“Το σπίτι που μισούσε ο Steve Sobs.” Η άγνωστη ιστορία της ιδιοκτησίας, την οποία σκόπιμα άφησε για να αποσυντεθεί

Δέκα χρόνια μετά το θάνατο του συνιδρυτή της Apple, Steve Sobs, εξακολουθούν να εμφανίζονται άγνωστες ιστορίες για τη ζωή του, φωτίζοντας τις διάφορες πτυχές ενός ανθρώπου που σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή με το τεχνολογικό προϊόν της εταιρείας του.

Κατεβάστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ IM ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Το 1984, όταν ήταν ήδη ιδρυτής της Apple, προσπαθώντας να εφαρμόσει τις ιδέες του, αγόρασε ένα εντυπωσιακό σπίτι στο Woodside της Καλιφόρνια, ένα εντυπωσιακό, ιστορικό αρχοντικό.

Γνωστό ως Ling Eckling House, το αρχοντικό χτίστηκε το 1925 από τον διάσημο αρχιτέκτονα George Orch Washington Smith για τον χαλκό Daniel Eckling. Η κατοικία των 30 δωματίων, σε μια έκταση 6 στρεμμάτων, αντιπροσώπευε την αισθητική και τον πλούτο της.

Ο Jobs συνειδητοποίησε την ιστορική αξία του ακινήτου եց αγόρασε το σπίτι το 1984 για 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το σπίτι ήταν το καταφύγιο μιας επιχειρηματικής εμμονής κατά τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, κατά τα πρώτα χρόνια της ερωτικής του σχέσης με μια γυναίκα.

Το επόμενο έτος, αφού αγόρασε ένα σπίτι το 1985, έφυγε από την Apple εν μέσω μιας διαμάχης ηλεκτρικής ενέργειας σχετικά με την αποτυχία του Mac. Στη συνέχεια δημιούργησε το NeXT, μια άλλη εταιρεία υπολογιστών που απέτυχε, αν και τελικά απέκτησε την Apple, επιστρέφοντας το λειτουργικό της σύστημα և Job στην εταιρεία.

Ο Ιώβ έζησε εκεί για περίπου μια δεκαετία.

Ωστόσο, το 2001, ο Sobs αποφάσισε να κατεδαφίσει το σπίτι και να χτίσει ένα νέο, μικρότερο, μικρότερο σπίτι.

Συγκεκριμένα, το 2004 έλαβε άδεια από το Woodside Council να συνεχίσει το πρόγραμμα κατεδάφισης. Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι της πόλης παραπονέθηκαν.

Μια ομάδα συντηρητικών σχηματίστηκε γρήγορα με το όνομα “Επικρατεί την Κληρονομιά μας” για να αποτρέψει την κατεδάφιση του σπιτιού. Κατέθεσαν αγωγές εναντίον της πόλης Woodside του Jobs, λέγοντας ότι και οι δύο απέτυχαν να αναγνωρίσουν την ιστορική σημασία του σπιτιού, καταστρέφοντας το και καταστρέφοντας την πόλη.

Η νομική μάχη που ακολούθησε ήταν ένας μαραθώνιος. Από το 2004 έως το 2011, το γραφείο του Job και ο δικηγόρος του επέστρεψαν επανειλημμένα στο δικαστήριο για να λάβουν άδεια κατεδάφισης. Και οι δύο πλευρές αγωνίστηκαν σκληρά, υποστηρίζοντας ότι το σπίτι ήταν ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας και η επιμονή του Ιώβ ότι χρειάστηκε περισσότερα χρήματα για να σώσει το αρχοντικό παρά για να το κατεδαφίσει και να χτίσει ένα νέο σπίτι.

Τέλος, τον Μάιο του 2009, το Δημοτικό Συμβούλιο του Woodside ενέκρινε την κατεδάφιση του σπιτιού με την προϋπόθεση ότι το κτίριο θα επιτρέψει την μετεγκατάσταση, ανοικοδόμηση ή ανοικοδόμηση του σπιτιού.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, οι λυγμοί προσπάθησαν να βρουν κάποιον που θα ήταν πρόθυμος να πάρει όλα τα είδη του Jackling Estate և να το μετακινήσει. Αλλά όταν αυτή η προσπάθεια απέτυχε, συμφώνησε να αφήσει την Woodside Town να σώσει αυτό που ήθελε από το σπίτι.

Το σπίτι κατεδαφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2011.

Η κατεδάφιση του σπιτιού ήταν μια από τις τελευταίες νίκες της ζωής του Steve Sobs.

