Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Κύπρου συνεχίζεται σε όλες τις περιοχές

Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Κύπρου, το οποίο ξεκίνησε την Κυριακή, συνεχίστηκε σήμερα σε όλες τις περιοχές.

Το πρώτο στάδιο του προγράμματος καλύπτει τους ηλικιωμένους σε κέντρα φροντίδας και υπαλλήλους εκεί, καθώς και επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής.

Ο αξιωματικός Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου είπε ότι το Υπουργείο Υγείας προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί με το πρόγραμμα εμβολιασμού που ξεκίνησε την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και στο Νοσοκομείο Μακάριο στη Λευκωσία. Σήμερα, συνέχισαν τους εμβολιασμούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ακολούθησαν τα Γενικά Νοσοκομεία σε άλλες πόλεις.

Μεταξύ αυτών που έλαβαν το εμβόλιο σήμερα ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β ‘, ο οποίος ευχαρίστησε την επιστημονική κοινότητα που βοήθησε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας ότι το εμβόλιο μας προσφέρει ασφάλεια, αλλά πρέπει να τηρήσουμε μέτρα προστασίας της υγείας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Αναστασία Ανθούση, επικεφαλής του γραφείου του υπουργού, οι εμβολιασμοί για άτομα άνω των 80 ετών θα αρχίσουν μετά τις 6 Ιανουαρίου.

Υπενθύμισε ότι με βάση το πρόγραμμα εμβολιασμού, η πρώτη κατηγορία πολιτών που έλαβαν το εμβόλιο είναι εκείνοι που διαμένουν ή εργάζονται σε κέντρα φροντίδας και πρώτοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης που θεραπεύουν ασθενείς με COVID19.

Η επόμενη κατηγορία, είπε, περιλαμβάνει άτομα άνω των 80 ετών, τα οποία θα εμβολιαστούν στα κέντρα εμβολιασμού αφού κανονίσουν ραντεβού.

Πρόσθεσε ότι για το σκοπό αυτό, αναπτύχθηκε ένα λογισμικό σε συνεργασία με το Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Όσον αφορά τα διαθέσιμα εμβόλια, είπε ότι προς το παρόν παρέχεται το Pfizer / BioNTech, ενώ τον Ιανουάριο αναμένεται να εγκριθεί το εμβόλιο της Moderna. Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υγείας συμμετέχει σε άλλες τέσσερις διαδικασίες για την προμήθεια εμβολίων.

(CNA)

Source