Το πολικό κρύο συνεχίζεται στις ΗΠΑ: 58 θύματα

Ισχυρή χιονόπτωση και πάγο, που επηρεάζει το εσωτερικό κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας, ειδικά στην πολιτεία του Τέξας, προκαλεί δυσμενείς καταστάσεις.

Τοπικές ειδήσεις ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους θανάτους προκλήθηκαν από τροχαία ατυχήματα που προκλήθηκαν από πάγο στους δρόμους.

Ενώ καταγράφηκε ότι τουλάχιστον έξι άτομα καταψύχθηκαν στα σπίτια τους σε πολύ κρύο, μοιράστηκε ότι πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να ζεσταθούν στα οχήματά τους εκτέθηκαν σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και μερικοί πέθαναν ως αποτέλεσμα πυρκαγιών που ξέσπασαν ενώ προσπαθούν να ζεσταθούν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον ΑΑ, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προέβλεψε ότι η θερμοκρασία του αέρα στο Τέξας, η οποία είδε μείον 18 για μια εβδομάδα, θα αυξηθεί σε 10 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας από το Σαββατοκύριακο, αλλά θα πέσει ξανά σε αρνητική τη νύχτα.

Οι διακοπές ρεύματος επισκευάστηκαν μερικώς

Χιόνι και παγωμένος κρύος καιρός χθες μετατοπίστηκε από τις νότιες πολιτείες μέσω της Βιρτζίνια, της Μέριλαντ και της Πενσυλβανίας στις βορειοανατολικές πολιτείες. Σημειώθηκε ότι οι διακοπές ρεύματος επισκευάστηκαν εν μέρει στο Τέξας.

Αναφέρθηκε ότι σχεδόν 200.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Τέξας εξακολουθούν να μην διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα και περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, μαζί με τις γύρω χώρες όπως η Βιρτζίνια και η Λουιζιάνα και το Όρεγκον, εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι υπάλληλοι του Texas Electricity Reliability Council (ERCOT), οι οποίοι διαχειρίζονται τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας στην πολιτεία, δήλωσαν ότι εργάζονται σκληρά για την επισκευή των ηλεκτρικών δικτύων ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και ότι μπορούν να επιστρέψουν στις περικοπές ξανά έως τα μέσα της εβδομάδας σε περίπτωση που υπερβολικής χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας.

14 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από το πρόβλημα του νερού

Αναφέρθηκε ότι τα προβλήματα στα υδάτινα συστήματα συνεχίστηκαν ως αποτέλεσμα εκρήξεων στις εγκαταστάσεις λόγω παγετού και πάγου στις πολιτείες.

Στο Τέξας, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, αξιωματούχοι έχουν δει επτά εκατομμύρια ανθρώπους που καλύπτουν σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού. «να βράσει νερό της βρύσης πριν από την κατανάλωση μέχρι τις αρχές της εβδομάδας» προειδοποίησε.

Η Επιτροπή Περιβαλλοντικής Ποιότητας του Τέξας κοινοποίησε ότι περισσότερα από 1.000 δημόσια συστήματα ύδρευσης σε ολόκληρη την πολιτεία υπέστησαν ζημιές, με 14 εκατομμύρια ανθρώπους να επηρεάζονται σε ολόκληρη την πολιτεία.

Ενώ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) στέλνει γεννήτριες, κουβέρτες και έτοιμα εφόδια τροφίμων στις πολιτείες, σημειώθηκε ότι νοσοκομεία και γηροκομεία, που περιόριζαν τις λειτουργίες επειδή δεν υπάρχει νερό στο Τέξας, καταβάλλουν προσπάθειες για την επισκευή του νερού Σύστημα.

Ο Μπάιντεν προσφέρει πρόσθετη βοήθεια στον κυβερνήτη του Τέξας

Ο Κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Αμπott σημείωσε ότι οι συνθήκες κατάψυξης σε ολόκληρη την πολιτεία απειλούν επίσης την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Σημειώθηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο κυβερνήτης Abbott συζήτησαν πρόσθετη βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις.

Αναφέρεται ότι το πρόβλημα του νερού συνεχίζεται σε πολιτείες γύρω από το Τέξας όπως το Τενεσί, η Λουιζιάνα και το Μισισιπή. «οι πολίτες να βράσουν το νερό της βρύσης τους πριν από τη χρήση» Η κλήση έγινε.

.Source