Το πολυαγαπημένο κατάστημα τσιπ Kingfisher στην Ely Street, Stratford-upon-Avon, αλλάζει χέρια μετά από 42 χρόνια στην ίδια οικογένεια

PRINCESS Diana, Captain Jean-Luc Picard και διευθυντής ποδοσφαίρου Ron Atkinson – μερικά από τα διάσημα ονόματα που λάτρευαν τα ψάρια και τις μάρκες από το The Kingfisher.

Οι Royals, οι διασημότητες, οι αστέρες και οι αθλητές έχουν βάλει ένα νόστιμο δείπνο με ψάρι από το χτύπημα στην Ely Street του Στράτφορντ, το οποίο βρίσκεται υπό νέα ιδιοκτησία μετά από 42 χρόνια στην ίδια οικογένεια.

Ο Patrick Stewart του Star Trek, ο σεφ της τηλεόρασης Gordon Ramsay, η Jenny Agutter του The Children Children and Call the Midwife και ο πρώην παίκτης της Manchester United και η Aston Villa και τώρα ο τηλεοπτικός ειδικός Dion Dublin ήταν όλοι στη λίστα επισκεπτών ταυτόχρονα πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Τον Αύγουστο του 1978, όταν ο Έλληνας σύζυγος Αντρέας και η Ρίτα Παναγιά μετακόμισαν βόρεια από το Λονδίνο και αγόρασαν το The Kingfisher ως συνεργασία. Πιστεύεται ότι υπήρχε ένα χτύπημα στον ιστότοπο από τη δεκαετία του 1930.

Το ζευγάρι έφερε μαζί τους τη μεσογειακή φιλοξενία που σήμαινε σε όλους ένα θερμό καλωσόρισμα – συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων.

Rita Panayi του Kingfisher Fish and Chips με τον αείμνηστο σύζυγό της Ανδρέα .. (44225941)
Rita Panayi του Kingfisher Fish and Chips με τον αείμνηστο σύζυγό της Ανδρέα .. (44225941)

Η Ρίτα εξήγησε: «Όταν η Πριγκίπισσα Ντιάνα επισκέφτηκε το Στράτφορντ, ένας στενός φίλος της Πριγκίπισσας θα ερχόταν στο The Kingfisher και θα παραγγείλει το αγαπημένο γεύμα, τον μπακαλιάρο και τις μάρκες της Ντιάνα. Το ίδιο άτομο θα με ενημερώσει διακριτικά ότι η Ντιάνα ήταν στην πόλη και ότι απόλαυσε πραγματικά τα ψάρια και τις πατάτες μας. “

Άλλοι διάσημοι τακτικοί που έχουν υπηρετήσει η Ρίτα και ο Αντρέας και το προσωπικό τους περιλαμβάνουν την Αμάντα Χόλντεν, τον αστέρι του Μπέργκερακ Τζον Νετλσάντ και τον ηθοποιό Τζέφερι Ντεντς – που αγόραζε για τον εαυτό του και την αδερφή του Ντάμ Τζούντι Ντεντ. Ένα άλλο αγαπημένο της τηλεόρασης ήταν ο ηθοποιός του Casualty, Patrick Robinson.

Όποιος συχνάζει με το chippy θα θυμάται ότι ο Αντρέας είχε πάντα μια εικόνα του αγαπημένου του ποδοσφαιρικού ομίλου Arsenal πίσω από τον πάγκο και του άρεσε να μιλάει ποδόσφαιρο. Σε κοντινή απόσταση ήταν μια άλλη φωτογραφία, ένα στιγμιότυπο διαφήμισης του αμερικανικού κινηματογράφου Telly Savalas ως αστυνομικού TV Kojak.

Η Ρίτα είπε ότι η σύνδεση της Άρσεναλ ξεκίνησε το 1971 – ένα χρόνο πριν το ζευγάρι παντρευτεί – όταν ο Αντρέας έζησε στη γωνία του τότε γηπέδου του Gunners στο Highbury. Ακολούθησε την ομάδα όλη του τη ζωή και στα επόμενα χρόνια συνοδεύτηκε τις μέρες του αγώνα από έναν στενό οικογενειακό φίλο, ηθοποιό Joe Melia.

Η φωτογραφία Kojak βρήκε το μόνιμο σπίτι της ακριβώς κάτω από τον τιμοκατάλογο του chippy επειδή πριν από πολλά χρόνια, ο Αντρέας έπαιζε ρουλέτα σε καζίνο του Λονδίνου και στο επόμενο τραπέζι ήταν η Telly Savalas – η οποία φυσικά είχε τη δική της ελληνική σύνδεση.

Δυστυχώς, ο Αντρέας πέθανε πέρυσι και η Ρίτα αισθάνεται τώρα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για συνταξιοδότηση. Αλλά το Kingfisher θα διατηρήσει το όνομά του με νέο ιδιοκτήτη Στέλιος Στουλιανού, ο οποίος κατάγεται από το ίδιο χωριό με τη Ρίτα, κοντά στη Λάρνακα στην Κύπρο.

Η Ρίτα είπε ότι είχε τόσες πολλές χαρούμενες αναμνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανατροφής πέντε γιων, που όλοι έχουν εργαστεί στο The Kingfisher.

Οι πελάτες και το προσωπικό έχουν γίνει δια βίου φίλοι και ένας – ο Τζιλ Τζόουνς – δούλεψε μαζί με το ζευγάρι από τη στιγμή που έφτασαν μέχρι την αποχώρησή του πέρυσι.

«Ήταν πολύ ωραίο να βλέπεις τα παιδιά του προσωπικού να μεγαλώνουν και να έρχονται να δουλέψουν μαζί μας», είπε η Ρίτα.

Μία από τις πιο διασκεδαστικές της αναμνήσεις ήταν μια τραπεζική αργία τη Δευτέρα πριν από 25 χρόνια, όταν αυτή και ο Ανδρέας έπρεπε να απομακρυνθούν όταν ξέσπασε πυρκαγιά. Αμέτρητο, το κόμμα του λεωφορείου που τρώει στο εστιατόριο εκείνη τη στιγμή πήρε τα πιάτα τους και συνέχισε να τρώει έξω.

Η Ρίτα σχεδιάζει τώρα να μείνει στο Στράτφορντ και να αναζητήσει εθελοντική δουλειά όταν το επιτρέπουν οι περιορισμοί. Είπε: «Ήρθα με τίποτα και τώρα έχω κάτι – Λατρεύω τον Στράτφορντ».

Και τι γίνεται με το μυστικό για την τελειοποίηση ψαριών και πατατών; Προφανώς, αναμιγνύει σωστά το φρέσκο ​​κτύπημα. Αλλά βοηθά επίσης να είσαι Έλληνας, γιατί «οι ελληνικές οικογένειες κάνουν υπέροχα ψάρια και πατάτες».

Πείτε μας τις αναμνήσεις σας στο Kingfisher – email [email protected]..Source