Το «τέλος» του Brexit γράφεται σήμερα. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε λίγες ώρες

Το Brexit θα πραγματοποιηθεί όταν απεργούν τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες, 23 ώρα Λονδίνου. 00 (Νέο Έτος 01:00, ώρα Ελλάδας), όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την πραγματική ένταξη στην ΕΕ, το οποίο συνεχίστηκε μετά την επίσημη απόσυρση. ένωση στις 31 Ιανουαρίου.

Για πέντε χρόνια, η αναταραχή της κρίσης του Brexit κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, κυνηγώντας αγορές στερλίνας, αμαυρώνοντας τη φήμη της Βρετανίας ως σταθερού πυλώνα της δυτικής οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας.

Ενώ οι υποστηρικτές του το χαιρέτισαν ως την αυγή της ανεξαρτησίας της «παγκόσμιας Βρετανίας», ο Brexit εξασθένισε τα ομόλογα που ενώνουν την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία σε 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

“Το Brexit δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή”, δήλωσε ο Μπόρις Τζον Ονσον, ο 56χρονος Βρετανός πρωθυπουργός, στο κοινοβούλιο ώρες πριν εγκριθεί η εμπορική του συμφωνία με την ΕΕ. Με ένα μεγάλο χαμόγελο, αστειεύτηκε αργότερα με δημοσιογράφους ότι είχε διαβάσει το συμβόλαιο.

Ο John Onson σημείωσε ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία για την οικοδόμηση μιας «χαμηλής ποιότητας Dickensian Britain» και διαβεβαίωσε την Ευρώπη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει «κουιντέτο του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Ωστόσο, δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το τι θέλει να χτίσει με τη νέα «ανεξαρτησία» του Ηνωμένου Βασιλείου, ούτε πώς θα το κάνει όταν δανείζεται ένα ρεκόρ ποσό για να πληρώσει για την κρίση του Covid-19.

Brexit:

Στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι, 52%, υποστήριξαν το Brexit και 16,1 εκατομμύρια, 48%, παρέμειναν στην ΕΕ. Λίγοι έχουν αλλάξει γνώμη από τότε. Η Αγγλία και η Ουαλία ψήφισαν να φύγουν, αλλά η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν να παραμείνουν.

Το δημοψήφισμα έδειξε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο διχάζεται όχι μόνο όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και πολλά άλλα. Τόνισε την εισβολή όλων, από την απόσχιση, στη μετανάστευση, στον καπιταλισμό, στην αυτοκρατορία, στο τι σημαίνει να είσαι Βρετανός σήμερα.

Η αποχώρηση από την ΕΕ ήταν κάποτε ένα ακατανόητο όνειρο μιας διαφορετικής ομάδας «Ευρωσκεπτικιστών» στα περιθώρια της βρετανικής πολιτικής. Το Ηνωμένο Βασίλειο προσχώρησε το 1973. Ως «άρρωστος της Ευρώπης» και πριν από δύο δεκαετίες, οι Βρετανοί ηγέτες διαφωνούσαν για το αν θα συμμετάσχουν. όχι σε ευρώ.

“Το βρετανικό ίδρυμα είχε χάσει σε μεγάλο βαθμό τη γοητεία του, μπήκαμε στην κοινή αγορά εκείνη την εποχή για λόγους αυτοάμυνας, στην πραγματικότητα. “Νομίζαμε ότι ήταν το καλύτερο μέλλον για εμάς. Δεν μπορούσαμε να δούμε άλλη διέξοδο”, είπε. Τζον Ονσον

Έχουν περάσει 48 χρόνια από τότε.

«Βλέπουμε ένα παγκόσμιο μέλλον για εμάς», δήλωσε ο Τζον Ονσον, ο οποίος ήρθε στην εξουσία το 2019, παρά τα εμπόδια, συνήψε συμφωνία διαζυγίου για το Brexit και στις εκλογές του 2019 κέρδισε την πλειοψηφία στο Συντηρητικό Κόμμα. Από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Για τους υποστηρικτές του, ο Brexit είναι μια απόδραση από ένα γερμανικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υστερεί πολύ από τις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Οι αντίπαλοι λένε ότι το Brexit είναι μια τρέλα που θα αποδυναμώσει τη Δύση, θα τορπίσει ό, τι απομένει από την παγκόσμια επιρροή της Βρετανίας, θα υπονομεύσει την οικονομία της και τελικά θα καταστήσει τη Βρετανία ένα λιγότερο κοσμοπολίτικο νησί.

Το Ηνωμένο Βασίλειο;

Σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο εγκατέλειψε την ενιαία αγορά – την Τελωνειακή Ένωση, σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει κάποια αναταραχή στα σύνορα. Η υψηλότερη γραφειοκρατία σημαίνει μεγαλύτερο κόστος για εισαγωγείς και εξαγωγείς αγαθών στα σύνορα ΕΕ-ΗΒ.

Το λιμάνι του Ντόβερ αναμένει πτώση της κίνησης στις αρχές Ιανουαρίου. Η πιο ανησυχητική περίοδος θα είναι από τα μέσα Ιανουαρίου έως το τέλος, όταν η επισκεψιμότητα θα αυξηθεί ξανά.

Η αποχώρηση από το σωματείο, στο οποίο ανήκει για σχεδόν μισό αιώνα, σημαίνει αλλαγή σε όλα, από διαβατήρια ζώων σε κανόνες για την κατοχή βρετανικής άδειας οδήγησης στην Ευρώπη σε κανόνες δεδομένων.

Η υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει αυξηθεί, εν μέρει λόγω του Brexit և εν μέρει λόγω του Covid-19, απειλώντας την 300χρονη πολιτική ένωση της Βρετανίας.

Ο αρχηγός της Σκωτίας, Νικόλαος Στρουγκόν, ανακοίνωσε ότι το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο μέρος του αποκεντρωμένου Σκοτσέζικου Κοινοβουλίου, το οποίο ξεκινά τον επόμενο χρόνο.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen θα μπορούσε να βασιστεί τόσο στον William Shakespeare όσο και στην TS μετά την επίτευξη συμφωνίας την παραμονή των Χριστουγέννων. Έλιοτ.

«Τι γλυκιά θλίψη να πούμε αντίο», είπε. “Αυτό που ονομάζουμε αρχή είναι συχνά το τέλος. Και για να τελειώσουμε, πρέπει να ξεκινήσουμε. “

Πηγή: Newesit.gr

Source