Το πρώτο μη ιατρικό κέντρο εμβολιασμού στην Κύπρο θα ανοίξει τις πύλες του αύριο [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΣ]

Αύριο στις 8 π.μ. θα ανοίξει τις πύλες του στην κρατική έκθεση στην Έγκωμη, το πρώτο κέντρο εμβολιασμού εξωτερικών ασθενών.

Έχουν προετοιμαστεί 15 βαθμοί για τον εμβολιασμό των πολιτών, αλλά μόνο πέντε θα εργαστούν αύριο.

Οι πολίτες θα εμβολιαστούν σε αυτά τα πέντε σημεία μετά τη λήψη θερμομέτρου και την απολύμανση των χεριών τους. Μετά τον εμβολιασμό, θα μετακινηθούν σε άλλο δωμάτιο, περιμένοντας 15 λεπτά για τη χορήγηση του εμβολίου και, στη συνέχεια, τυχόν παρενέργειες.

Το μέρος είναι σωστά προετοιμασμένο, δεν θυμίζει μια περιοχή της πολιτείας, αλλά ένα ιατρικό κέντρο. Τα σημεία έχουν εγκατασταθεί, ο απαραίτητος εξοπλισμός έχει φτάσει, և όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν αυτό το μεγάλο έργο.

Οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της επιδημίας εντείνονται και τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται καθώς η Κύπρος περιλαμβάνει τώρα έναν αριθμό εμβολίων.

Ένα παρόμοιο κέντρο εμβολιασμού θα δημιουργηθεί την επόμενη Δευτέρα στο Σπύρο Κυπριανού, στη Λεμεσό.

Αναφέρεται ότι όλα είναι έτοιμα για πρόσθετες μονάδες να είναι διαθέσιμες στα υπάρχοντα κέντρα εμβολιασμού σε περίπτωση μεγάλης ροής εμβολίων.

Σύμφωνα με τη Μαρία Ρόκα, συντονίστρια του κέντρου, θα γίνουν περίπου 500 εμβολιασμοί την ημέρα και αύριο ο αριθμός των κλειστών ραντεβού θα φτάσει τα 400.

“Ξεκινάμε αύριο με πέντε πόντους εμβολιασμού. Έχουμε την ευκαιρία να έχουμε 15 πόντους αργότερα, ανάλογα με τον αριθμό των εμβολίων που θα έρθουν στην Κύπρο”, τόνισε η κα Ρόκα.

Ο Ευαγόρας Ταμπούρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στην Κυπριακή Έκθεση Κύπρου, όπου γίνονται μεγάλες προετοιμασίες για ένα μεγάλο κέντρο εμβολιασμού.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «ο στόχος είναι η άμεση χορήγηση όλων των εμβολίων · παροτρύνουμε ολόκληρο τον πληθυσμό να έρθει και να εμβολιαστεί, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος προστασίας από τον κορανοϊό».

Source