Το ποσοστό μετάλλαξης είναι περιορισμένο, δεν πρέπει να αναμένονται μεγάλες αλλαγές

Αναφέρθηκε ότι υπάρχει μια μετάλλαξη στον νέο τύπο coronavinus (Kovid-19), αλλά αυτό είναι φυσιολογικό εντός ορισμένων κανόνων και ορίων και δεν υπάρχει ειδική μετάλλαξη που να σχετίζεται με τη σοβαρότητα της νόσου.

Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας, Ιατρική Σχολή Ιατρικής Σχολής Μικροβιολογίας Gülhane και Ειδικός Ιατρικής ιολογίας Δρ. Ο Fatih Şahiner έκανε δηλώσεις στον δημοσιογράφο AA σχετικά με τις μεταλλάξεις που παρατηρήθηκαν στον κοροναϊό.

Δηλώνοντας ότι η καταπολέμηση της επιδημίας του κορανοϊού συνεχίζεται αποτελεσματικά σε όλο τον κόσμο, ο Şahiner υπενθύμισε ότι το SARS-CoV-2 εμφανίζει μικρές αλλαγές και υφίσταται μικρές μεταλλάξεις όπως πολλοί ιοί RNA.

Εξηγώντας ότι οι κοροναϊοί είναι η μόνη οικογένεια ιών που έχει την ικανότητα να διορθώνει μεταλλάξεις μεταξύ ιών RNA που μολύνουν τον άνθρωπο, είπε ο Şahiner, “Με άλλα λόγια, ο ρυθμός μετάλλαξης είναι περιορισμένος, δεν πρέπει να αναμένονται πολύ μεγάλες αλλαγές. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, αυτή η διορθωτική γονιδιακή περιοχή αφαιρείται σε εμβόλια ιών που έχουν την ικανότητα να μολύνουν (δεν είναι απενεργοποιημένα). Ναι, υπάρχει μετάλλαξη, αλλά ακολουθεί μια φυσιολογική πορεία εντός ορισμένων κανόνων και ορίων. ” είπε.

Ο inerahiner τόνισε ότι όχι κάθε μετάλλαξη που συμβαίνει δεν επηρεάζει τη σοβαρότητα ή τη μεταδοτική νόσο και είπε:

Ας πούμε ότι υπάρχει μια παραλλαγή δύο φορές πιο μεταδοτική και αυτός ο ιός μεταλλάσσεται μετά από λίγο. Δύο βήματα προς τα εμπρός ένα βήμα πίσω, αλλά 100 βήματα προς τα εμπρός και όχι 100 βήματα προς τα πίσω. Η γάτα είναι μια γάτα, γίνεται λίγο πιο αδύναμη, μπορεί να γίνει λίγο επιθετική, αλλά και το λιοντάρι χωρίς ποντίκι. Όλα έχουν όριο. “

“Υπάρχει ένας όρος 70% πιο μεταδοτικών ιών σχετικά με τη μετάλλαξη.” Ο inerahiner έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες:

πανό134

Εάν ο μολυσματικός συντελεστής (R0), ενώ το 1.0 Αν μιλάμε για μια κατάσταση όπως αυτή του 1,7, η δέσμευσή της στις ιογενείς μεταλλάξεις είναι πολύ δύσκολη, ακόμη και αδύνατη. Τόσο στην Τουρκία όσο και στην Κίνα, καθώς και τα μέτρα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων επιδημίας σε πολλές άλλες χώρες και κοινωνικής ευαισθητοποίησης Είδαμε ότι η τιμή R0 κυμαινόταν με συντελεστή 10 μεταξύ 0,7 και 7. Ο ιός δεν έδειξε μετάλλαξη με 10 φορές μεταδοτικότητα, μετρά τη μείωση της μετάδοσης κατά 10 ή το αντίστροφο.

Σε σύγκριση με το 2003 το SARS και το Kovid-19 σε δύο ξεχωριστές μελέτες που διεξήχθησαν υπό πειραματικές συνθήκες, μία μελέτη διαπίστωσε ότι το Kovid-19 10 φορές πιο μολυσματικό και ένα 20 φορές πιο μολυσματικό. Ως εκ τούτου, το 70% πιο μεταδοτικό είναι μόνο ένα μέτρο και τα δεδομένα μπορεί να μην είναι καν πειραματικό μέτρο. Επειδή αυτή η λεπτή διαφορά είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί, μπορεί να είναι μόνο μια εκτίμηση βάσει επιδημιολογικών δεδομένων. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με τον τρόπο μέτρησης αυτής της αυξημένης μόλυνσης κατά 70%, υπάρχουν μόνο προτάσεις και σχόλια που εκφράζουν την πιθανότητα. “

“ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ILLNESS”

Δηλώνοντας ότι η φράση “ο ιός έχει μεταλλαχθεί” είναι τεχνικά “λανθασμένη”, ο Şahiner είπε ότι αυτός ο ιός δεν είναι μια μεμονωμένη οντότητα ή δεν εμφανίζει συγχρονισμένες κινήσεις όπως ένα σμήνος πουλιών ή ένα κοπάδι μικρών ψαριών.

Sahiner, “Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά σωματίδια ιού σε κυκλοφορία. Κάποιος πηγαίνει ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα προς τα δεξιά, ένα βήμα πίσω, υπάρχει μια συνεχής κίνηση, αλλά δεν κάνουν ένα βήμα μαζί σαν έναν κανονικό στρατό.” μίλησε.

Δηλώνοντας ότι υπάρχει μια σειρά σε αυτήν την παρατυπία και ο αριθμός των βημάτων είναι παρόμοιος, είπε ο Şahiner, “Ωστόσο, με την ευρεία χρήση εμβολίων, μπορούν να επιλεγούν ορισμένες παραλλαγές. Επί του παρόντος, τα εμβόλια δεν χρησιμοποιούνται ευρέως ή δεν υπάρχει συγκεκριμένο φάρμακο, επομένως μπορεί να υπάρχουν περιφερειακές διαφορές σε επιδημιολογικούς όρους, αλλά μπορεί να υπάρχουν περιφερειακές διαφορές. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μετάλλαξη που να σχετίζεται με τη σοβαρότητα της νόσου. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει νέα και ανησυχητική κατάσταση. Οι εστίες εμφανίζονται, μεγαλώνουν και πεθαίνουν. Η ταχύτητα και η διάρκεια της μπορούν να προβλεφθούν με στατιστικούς υπολογισμούς. ” βρήκε την αξιολόγηση.

“Η ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ”

Τονίζοντας ότι η πιο σημαντική προστασία για την καταπολέμηση της επιδημίας είναι η χρήση της σωστής μάσκας, είπε ο Şahiner, “Η μάσκα μειώνει πολύ το ιικό φορτίο, αποτρέπει την πρόοδο της νόσου από σοβαρό, όπως ο εμβολιασμός.” είπε.

Δηλώνοντας ότι όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκες, να προσέχουν τη φυσική απόσταση, να αποφεύγουν τα πολυάσχολα περιβάλλοντα και να δίνουν προσοχή στην υγιεινή, ο ,ahiner σημείωσε ότι η ατομική προστασία έχει επίσης μεγάλη σημασία για την κοινωνική προστασία.

Source