νόμο τον Μάρτιο” Έγραψε ότι πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις και ότι θα ληφθούν νέες αποφάσεις στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών της Πέμπτης.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι μετά από 2 νέους θανάτους και 665 νέες περιπτώσεις που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες δείχνουν ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν θα είναι πιο σκληρά από τα υπάρχοντα μέτρα και ότι οι Έλληνες Επιδημιολόγοι δεν βλέπουν άλλη επιλογή από το κλείσιμο. Ωστόσο, δήλωσε ότι πιστεύουν ότι είναι μια δεύτερη επιλογή να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα και να δούμε αν αυτά τα μέτρα θα λειτουργήσουν πριν κλείσουν.

Ο ΜΕΤΑΤΡΕΥΜΕΝΟΣ ΙΟΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

Η εφημερίδα, σε μια άλλη έκθεση, έγραψε ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής εντόπισε μια ομάδα 24 ατόμων που ήταν θετικοί στο SARS-CoV-2 και ότι πραγματοποίησαν ειδική μελέτη για τον μεταλλαγμένο ιό σε αυτά τα άτομα και ότι ο μεταλλαγμένος ιός ανιχνεύτηκε σε ένα άτομο.

Στις ειδήσεις, αναφέρθηκε ότι αυτή η κατάσταση επιβεβαίωσε την παρουσία του μεταλλαγμένου ιού σε τοπικές περιπτώσεις.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Σε μια άλλη είδηση, η εφημερίδα έγραψε ότι στη Νότια Κύπρο, τα ραντεβού για την πρώτη και τη δεύτερη δόση εμβολίων κοραναϊού θα οργανωθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, χθες πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από την Ελληνική Υπεύθυνη Γραμματείας Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και εισήχθη η ψηφιακή πλατφόρμα εμβολιασμού κατά του νέου τύπου κοραναϊού.

Κατά συνέπεια, η πλατφόρμα αποτελείται από τρεις ενότητες: επιλέξιμα άτομα για τα οποία θα διοργανωθούν ραντεβού εμβολιασμού, κέντρα εμβολίων και κέντρο δεδομένων που θα λειτουργεί σε κεντρικό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, η ποσότητα των διαθέσιμων εμβολίων, ο αριθμός των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων ατόμων θα παρακολουθούνται αμέσως και θα παραγγέλνονται εγκαίρως νέα εμβόλια.

Source