Το συμπέρασμα του Kalogiru “υπό το φως” σήμερα εν μέσω ερευνών της αστυνομίας για έκδοση

Περιμένοντας τη δημοσίευση του συμπεράσματος του Kalegiru. Η τριμελής επιτροπή ξεκίνησε με υποθέσεις υψηλού κινδύνου

Στη σκιά της άνευ προηγουμένου αντιπαράθεσης μεταξύ των μερών και των θεσμικών οργάνων, στο πλαίσιο των παραδόσεων, οι ανακριτές της έδρας ΤΑΕ συνεχίζουν να ερευνούν τις υποθέσεις, το συμπέρασμα του Καλογείρου δημοσιεύεται σήμερα.

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε σε γραπτή δήλωση την περασμένη εβδομάδα τη δημοσίευση του συμπεράσματος της τριετούς επιτροπής που επισυνάπτεται στον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλιγκίρου, που διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για να εξετάσει όλες τις περιπτώσεις πολιτογράφησης από το 2012 έως το 2018. Δημοκρατία

Η δημοσίευση του συμπεράσματος της τριμελούς επιτροπής εξασφαλίζει διαφάνεια, δήλωσε η Δήμητρα Καλογείρου στις τηλεοπτικές της ανακοινώσεις πριν από λίγες ημέρες.

“Η έρευνα ξεκίνησε με τις περιπτώσεις υψηλού κινδύνου που αναφέρονται στην έκθεση. Εκείνοι που δημοσιεύτηκαν από ξένα δίκτυα ային Υπήρχαν κατηγορίες εναντίον της Κύπρου ότι τις πολιτογραφήσαμε, ενώ υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις εναντίον τους, θεωρήθηκαν επίσης υψηλού κινδύνου. “Αυτές οι περιπτώσεις έχουν μελετηθεί, αυτές είναι οι περιπτώσεις που θα δείτε στο συμπέρασμα”, δήλωσε η κα Kalogiru.

Εκτός από τα ευρήματα, το συμπέρασμα θα περιλαμβάνει επίσης συστάσεις για πειθαρχικά, ποινικά και διοικητικά αδικήματα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας

Η αστυνομία συνεχίζει να χρησιμοποιεί περιπτώσεις όπου ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα και οι αρχές θέλουν να παρακολουθούν στενά αυτό που προκύπτει από την έρευνα των ερευνητών.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης για τους τρεις Ιρανούς, τα οποία έχουν κανονικοποιηθεί, ενώ προηγούνται έρευνες γραφείων και σπιτιών στη Λάρνακα. Φαίνεται ότι έχουν βρεθεί σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία σε άλλη περίπτωση.

Τα διοικητικά αδικήματα που θα καταγραφούν στην εύρεση του Calgiru σχετίζονται με ενδιάμεσα ζητήματα προνομίων χωρίς δέουσα επιμέλεια. Ερωτηθείς εάν θα δημοσιευτούν, η κα Kalogiru είπε ότι δεν γνώριζε.

Source