Το πρωτόκολλο δεν ακολουθήθηκε με δήλωση του δικαστηρίου – Energy FM

Παρ, 09 Απρ 2021

Από τον Chris Cave - Δημοσιογράφος Τοπικής Δημοκρατίας
Από τον Chris Cave – Δημοσιογράφος Τοπικής Δημοκρατίας

Το πρωτόκολλο δεν ακολουθήθηκε όταν το Συμβούλιο του Ντάγκλας εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με πρόσφατο δικαστήριο απασχόλησης.

Η αρχή διατάχθηκε να πληρώσει σε έναν από τους εργαζομένους της πάνω από 5.000 λίρες για την παράνομη αφαίρεση της αμοιβής του.

Μια δήλωση που στάλθηκε ανέφερε ότι το συμβούλιο δεν αποδέχθηκε ή συμφωνεί με την απόφαση, προκαλώντας κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από ορισμένα από τα μέλη του.

Ωστόσο, ο αρχηγός του Συμβουλίου David Christian λέει ότι δεν είδε το δελτίο τύπου πριν δημοσιοποιηθεί.

Το δικαστήριο δημιουργήθηκε αφού το συμβούλιο σταμάτησε να πληρώνει έναν χειραγωγό 36 ετών που είχε κολλήσει στην Κύπρο εν μέσω περιορισμών κοροναϊού.

Μια ανεπιτήδευτη δήλωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου δήλωσε ότι «το συμβούλιο δεν συμφωνεί με την απόφαση που έλαβε το δικαστήριο ή το σκεπτικό πίσω από την απόφαση», ωστόσο, δεν υποβλήθηκε επίσημη έφεση.

Ο κ. Christian μίλησε τώρα για να διευκρινίσει τη θέση του επί του θέματος, ύστερα από κατηγορίες ότι η δήλωση συντάχθηκε είτε εγκρίθηκε από αυτόν.

«Αν και είμαι ηγέτης του συμβουλίου, δεν ήξερα καν ότι διεξήχθη δικαστήριο.

«Η πρώτη φορά που το γνώριζα ήταν όταν τα ευρήματα βγήκαν όταν ένας άλλος σύμβουλος έστειλε έναν σύνδεσμο για τα ευρήματα.

«Στη συνέχεια ήρθα σε επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλο και μου δόθηκε μια μεγαλύτερη εξήγηση κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 ωρών», είπε ο κ. Christian.

Παρόλο που ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχαν νομικοί λόγοι για έφεση, του είπαν τότε ότι η αρχή είχε σοβαρές ανησυχίες σε σχέση με τα ευρήματα, με αποσπάσματα να αποδίδονται σε λάθος μέλη του προσωπικού του συμβουλίου.

Ο κ. Christian ζήτησε να εκδοθεί δελτίο τύπου για τον τερματισμό των επιγραμμικών επιθέσεων που απευθύνονται στο προσωπικό του συμβουλίου και για να επιβεβαιώσει ότι θα έστειλαν στο δικαστήριο απαντήσεις.

Ωστόσο, η δήλωση – την οποία ο αρχηγός του συμβουλίου λέει ότι δεν εμφανίστηκε πριν από τη δημοσίευσή της – προχώρησε περισσότερο και φάνηκε να απορρίπτει την απόφαση.

Το μέλος του Manx Labor, Devon Watson, χαρακτήρισε το περιεχόμενο του δελτίου τύπου «εντελώς απαράδεκτο», ισχυριζόμενο ότι το συμβούλιο είχε σπαταλήσει «δεκάδες χιλιάδες λίβρες χρημάτων επί πληρωμή» πηγαίνοντας σε δικαστήριο.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο κοστίζει το δικαστήριο.

Ο κ. Watson, ο οποίος υπηρετεί τον Derby Ward, αμφισβήτησε επίσης εάν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες και πρότεινε ότι η δήλωση μπορεί να προέρχεται από τον κ. Christian.

Αυτό απορρίπτεται έντονα από τον αρχηγό του συμβουλίου.

Ο κ. Christian πρόσθεσε: «Είχα καταστήσει πολύ σαφές σε όλα τα μέλη του συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα ότι δεν είχα καν δει το δελτίο τύπου πριν δημοσιευτεί, ήταν περίπου επτά ώρες αργότερα όταν το είδα.

«Αν το είχα δει εκ των προτέρων, αν είχε ακολουθηθεί το κατάλληλο πρωτόκολλο, δηλαδή θα έπρεπε να δω όλα τα δελτία τύπου μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο και όλα τα μέλη του συμβουλίου θα πρέπει να το λάβουν 24 ώρες πριν δημοσιευθούν.

«Αυτό δεν συνέβη. Δεν συμφωνώ με όλες τις πτυχές του δελτίου τύπου που βγήκε. “

Ο κ. Christian επιμένει ότι αποδέχεται την απόφαση του δικαστηρίου και επέκρινε τον κ. Watson ότι δεν έλεγξε τα γεγονότα πριν μιλήσει στα ΜΜΕ.

Έχει ζητήσει από τον κ. Watson να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως στην επόμενη σύνοδο του συμβουλίου και λέει ότι θα πραγματοποιηθεί τώρα ανεξάρτητη αναθεώρηση στον χειρισμό του θέματος από την αρχή.


Εγγραφείτε για να λάβετε απευθείας το Energy FM News στην κινητή συσκευή σας

Μπορείτε να παραδώσετε το Energy FM News απευθείας στην κινητή συσκευή σας χρησιμοποιώντας μία από τις ακόλουθες μεθόδους.

 • Στην εφαρμογή Apple News στο iOS, αναζητήστε το Energy FM IOM και, στη συνέχεια, προσθέστε το στα αγαπημένα σας
 • Στην εφαρμογή Ειδήσεις και καιρός Google, απλώς αναζητήστε το Energy FM και, στη συνέχεια, προσθέστε μας ως προσαρμοσμένη ενότητα
 • Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης RSS, τότε απλώς προσθέστε τη ροή μας στην εφαρμογή σας, κάντε κλικ εδώ για τη ροή ειδήσεων RSS
Περισσότερες ειδήσεις
 • Παρ, 09 Απρ 2021

  Ο Δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος, πέθανε

 • Παρ, 09 Απρ 2021

  Το μέλος του πληρώματος επιτρέπεται στο νησί για ιατρική περίθαλψη

 • Παρ, 09 Απρ 2021

  Έφεση μετά την καταστροφή του αυτοκινήτου

 • Παρ, 09 Απρ 2021

  Το Curraghs Wildlife Park θα ανοίξει εν μέρει

 • Παρ, 09 Απρ 2021

  Η Αρχή αναφέρει ότι έχουν γίνει βελτιώσεις για την αποτροπή αντικοινωνικής συμπεριφοράς

 • Παρ, 09 Απρ 2021

  Βοήθεια για επιχειρήσεις και ιδιώτες με επιστροφές ΦΠΑ

 • Παρ, 09 Απρ 2021

  Το πρωτόκολλο δεν ακολουθήθηκε με δήλωση του δικαστηρίου

 • Πέμ, 08 Απρ 2021

  Καταστήματα υλικού. να παίξετε πάρκα και υπαίθριους χώρους αναψυχής για να ανοίξετε ξανά

 • Πέμ, 08 Απρ 2021

  Εντοπίστηκαν δύο νέες περιπτώσεις COVID-19

Αρχείο ειδήσεων

Source