“Το ποδόσφαιρο είναι για όλους, όχι … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη επηρεάστηκε ανεπανόρθωτα από την άνευ προηγουμένου απόφαση των δώδεκα καλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων να ανακοινώσουν τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού οργανισμού με την ονομασία European Super League προκειμένου να αποκομίσει περισσότερα κέρδη.

Ο βουλευτής DISY & EPP Lucas Furlas υπέβαλε αμέσως μια ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την προστασία του αθλητισμού, ενώ έχει ήδη ζητήσει μέσω της πολιτικής του Ομίλου να θέσει αμέσως το ζήτημα στη σύνοδο ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Forlas, “οι ομάδες θα αποχωρήσουν από τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς αγώνες, η συμμετοχή στο νέο γεγονός θα είναι περιορισμένη, χωρίς διαφανείς διαδικασίες. “Εξαφανίζει τη βασική αρχή του” καλού αγώνα “, στην οποία το καλύτερο ανταμείβεται, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρός είναι οικονομικά.”

Αυτή η απόφαση των δώδεκα ποδοσφαιρικών συλλόγων, τονίζει ο κ. Forlas, “θα έχει μια αλυσίδα κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων στο ποδόσφαιρο γενικά.” Θα δημιουργήσει τεράστιες οικονομικές απώλειες για άλλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους καθώς και για τους ίδιους τους αθλητές. “

Ωστόσο, όπως σημειώνει, θα υπάρξουν συνέπειες για τις Εθνικές Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου, οι οποίες θα λάβουν μεγάλο οικονομικό πλήγμα. “Ιδιαίτερα επιζήμια θα είναι οι ομοσπονδίες μικρών κρατών, που έχουν επενδύσει μέρος του εισοδήματός τους στην ανάπτυξη και την πρόοδο του ποδοσφαίρου, όπως σε ακαδημίες, γυναίκες και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αναμένεται ότι τα εγχώρια πρωταθλήματα, στα οποία μπορεί να χαθεί το ενδιαφέρον, θα υποστούν μεγάλες απώλειες, καθώς δεν θα υπάρχει κίνητρο για διεθνή διαφοροποίηση. “

Ο κ. Furlas κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει άμεση δράση για να ασκήσει πίεση στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικά, εάν είναι απαραίτητο.

Source