Το πρόγραμμα εμβολιασμού επιταχύνεται, σε ποιες ηλικίες

Οι εμβολιασμοί επιταχύνονται στην Κύπρο. Η πύλη εμβολιασμού είναι ανοιχτή έως τις 8 μ.μ. 00, για άτομα ηλικίας 53-54 ετών, ενώ αύριο “ανοίγει” για άτομα ηλικίας 64-67 ετών, επιτρέποντας σε προηγούμενους διορισμένους να το κάνουν.

Την επόμενη Δευτέρα, η πύλη εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμη για άτομα ηλικίας 51-52 ετών. Άτομα ηλικίας 49-50 με σειρά, η πύλη εμβολιασμού ανοίγει την επόμενη Τετάρτη έως Παρασκευή για άτομα ηλικίας 47-48 ετών.

Επιπλέον, τα επόμενα βήματα στο Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμών παρουσιάστηκαν χθες από τον Αναπληρωτή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, Δημόσιας Υγείας, Δρ. Όλγα Καλακούτα.

Είπε ότι μέχρι τώρα έχουν δοθεί 202.441 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 52.084 περιείχαν και τις δύο δόσεις. 10.934 άτομα σε ευάλωτες ομάδες καλύφθηκαν από την πρώτη δόση και άλλοι 745 ασθενείς με κλίνη εμβολιάστηκαν στο σπίτι με την πρώτη δόση.

Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμοί έχουν εισαχθεί σε κλειστές εγκαταστάσεις, όπως κεντρικές φυλακές και κέντρα υποδοχής μετανάστευσης.

“Θα συνεχίσουμε με το ίδιο αυγό μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα, με στόχο να καλύψουμε άτομα άνω των 40 ετών, για να προχωρήσουμε στην ομάδα ηλικίας 30-39 ετών”, δήλωσε ο Δρ Calakuta.

Source