Το σύστημα SMS είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Εάν είναι απαραίτητο, το σύστημα SMS είναι έτοιμο να λειτουργήσει εντός είκοσι τεσσάρων ωρών 8998, που έγινε τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια του γενικού αποκλεισμού, μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούσαν να πάρουν άδεια να μετακινηθούν,

“Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα, θα συζητηθεί ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών. “Εάν αποφασιστεί να περάσει ένας αποκλεισμός, ο οποίος θα περιλαμβάνει SMS, τότε η ενεργοποίησή του είναι θέμα 24 ωρών”, είπε, μιλώντας ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ: Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκινος, εάν το σύστημα λειτουργεί, θα ήταν καλύτερα να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. “Ο αριθμός πρέπει να είναι ο ίδιος, επειδή ο πολίτης είναι εξοικειωμένος με αυτόν τον καιρό. “Αν πρέπει να κάνουμε προσαρμογές ή να προσθέσουμε μια άλλη κατηγορία ή να καταργήσουμε μια κατηγορία ή ακόμη και να διαφοροποιήσουμε πόσες φορές την ημέρα επιτρέπεται στους ανθρώπους να φύγουν από το σπίτι, θα το κάνουμε.”

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας πρόσθεσε ότι «το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εύκολο να προσαρμοστεί, αλλά η φιλοσοφία της λειτουργίας δεν θα αλλάξει. “Το σύστημα δεν χρησιμοποιείται, μπορεί να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή”, είπε.

Όταν επιτράπηκε να στέλνει καθημερινά SMS, τις καθημερινές στάλθηκε κατά μέσο όρο 80-100 χιλιάδες, και τα σαββατοκύριακα – 150 χιλιάδες. Όταν δόθηκαν τρία μηνύματα κειμένου, ο αριθμός αυξήθηκε σε 200-240 χιλιάδες. “Τεχνικά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με περισσότερα μηνύματα με το σχεδιασμό του συστήματος, αλλά είναι μια τεχνολογία, εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, θα επιλυθούν”, δήλωσε ο κ. Κοκκίνος.

Έτσι λειτουργούσε η διαδικασία τον Μάρτιο

Παραγγελία παράδοσης: ΓΡΑΠΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: 8998 για μεταφορά.
Χ: κενό Αριθμό ταυτότητας: ή διαβατήριο, κενό, Ταχυδρομικός κώδικας του σπιτιού:
Όπου πρέπει να γράφεται ο Χ ο αριθμός (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8) που αντιστοιχεί στον λόγο της κίνησης κάθε πολίτη, όπως περιγράφεται παρακάτω.
1: Πηγαίνετε σε φαρμακείο ή δωρίστε αίμα ή επισκεφτείτε γιατρό
2: Μεταβείτε σε ένα κατάστημα για αγορά ή παροχή υπηρεσιών λιανικής
3: Πηγαίνετε στην τράπεζα εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
4: Απολύτως απαραίτητες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα և τοπικών αυτοδιοικητικών φορέων.
5: Εμπορία ανθρώπων για βοήθεια σε μέρη ανικανότητας ή αυτοσυγκράτησης ή σε χώρους φυλάκισης.
6:Ατομικές αθλητικές δραστηριότητες (περπάτημα, κολύμπι, ποδηλασία, τένις, γκολφ κ.λπ.) ή για τις ανάγκες ενός κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν ξεπερνούν τα δύο άτομα.
7:Τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάπτιση) από συγγενείς πρώτου ή δευτέρου βαθμού που δεν ξεπερνούν τα 10 άτομα.
8: Οποιοσδήποτε άλλος σκοπός του κινήματος που μπορεί να δικαιολογηθεί βάσει μέτρων κατά της εμπορίας ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source