Το πλοίο υγείας και οικονομίας πρέπει να επιπλέει δίπλα-δίπλα

Η τουρκοκυπριακή ένωση εστιατορίων (Rs-Bir) ανακοίνωσε ότι είναι «η υποχρέωση να επιπλέουν τα πλοία υγείας και οικονομίας μαζί και δίπλα-δίπλα» σχετικά με την επιδημία που επηρέασε βαθιά τον κόσμο.

Λέγοντας «Ναι, πρώτη υγεία», ο Res-Bir δήλωσε ότι «αλλά είναι γεγονός ότι κανείς στον κόσμο δεν έχει δοκιμάσει μια τέτοια οικονομική καταστροφή αυτή τη στιγμή».

Στη δήλωση, η οποία είπε, “Εμείς, όπως εσείς, υποφέρουμε τόσο την υγεία όσο και την οικονομική απώλεια, έχουμε οικογένειες, μητέρες, πατέρες και παιδιά”, επισημάνθηκε ότι για αυτόν τον λόγο, αγωνιζόμαστε ταυτόχρονα για την υγεία και την οικονομία.

Η δήλωση του Res-Bir περιελάμβανε τα ακόλουθα σχόλια:

Ως βιομηχανία, ανακοινώσαμε ότι όταν ο ιός Covid 19 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας τον Μάρτιο, δεν θέλαμε να ανοίξουμε τους χώρους εργασίας μας έως ότου οι κανόνες και ο τρόπος με τον οποίο ζούμε με αυτόν τον ιό καθορίζονται από τους επιστήμονες, το «ανώτατο συμβούλιο υγείας».

Τον Μάιο, το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας ανακοίνωσε τους λεγόμενους “νέους φυσιολογικούς” κανόνες. Ανοίξαμε τις επιχειρήσεις μας σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, από καιρό σε καιρό, και την περασμένη εβδομάδα, οι υπηρεσίες υγείας του Υπουργείου Υγείας, της Αστυνομίας και των Δήμων μας έχουν επιθεωρήσει σε μεγάλο βαθμό τους χώρους εργασίας των μελών μας και δεν έχουν εντοπιστεί παραβιάσεις των κανόνων μεταξύ των μελών μας.

Οι άνθρωποι μας γνωρίζουν ήδη πολύ καλά τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται και μπορούν να επιλέξουν την τοποθεσία τους ανάλογα.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου που η χώρα μας έκλεισε, ο κλάδος μας δεν μπορούσε να λάβει καμία υποστήριξη από την κυβέρνηση εκτός από τη σύσταση “αποπληρωμή του χρέους σας με χρέος”.

Οι αποφάσεις που έλαβε το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας χθες το βράδυ για τη βιομηχανία μας δεν είναι ποτέ αποδεκτές.

Όσοι κάνουν τους κανόνες είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν τους κανόνες που κάνουν.
Εμείς, ως επιχειρήσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τη δουλειά μας ακολουθώντας τους κανόνες.
Με αυτήν την επίγνωση, θα διατηρήσουμε τους χώρους μας ανοιχτούς.
Θα φιλοξενήσουμε τους καλεσμένους μας που θέλουν να έρθουν.
Εσείς, επίσης, θα μας φροντίσετε.

Έτσι θα πλεύσουμε μαζί το πλοίο υγείας και το πλοίο Economy χωρίς να τσακίζουμε.

Διαφορετικά θα υπάρξει πλήρες χάος. Και κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει από αυτό το χάος. Συνθλίβουμε μαζί κάτω από αυτό.

.Source