Το πρόγραμμα OKYPY ενός πιθανού τρίτου καναλιού παρουσιάζεται σήμερα

Η ΟΚΥΠΥ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων στο τρίτο δυνατό κύμα της επιδημίας με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου στις 9 π.μ. Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 30

Σύμφωνα με ειδικούς, η ανάπαυση θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αύξηση των περιπτώσεων – νοσηλεία και η Κρατική Υπηρεσία Υγείας έχει ήδη επιχειρηματικό σχέδιο.

Η Κύπρος μπορεί να βρίσκεται σε αδύναμο αστερισμό, αλλά η πιθανότητα τρίτου κύματος του ιού επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση, με την οποία οι ειδικοί το τοποθετούν ακόμη και στα μέσα Μαρτίου ή στα τέλη Μαρτίου.

“Δεν πιστεύω ότι η Κύπρος και οποιαδήποτε άλλη χώρα μπορούν να αποφύγουν φυσικές καταστροφές. Το ερώτημα είναι ότι η παλίρροια δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή, δηλαδή, πρέπει να ελέγξουμε την κατάσταση », δήλωσε η Δρ Dorothea Pana, Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Παιδιατρικής.

“Ελπίζουμε ότι δεν έχουμε ένα τρίτο κύμα, αλλά δεν πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, οπότε έχουμε ετοιμάσει ένα ενημερωμένο σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει το χειρότερο σενάριο”, δήλωσε ο Χαρύλαμπος Χαριλάου, εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ.

Ο σχεδιασμός του OKYPY προβλέπει την ανάπτυξη περισσότερων από 300 κρεβατιών σε γενικούς θαλάμους, περίπου 65 ενεργών κρεβατιών στην ΜΕΘ, ενώ προβλέπει επίσης την πρόσληψη ιδιωτικών γιατρών.

Ταυτόχρονα, η Μαργαρίτα Κυριακού, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε: «Θέλουμε τα νοσοκομεία μας να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν πιθανές εστίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερες νοσηλείες. Επομένως, τα νοσοκομεία πρέπει να είναι προετοιμασμένα να το διαχειριστούν. “

Source