Το σύστημα υγείας θα μπορούσε να καταρρεύσει στα νότια της Κύπρου ανά πάσα στιγμή

Στη γραπτή του δήλωση, ο Έλληνας υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου τόνισε ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και ότι μπορεί να πέσει σε αδιατάρακτη στασιμότητα ανά πάσα στιγμή και ότι οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες.

Ο Υπουργός εξήγησε ότι το Σύστημα Υγείας δέχθηκε πιέσεις τις τελευταίες ημέρες λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία, και ιδιαίτερα των ασθενών που εισέρχονται στη Μονάδα Έκτακτης Ανάγκης.

Έλληνας Υπουργός Υγείας στα νοσοκομεία Κορωνοϊός Δήλωσε ότι εφαρμόστηκε ένα ειδικό σχέδιο για το άνοιγμα περισσότερων θαλάμων για τους ασθενείς του, αλλά δυστυχώς, μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες στην κάλυψη όλων των αναγκών λόγω του μεγάλου αριθμού περιπτώσεων σε καθημερινή βάση.

Σημείωσε ότι οι Κρατικές Υπηρεσίες Υγείας ζήτησαν τη βοήθεια ιδιωτικών ιατρών, όπως νευρολόγοι και παθολόγοι, προκειμένου να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.

Επισημαίνοντας ότι οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες, οι περιπτώσεις πρέπει να μειωθούν προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού και ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί, κάλεσε όλους τους πολίτες να εφαρμόσουν προσωπικά μέτρα υγείας και να περιορίσουν τις επαφές τους.

Ο υπουργός τόνισε ότι η έναρξη των μελετών εμβολιασμού είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο.

Τέλος, ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να κάνουν ταχείες δοκιμές (ταχεία δοκιμή αντιγόνου), τις οποίες το Υπουργείο Υγείας προσφέρει δωρεάν σε διάφορα σημεία της πόλης, ως προφύλαξη.

Ανακοίνωσε ότι η έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων παίζει καταλυτικό ρόλο στην πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

.Source