Το σημείο καμπής για τη χορήγηση της Βρετανίας ξεκινά στις 2 … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα ξεκινήσει σήμερα τον εμβολιασμό των πολιτών της με εμβόλια κατά του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης AstraZeneca Covid-19 և.

Έξι νοσοκομεία στην Αγγλία θα παρέχουν τα πρώτα μέρη του τρέχοντος 530.000 στη Βρετανία. Η εκστρατεία εμβολιασμού θα εξαπλωθεί σε άλλα κέντρα εμβολιασμού τις επόμενες ημέρες και η κυβέρνηση ελπίζει να παραδώσει δεκάδες εκατομμύρια δόσεις σε λίγους μήνες.

“Είναι ένα σημείο καμπής στον αγώνα μας ενάντια σε αυτόν τον τρομερό ιό. Ελπίζω να δώσει νέα ελπίδα σε όλους μας που πλησιάζουν στο τέλος της επιδημίας”, δήλωσε ο Matt Hancock, υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Δεκέμβριο, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε το εμβόλιο Pfizer / BioNTech κατά του Covid-19. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι το έχουν λάβει μέχρι στιγμής.

Το εμβόλιο Oxford և AstraZeneca είναι φθηνότερο από το εμβόλιο BioNTech և που είναι αποθηκευμένο στο ψυγείο. Την περασμένη Κυριακή, η Ινδία ενέκρινε το εμβόλιο AstraZeneca για επείγουσα χρήση.

Οι περιπτώσεις κοροναϊού έχουν αυξηθεί απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως λόγω του ότι ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού θεωρείται πιο μεταδοτικό. Σχεδόν 55.000 νέες λοιμώξεις αναφέρθηκαν την Κυριακή, με περισσότερους από 75.000 ανθρώπους να πεθαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το covid-19, το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη.

Η εξάπλωση του νέου στελέχους κοραναϊού ανάγκασε την κυβέρνηση να αλλάξει την προσέγγισή της στα εμβόλια. Η προτεραιότητα τώρα είναι να δοθεί η πρώτη δόση του εμβολίου σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, και όχι να δοθεί η δεύτερη δόση σε εκείνους που έλαβαν την πρώτη. Ωστόσο, ορισμένοι Βρετανοί γιατροί έχουν επικρίνει την αλλαγή στρατηγικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source