Το προσδόκιμο ζωής στα 92, το οποίο κατηγορείται για αποτυχία … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε 92 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πρώην υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων, σε ισόβια κάθειρξη για το ρόλο τους στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ανέφερε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Είκοσι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς παρέμβαση, συμπεριλαμβανομένων πρώην αρχηγών του στρατού, ανέφερε ο Anadolu.

Τον περασμένο μήνα, δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για συνωμοσία εναντίον μεμονωμένων ηγετών, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι υποκίνησε τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Fethullah Gulen στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρνήθηκε κάθε αδίκημα.

Περίπου 292.000 άνθρωποι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι είχαν δεσμούς με τον Γκουλέν και 100.000 από αυτούς παραμένουν υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόγλου, ανέφερε ο Anadolu.

Περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν ή απολύθηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Τα δικαστήρια τον καταδίκασαν σε 2.500 χρόνια φυλάκισης, και το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 20.833 άτομα είχαν απελαθεί από τις ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source