“Το σύστημα υγείας επηρεάζεται σημαντικά από την αύξηση της ροής 47 ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας”, είπε. Δημητριάδης

Οι κύριες επιπτώσεις στο σύστημα υγείας από την αύξηση της ροής των ασθενών. 47 νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας – Δηλώσεις του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Η υψηλή εισροή ασθενών με κοροϊό στα νοσοκομεία έχει τεράστιο αντίκτυπο στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Ο αριθμός των ασθενών έχει μειωθεί, λέει ο Δρ που απευθύνεται στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας Ιωάννης Δημητριάδης.

Πρόσθεσε ότι «Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας διαθέτει δύο τμήματα που θεραπεύουν ασθενείς με κοροναϊό και η χωρητικότητά τους είναι 58 άτομα. “Επί του παρόντος, 23 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία σε ένα θάλαμο, 24 στο δεύτερο, δηλαδή 47 άτομα, τρία από τα οποία βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας επειδή χρειάζονται στενότερη παρακολούθηση.”

Σημείωσε ότι «η μέση ηλικία των ασθενών είναι περίπου 59 έως 60 ετών. Ο νεότερος ασθενής που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Λάρνακας είναι 36 ετών και ο μεγαλύτερος είναι 75 ετών. “

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, ο Δρ. Ο Δημητριάδης είπε ότι «δυστυχώς, υπάρχουν τρεις αρνητικές περιστάσεις που οδήγησαν στην κακή κατάσταση της επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο. Το πρώτο είναι ότι ο εκπρόσωπος του μεταλλαγμένου βρετανικού εκτελεστικού στην Κύπρο είναι καθολικός, κάτι που είναι πολύ πιο μεταδοτικό, το δεύτερο είναι το πρόβλημα των εμβολιασμένων μη εμβολιασμένων πολιτών και το τρίτο είναι η αποδυνάμωση της προστασίας.

Εξήγησε ότι το εμβόλιο θα αποτελέσει ασπίδα για την προστασία της βάσης δεδομένων του πληθυσμού, εάν η Κύπρος φτάσει σε επαρκές επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού, θα αναπτυχθεί η λεγόμενη «ασυλία κοπαδιών». “Δυστυχώς, αυτό είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει στην Ευρώπη, το οποίο στέλνει λάθος μήνυμα. Οι άνθρωποι τώρα δικαιολογούνται αναστατωμένα, ειδικά από το εμβόλιο Astra Zeneca.”

Πρέπει να σημειωθεί, είπε ο Δρ. Ο Δημητριάδης είπε ότι «ο αριθμός των επιπλοκών αυτού του εμβολίου είναι 4 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο, η πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών του εμβολίου είναι εξαιρετικά μικρή, σε αντίθεση με τα οφέλη των εμβολίων, τα οποία είναι τόσο μεγάλα. “Δυστυχώς, το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν εμβολιάζονται επιβραδύνει ολόκληρη τη διαδικασία άμυνας”, είπε, για να χάσει τη ζωή του.

Σημείωσε ότι «η μεγάλη εισροή ασθενών με κοροϊό στα νοσοκομεία έχει σημαντική επίδραση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. “Δεν μιλάμε πλέον για παππούδες, τους οποίους πρέπει να προστατέψουμε ώστε να μην αρρωστήσουν, αλλά για τα αδέλφια μας, επειδή η μέση ηλικία των ασθενών έχει μειωθεί.”

Σε μια άλλη ερώτηση, απάντησε ότι «ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων τους έχει προστατεύσει από τον κοροϊό, οι ηλικιωμένοι δεν νοσηλεύονται πλέον». Ωστόσο, εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι ασθενείς ήταν νεότεροι και έχουν εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί για να προστατευθούν.

Εφαρμόζουμε, είπε ο Δρ. Δημητριάδης “στους πολίτες μας για να ακούσουν γιατρούς, επιστήμονες, εμβολιασμούς. «Κάθε μέρα ακούμε την εμπειρία των γιατρών που θεραπεύουν μικρότερους ασθενείς σε νοσοκομεία, τον αντίκτυπο στην υγεία των αγαπημένων μας ατόμων στους θαλάμους Covid-19 και πρέπει να δίνουν ένα παράδειγμα για να αποφύγουμε».

Αν συνέχισε, «Θέλουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας, την υγεία μας, το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά για να εξοικονομήσουμε χρόνο, τότε πρέπει να εμβολιαστούμε και να προστατευτούμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πλέον σαφές ότι «ο κόσμος έχει ηρεμήσει, ο πολίτης είναι απολύτως δικαιολογημένος, κουρασμένος από τους περιορισμούς της επιδημίας του κοροναϊού στη ζωή του, για τις συνέπειες στην υγεία». Σημείωσε ότι «όλοι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα, γιατί διαφορετικά θα είναι πιθανοί υποψήφιοι για μόλυνση από τον ιό, με όλες τις αρνητικές συνέπειες».

Σε μια άλλη ερώτηση, ο Δρ. Ο Δημητριάδης απάντησε ότι “ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι ένας πολύ σοβαρός επιστημονικός οργανισμός και εάν παρουσιαστούν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο προκαλεί προβλήματα στους πολίτες, θα δώσει σχετικές οδηγίες.”

Όσον αφορά το ινδικό στέλεχος του κοροναϊού, ο διευθυντής της πνευμονικής κλινικής του νοσοκομείου Λάρνακας είπε: “Μέχρι στιγμής, αυτό το στέλεχος δεν φαίνεται να υπάρχει στην Κύπρο. “Φυσικά, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά η Βρετανία, ανησυχούν από αυτήν την εκτελεστική εξουσία. Εξετάζουν σοβαρά όλους τους μεταλλαγμένους ηγέτες”

Ζητώντας να αναφερθούν τα προγράμματα που προβλέπονται στο Σύστημα Υγείας, ο Δρ. Ο Δημητριάδης είπε ότι “η κατάσταση στο σύστημα έχει επιδεινωθεί σίγουρα, ενώ η κακή επιδημιολογική επιβάρυνση το έβαλε υπό πολύ υψηλή πίεση. Ωστόσο, υπήρχαν σχέδια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ ΟΚΥΠΥ του Υπουργείου Υγείας να αναπτύξουν τους απαραίτητους μηχανισμούς ώστε να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στα επιδημιολογικά δεδομένα. “

«Τώρα», καταλήγει, «βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου γνωρίζουμε τι χρειάζεται για κρεβάτια, γιατρούς, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το Υπουργείο Υγείας, ΟΚΥΠΥ και όλες οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να προσαρμοστούν և για να ανταποκριθούν στις ανάγκες, αλλά παραμένει να βοηθήσουμε τον πληθυσμό, ώστε το σύστημα υγείας να μην φτάσει στο σημείο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Πηγή: KYPE

Source