“Το σύστημα επιθεώρησης οχημάτων εφαρμόστηκε με τον νόμο περί κυκλοφορίας.

Βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος (πρώην Υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών) Τολγκα ΑτακάνΔήλωσε ότι η ανανέωση του Κυκλοφοριακού Νόμου και του Συστήματος Επιθεώρησης Οχημάτων, το οποίο δεν είχε ακόμη προσφερθεί στο κοινό από τη νέα κυβέρνηση, της οποίας οι μελέτες ξεκίνησαν κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, θα πρέπει να μεταφερθεί στη χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εξηγώντας ότι είναι σημαντικό να προωθηθούν τα έργα που ξεκίνησαν στην προηγούμενη κυβέρνηση προς όφελος της χώρας στο πλαίσιο της αρχής της συνέχειας του κράτους, ο Atakan είπε, «Εάν υπάρχει υπάρχουσα κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα, θα πρέπει επίσης να κάνετε αναθεωρήσεις σύμφωνα με αυτές και να στείλετε το νέο σχέδιο νόμου περί κυκλοφορίας στη Δημοκρατία της ΤΔΒΚ χωρίς να χάνετε χρόνο και να φέρετε το νέο Σύστημα Επιθεώρησης Οχημάτων στη χώρα μας. θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα εκ μέρους του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι καθυστερήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε αυτούς τους τομείς θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα και, επιπλέον, απώλεια ζωών που δεν μπορούμε ποτέ να αντικαταστήσουμε ».

“Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ προκαλεί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΝΑΚ”

Επισημαίνοντας ότι το ζήτημα της κυκλοφορίας είναι ένα από τα κύρια προβλήματα της χώρας, ο Atakan είπε ότι ο ισχύων νόμος για την κυκλοφορία δεν ανταποκρίνεται πλέον στην ανάγκη. Ο Υφυπουργός της HP έκανε την ακόλουθη δήλωση στη δήλωσή του σχετικά με το θέμα: «Ο νέος« Νόμος για την Κυκλοφορία », ο οποίος ανανεώθηκε, ενημερώθηκε και εκσυγχρονίστηκε ως αποτέλεσμα μιας λεπτομερούς μελέτης περίπου 2,5 ετών, στάλθηκε στους υπουργούς για να σταλούν στην Κοινοβούλιο κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020 Ωστόσο, καθώς η κυβέρνηση δεν συνέχισε μετά τις εκλογές, δεν ήταν δυνατόν να μεταφερθεί στο Κοινοβούλιο. Αν και υπήρξαν αλλαγές στο πλαίσιο του Υπουργείου Μεταφορών κατά την περίοδο που πέρασε με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο νόμος αυτός δεν μπορούσε να σταλεί στο κοινοβούλιο. Κάθε καθυστέρηση σε αυτόν τον τομέα προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση και προβλήματα. “

“Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΗ ΝΟΜΟ ΠΑΡΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΠΟΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ”

Ο Atakan επεσήμανε ότι θα υπάρξει λύση σε πολλά προβλήματα με τη θέσπιση του νόμου ως αποτέλεσμα των μελετών που διεξήχθησαν σχετικά με το νόμο την προηγούμενη περίοδο και είπε: «Από τη μεταφορά όλων των κατηγοριών οχημάτων σε παγκόσμιες συμβατές κατηγορίες και τον καθορισμό τα πρότυπα αυτών των κατηγοριών, ειδικά τα προβλήματα που ρυθμίζουν τα προβλήματα των δημόσιων μεταφορέων, δηλαδή των δημόσιων μεταφορέων και των οδηγών ταξί. Αυτός ο νόμος, ο οποίος δημιουργεί νομικές λύσεις στα προβλήματα των παράνομων μεταφορών, θα καλύψει σημαντικά κενά. “Οι φορείς ενοικίασης αυτοκινήτων περιλαμβάνουν σημαντικά και σύγχρονα βήματα σε παράνομες δραστηριότητες και μέσα μαζικής μεταφοράς.”

Υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να ρυθμιστούν αποτελεσματικότερα ορισμένες κυρώσεις που αντιστοιχούν στα εγκλήματα που διαπράττονται στην κυκλοφορία, ο Υφυπουργός της HP δήλωσε ότι με αυτόν τον νόμο, οι κυρώσεις που αντιστοιχούν σε ορισμένα σημαντικά εγκλήματα έγιναν εξαιρετικά αποτρεπτικές και οι ομάδες της Γενικής Διεύθυνσης της αστυνομίας, οι πιο σημαντικές το αντικείμενο του μηχανισμού επιθεώρησης, ήταν πιο αποτρεπτικό και εξήγησε ότι θα χορηγηθούν πιο αποτελεσματικές εξουσίες και θα προστεθεί: η κίνηση δεν πρέπει να διαχειρίζεται, είναι μια παραγγελία που πρέπει να διαχειριστεί. “

“Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΘΑ ΕΠΕΚΤΥΧΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ”

Αναφέροντας ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα για την ανανέωση του Συστήματος Επιθεώρησης Οχημάτων για μια περίοδο πέντε μηνών, ο Υφυπουργός της HP Atakan είπε: «Παρόλο που όλες οι τεχνικές και διοικητικές προδιαγραφές σε αυτό το θέμα είναι έτοιμες και όλες οι άλλες προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί, υπό το φως του οι μελέτες που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Ιδιωτικοποιήσεων λίγο πριν από την οριστικοποίηση της τελικής κυβέρνησης. Το σύστημα επιθεώρησης οχημάτων, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος στη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας, διαθέτει την υποδομή για την επιθεώρηση μόνο οχημάτων κομμωτηρίου σε περιορισμένο βαθμό. Τα βαρέα οχήματα, τα λεωφορεία, οι μοτοσικλέτες δεν υπόκεινται στην απαραίτητη διαδικασία επιθεώρησης. Σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια σύγχρονη και μοντέρνα δομή που θα μπορεί να πραγματοποιεί επιθεώρηση σε όλα τα είδη σωλήνων οχημάτων στη νέα δομή, η οποία σχεδιάζεται να δημιουργηθεί με συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα υπό τον έλεγχο και τον συντονισμό του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και Μεταφορών. Σε αυτόν τον τομέα, προβλέπεται ένα σύστημα όπου περισσότερα από ένα οχήματα μπορούν να επιθεωρηθούν ταυτόχρονα, μαζί με το σύστημα ραντεβού, φέρνοντας μια παραγγελία στις μεγάλες ουρές και τους χρόνους αναμονής που συχνά βλέπουμε.

Εξηγώντας ότι η επίτευξη ενός συγκεκριμένου προτύπου επιθεώρησης οχημάτων θα συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται σε ελαττώματα του οχήματος και στην αύξηση της ασφάλειας της κυκλοφορίας. Τολγκα ΑτακάνΔήλωσε ότι με την αύξηση της απόδοσης των περιοδικά συντηρημένων οχημάτων, η κατανάλωση καυσίμου και η ηχορύπανση θα μειωθούν, και με την αύξηση του αριθμού των καλά συντηρημένων οχημάτων, η διάρκεια ζωής του οχήματος θα αυξηθεί και η μεταχειρισμένη τιμή θα αυξηθεί .

.Source