Ο Job έχασε τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του παγκρέατος οκτώ μήνες αργότερα, στις 5 Οκτωβρίου 2011.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το τέλος της ιστορίας για τον Jack Eckling House.

Η ύπαρξη του σπιτιού … δεν έχει ποτέ ξεθωριάσει, καθώς ορισμένα από τα αντικείμενά του διατηρούνται στο τοπικό μουσείο. Επειδή οι αντίπαλοι της κατεδάφισης θα μπορούσαν να έχουν χάσει τον πόλεμο για να χάσουν, αλλά συνέχισαν να αγωνίζονται για να διατηρήσουν τη μνήμη αυτού που αποκαλούσαν «σπίτι του Steve Job στο σπίτι»

Λίγες εβδομάδες πριν από την κατεδάφιση, μια ομάδα εθελοντών επέστρεψε στο σπίτι, πήρε ό, τι μπορούσε εύκολα να μετακινηθεί και να αποθηκευτεί.

Τα φορτηγά βγήκαν από το σπίτι γεμάτο αντικείμενα, όπως το χάλκινο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού, περίτεχνα πλακάκια, ξύλινα αντικείμενα, τζάκια, λαμπτήρες και όλη η ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική που είχε το σπίτι.

Το Κοινοτικό Μουσείο Woodside διαθέτει εκθέματα, έπιπλα, χάρτες και φωτογραφίες του σπιτιού.

Ένας από αυτούς που επισκέφτηκαν το σπίτι πριν από την κατεδάφιση ήταν ο φωτογράφος Jon Onathan Heber, ο οποίος περνά τον ελεύθερο χρόνο του φωτογραφίζοντας εγκαταλελειμμένα κτίρια. Ο Heiber κατάφερε να διασχίσει τις πύλες του κτήματος, να φωτογραφίσει τον κόσμο του Steve Sobs.

Ο Χάμπερ ερεύνησε 15.000 έως 20.000 εγκαταλελειμμένα σπίτια και τοποθεσίες. Έγινε ενδιαφέρον όταν ήταν 16 ετών όταν εργαζόταν σε εγκαταλελειμμένα ορυχεία στο Όρεγκον. Αλλά το αρχοντικό του Steve Sobs παραμένει μια από τις λαμπρότερες αναμνήσεις του.

Μιλώντας στο The Post, ο Χέμπερ είπε ότι χρειάστηκαν περισσότεροι από έξι μήνες για να εγγραφεί ολόκληρο το σπίτι, αλλά μίλησε για την ενοχή που αρχικά ένιωσε όταν εισέβαλε στην ιδιοκτησία. Το συναίσθημά του, ωστόσο, ότι ήταν μέρος της ιστορίας που έπρεπε τελικά να κερδίσει եր θα τον έφερνε στο κτίριο πολλές φορές σε έξι μήνες.

Αναφέρει ακόμη ότι η πλήρης εγκατάλειψη του σπιτιού, η είσοδος σε αυτό από όλες τις εισόδους, ακόμη και από την κεντρική πόρτα, έδωσε την εντύπωση ότι το γραφείο του Ιώβ ήθελε τους Περσούς ξένους να εισέλθουν στο σπίτι, προσπαθώντας να επιταχύνουν το ακίνητο. Διαδικασία έγκρισης κατεδάφισης!

“Βρήκα ότι μπορούσα να μπω εύκολα από την μπροστινή πόρτα Ήταν φρικτό, σχεδόν σαν ο Steve Sobs να πιέζει τους ανθρώπους εκεί. “Όταν δεν υπάρχει άδεια για την κατεδάφιση ενός σπιτιού, τότε οι ιδιοκτήτες μερικές φορές θέλουν παρενόχληση, επειδή μπορούν να ξεκινήσουν βανδαλισμούς, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τους”, δήλωσε ο φωτογράφος στο The Post.

Μεταξύ των προσωπικών αντικειμένων της Ames, που ηχογράφησε ο Haber, ήταν μια παλιά βούληση του ιδρυτή της Apple, την οποία βρήκε κάπου στην κουζίνα. Ο Heber είπε στο The Post ότι μόνο ένα μέλος της οικογένειας συμμετείχε στη διαθήκη τότε, αλλά το όνομά του δεν κυκλοφόρησε.

Ωστόσο, μετά το θάνατό του, ο κληρονόμος του Job ήταν η σύζυγός του, Laurent Powell Job.

Πηγή: iefimerida.gr

Source