Το πρώτο κεράσι της σεζόν είναι 500 λίρες

Η Manisa, η πρώιμη παραγωγή κερασιών της Τουρκίας στην περιοχή του πρώτου προϊόντος στην περιοχή της Πρίγκιπας, συλλέχθηκε από τον κήπο.

Φέτος, λόγω του κρύου, το οποίο είχε ισχύ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στη Μανίσα, το πρώτο κεράσι ωρίμασε στην περιοχή matobanisa αντί στην περιοχή Sancaklıbozköy, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.

Ο καλλιεργητής Yavuz Tun, ο οποίος πήγε στους κήπους τους τις πρώτες πρωινές ώρες και συνέλεξε τα νωρίς κεράσια τύπου “Cristobalina”, πήγε στο κέντρο αγορών.

Ο επαρχιακός διευθυντής της Μανίσα, Διευθυντής Γεωργίας και Δασοκομίας, Metin Öztürk και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Νωπών Φρούτων και Λαχανικών της Aegean, Hayrettin Uçak, παρευρέθηκαν επίσης στην τελετή συγκομιδής της πρώτης σοδειάς κερασιών.

Ο Οζτούρκ, είπε σε δημοσιογράφους, είπε ότι έχουν σημαντική θέση στη Μανίσα, την παραγωγή κερασιών της Τουρκίας.

Δηλώνοντας ότι βρίσκονται στη δεύτερη θέση όσον αφορά την περιοχή παραγωγής κερασιών και την τέταρτη συγκομιδή, ο Öztürk είπε, “Αλλά το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της Manisa είναι ότι είναι μια πρώιμη περιοχή. Συγκομίζουμε το πρώτο κεράσι που καλλιεργείται στον ανοιχτό τομέα στο βόρειο ημισφαίριο.” είπε.

Ο Hayrettin Uçak δήλωσε επίσης ότι περιμένουν μια παραγωγική σεζόν στην αγορά εξαγωγών και την ποιότητα των προϊόντων στα κεράσια, “Όταν παράγουμε ποιοτικό προϊόν, υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Εμείς, ως εξαγωγείς, είμαστε συνυφασμένοι με τους παραγωγούς μας και τους υποστηρίζουμε.” Εύχομαι η σεζόν να είναι επωφελής για τους παραγωγούς, τους εξαγωγείς και τη χώρα μας. “

Ο Yavuz Tun, ο οποίος παρήγαγε το πρώτο κεράσι της σεζόν, τόνισε ότι είναι περήφανος που είναι ο πρώτος αγρότης που συγκομίζει νωρίς το κεράσι φέτος.

5. Οι αξίες στη Μανίσα, η Τουρκία κατατάσσεται ως γεωργική θέση Ο κυβερνήτης της Μανίσα Γιάσαρ Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας, “Το ακαθάριστο γεωργικό προϊόν της επαρχίας μας προχωρά στην κατάταξη # 5. Έχουμε μια εξαγωγή άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά. Είμαστε επίσης μια δυναμική χώρα στις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων. Όταν σκέφτεστε τη Μανίσα, τα σταφύλια και οι ελιές έρχονται στο μυαλό πρώτα, αλλά όταν εξετάζουμε μια έκταση 13 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, όλα τα είδη προϊόντων παράγονται με όρους γεωργικής ποικιλομορφίας. Οι αγρότες μας κάνουν την παραγωγή τους κατάλληλη για εξαγωγή χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες », είπε.

Η ΠΡΩΤΗ ΚΕΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΙΣΤΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ 500 TL

Μετά τις ομιλίες, ο κυβερνήτης της Manisa Yaşar Karadeniz προσέφερε 200 TL ανά χιλιόγραμμο για το πρώτο κεράσι. Μετά τον Hayrettin Ucak, Πρόεδρο της Ένωσης Εξαγωγέων Νωπών Φρούτων και Λαχανικών της Aegean, ο οποίος αύξησε την προσφορά κατά 350 TL, ο έμπορος κερασιών İbrahim Bodur έδωσε τιμή 500 TL για το προϊόν. Ο Νάνος κέρδισε τη δημοπρασία αγοράζοντας 70 κιλά κεράσια.

“ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΣΧΗΜΑ”

Δηλώνοντας ότι ο αριθμός αυτός αποσκοπεί στην επιβράβευση του παραγωγού που συνέλεξε την πρώτη συγκομιδή και ότι οι τιμές του κερασιού θα μειωθούν τις επόμενες ημέρες, ο έμπορος κερασιών ahimbrahim Bodur είπε: «Το αγοράσαμε από τον φίλο μας Yavuz για 500 TL. Φυσικά, αυτός είναι ένας συμβολικός αριθμός. Οι τιμές των κερασιών θα μειωθούν στο μέλλον. “Έχουμε δώσει μια τιμή για να ανταμείψουμε τους αγρότες μας που παράγουν το πρώτο προϊόν για λόγους κινήτρων”, είπε.

Το πρώτο κεράσι που αγόρασε η Bodur θα σταλεί στην Άγκυρα και θα αξιολογηθεί στις καταστάσεις εδώ.

Source