Το ταλέντο του αποκαλύφθηκε μετά τη συνταξιοδότησή του. κατασκευή μικροσκοπικών έργων

Ο Ergün Çınar, παντρεμένος και πατέρας 5 παιδιών που ζουν στο Erzurum, αποκάλυψε το ταλέντο του για τη μικρογραφία τέχνης μετά τη συνταξιοδότησή του από τη γεωργία. Ο Çınar δήλωσε ότι ήταν παθιασμένος με την παραγωγή μινιατούρας, την οποία ξεκίνησε με ενθουσιασμό. Ενώ οι μικρογραφίες του Çınar με πολλή προσπάθεια δεν μοιάζουν με το πραγματικό πράγμα, θαυμάζονται από εκείνους που το βλέπουν. Ο Çınar, ο οποίος αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου του στη δημιουργία μικρογραφιών στο γραφείο του, δήλωσε ότι δεν έχει καμία εμπορική ανησυχία και ήθελε να ανοίξει μια έκθεση για να δείξει τις προσπάθειές του. Ο Çınar, ο οποίος γέμισε ένα μέρος του σπιτιού του και όλο το γραφείο του με μινιατούρες που έκανε, δήλωσε ότι αναβίωσε επίσης τις παλιές του αναμνήσεις στα έργα του. Ο Çınar, ο οποίος αντικατόπτριζε τα ιστορικά αντικείμενα που είχε δει και επηρεάσει στην παιδική του ηλικία, οι αρχιτεκτονικές δομές που θυμόταν, στα μινιατούρα έργα του με τον εορτασμό εκείνων των χρόνων, είπε ότι ήταν ευτυχής που εκπλήρωσε τον ενθουσιασμό του δηλώνοντας ότι πολλά πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει στο παρελθόν παρέμεινε στα έργα του.

Το ταλέντο του αποκαλύφθηκε μετά τη συνταξιοδότησή του.  κατασκευή μικροσκοπικών έργων

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ»

Ο Çınar, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν πτυχιούχος δημοτικού και η πικρία του να μην μπορεί να λάβει εκπαίδευση, εξήγησε πώς άρχισε να μινιατούρα:

«Είχα μια πίκρα μέσα μου για χρόνια να μην διαβάζω. Αυτές οι σκέψεις πάντα περνούσαν στο μυαλό μου. Όταν ήμουν νέος, έκανα κτηνοτροφία και γαλακτοπαραγωγή. Στη συνέχεια αποσύρθηκα, κοίταξα πολλές φωτογραφίες και έμεινα στο μυαλό μου. Όταν μεγάλωσα, ενθουσιάστηκα και άρχισα να φτιάχνω μοντέλα. Στο χωριό μας, υπήρχε η Γέφυρα του Ποιμενικού, ένας τρούλος, ένας οθωμανικός φούρνος tandoori, μια σούπα κουζίνα και ένας μύλος για τους συγγενείς μας στο χωριό μας. Θα ήταν πολύ ωραίο να επιστρέψει αυτός ο μύλος και να αλευώσει. Ήμουν παιδί εκείνη την εποχή, και ήθελα να αναζωογονήσω εκείνες τις μέρες. Αυτή η δουλειά χρειάζεται πολύ χρόνο. Βρίσκω πέτρες για χρήση, τις κόβω με σπείρα. Κάνω τα πάντα μόνος μου. Χρειάζονται περίπου 3 έως 4 μήνες για να φτιάξω μια μικρογραφία.

«ΔΕΝ ΣΚΕΨΩ ΝΑ ΠΩΛΗΣΩ»

Δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύει να πουλήσει μινιατούρες, ο Çınar είπε, “Απλώς περνάω χρόνο κάνοντας μινιατούρες. Δεν το έκανα εμπόριο, αλλά σκέφτομαι να ανοίξω μια έκθεση. Τα έργα μου εκτιμώνται πολύ. Μπορώ να κάνω τα μινιατούρα τα πάντα γιατί έχω αυτήν τη δουλειά. Για παράδειγμα, δεν έχω δει ποτέ τη Γέφυρα του Μαλαμπάντι από κοντά. «Χρειάζομαι έναν μηχανικό για να κάνω κάποια δουλειά. Πρέπει να γνωρίζω τις μετρήσεις της αρχιτεκτονικής που θα κάνω, οπότε πρέπει να κάνω υπολογισμούς με συρρίκνωση και μεγέθυνση τους».

Η Çınar, η οποία έκανε τα έργα της μεταξύ ροδιών και πορτοκαλιών που καλλιεργούσε στο γραφείο, δήλωσε ότι μια μικρογραφία εργασίας κοστίζει 500 έως 700 λίρες.

Το ταλέντο του αποκαλύφθηκε μετά τη συνταξιοδότησή του.  κατασκευή μικροσκοπικών έργων

.Source