Το πρώτο βήμα έγινε για το εγχώριο και εθνικό σχέδιο τορπίλης ORKA

πανό99

Υπό την ηγεσία της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), ξεκίνησε το “Σχέδιο ανάπτυξης τορπιλών 324 χιλιοστών” (ORKA) “για να καλύψει τις ανάγκες τορπίλης ελαφριάς τάξης της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση της SSB, με το “ORKA”, το οποίο θα αναπτυχθεί υπό τον κύριο ανάδοχο της ROKETSAN, η εξωτερική εξάρτηση σε αυτόν τον τομέα θα τερματιστεί.

πανό134

Η τελετή υπογραφής του έργου, η οποία ξεκίνησε για να καλύψει τις ανάγκες τορπίλης ελαφριάς τάξης της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε στο SSB. Ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας Καθ. Δρ. Εκτός από το İsmail Demir, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, SSB, ROKETSAN και ASELSAN.

Με το έργο, οι επιφανειακές πλατφόρμες που βρίσκονται στο απόθεμα της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων και μπορούν να ενταχθούν στο απόθεμα και το οπλικό σύστημα τορπίλης ORKA που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον υποβρυχίων από ναυτικά αεροσκάφη θα αναπτυχθούν τοπικά και εθνικά.

Το ORKA, το οποίο θα έχει ακριβείς οδηγίες, πλοήγηση, προηγμένες δυνατότητες αναζήτησης και επίθεσης, θα παρέχει υψηλή απόδοση στον στόχο με την αντίστασή του στην απάτη και τη σύγχυση.

Η εμπειρία που αποκτήθηκε από τη ROKETSAN στο AKYA Heavy Class Torpedo Project, το οποίο προγραμματίζεται να παραδοθεί τον επόμενο χρόνο, θα μεταφερθεί στο ORKA Project.

Στο έργο ORKA, εκτός από τον κύριο εργολάβο ROKETSAN, η ASELSAN θα συμμετάσχει ως κύριος υπεργολάβος. Η ORKA θα προσθέσει δύναμη ως εθνικό στοιχείο στη δύναμη των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στην προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας.


Ενημερώθηκε στις: 28 Δεκεμβρίου 2020, 23:15

Source