Το ταλέντο του αποκαλύφθηκε μετά τη συνταξιοδότησή του

Απόφοιτος δημοτικού σχολείου που ζει στο ERZURUM Κύπρος βετεράνος Ergun Επίπεδο (69), συνταξιούχος ανακάλυψε το ταλέντο του αφού συνέβη. Ο Çınar, ο οποίος έφτιαξε πέτρινες μινιατούρες πολλών ιστορικών αντικειμένων και τόπων όπου πέρασε η παιδική του ηλικία, χωρίς εκπαίδευση, σχεδιάζει να ανοίξει μια έκθεση όπου μπορεί να δείξει τη δουλειά του, ενώ απολαμβάνει τον θαυμασμό όσων το βλέπουν.

Ο Ergün Çınar, παντρεμένος και πατέρας 5 παιδιών που ζούσαν στο Erzurum, δήλωσε ότι ήταν αφοσιωμένος με πάθος στην παραγωγή μινιατούρας που ξεκίνησε με ενθουσιασμό. Οι μινιατούρες που έκανε ο byınar με πολλή προσπάθεια εκτιμούνται από εκείνους που το βλέπουν καθώς φαίνονται πραγματικοί. Ο Çınar, ο οποίος αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου του στη δημιουργία μικρογραφιών στο γραφείο του, δήλωσε ότι δεν έχει καμία εμπορική ανησυχία και ήθελε να ανοίξει μια έκθεση για να δείξει τις προσπάθειές του.

Ο Çınar, ο οποίος γέμισε ένα μέρος του σπιτιού του και όλο το γραφείο του με μινιατούρες που έκανε, δήλωσε ότι αναβίωσε επίσης τις παλιές του αναμνήσεις στα έργα του. Ο Çınar, ο οποίος αντικατοπτρίζει τα ιστορικά αντικείμενα με τα οποία εντυπωσιάστηκε στην παιδική του ηλικία και τις αρχιτεκτονικές δομές που θυμόταν στα μινιατούρα έργα του, είπε ότι ήταν ευτυχής που εκπλήρωσε τον ενθουσιασμό του, δηλώνοντας ότι πολλά πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει στο παρελθόν παρέμεινε στα μινιατούρα έργα του.

Ο Çınar, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν πτυχιούχος δημοτικού και η πικρία του να μην μπορεί να λάβει εκπαίδευση, εξήγησε πώς άρχισε να μινιατούρα:

«Είχα μια πίκρα μέσα μου για χρόνια να μην διαβάζω. Αυτές οι σκέψεις πάντα έκαναν το μυαλό μου. Όταν ήμουν νέος, συνήθιζα να κάνω κτηνοτροφία και γαλακτοπαραγωγή. Στη συνέχεια αποχώρησα, κοίταξα πολλές φωτογραφίες και έμεινα στο μυαλό μου. Όταν μεγάλωσα, ενθουσιάστηκα και άρχισα να φτιάχνω μοντέλα. Στο χωριό μας, υπήρχε η γέφυρα Çoban, ένας τρούλος, ένας οθωμανικός φούρνος tandoori, μια σούπα κουζίνα και ένας μύλος για τους συγγενείς μας στο χωριό μας. Η επιστροφή αυτού του μύλου και το άλευρο θα ήταν πολύ ωραία. Ήμουν παιδί εκείνη την εποχή, και αυτές είναι οι αναμνήσεις που μένουν πάντα στο μυαλό μου. .

Αυτή η δουλειά παίρνει πολύ χρόνο. Βρίσκω τις πέτρες που χρησιμοποιούνται, τις έκοψα με σπείρα. Κάνω τα πάντα μόνα μου. Χρειάζονται περίπου 3 έως 4 μήνες για να φτιάξετε μια μικρογραφία. “

Δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύει να πουλήσει μινιατούρες, ο Çınar είπε, “Απλώς περνάω χρόνο κάνοντας μινιατούρες. Δεν το έκανα εμπόριο, αλλά σκέφτομαι να ανοίξω μια έκθεση. Τα έργα μου εκτιμώνται πολύ. Μπορώ να κάνω τα μινιατούρα τα πάντα γιατί έχω αυτή τη δουλειά. “Μπορώ να το κάνω βλέποντας βίντεο, βλέποντας εικόνες. Χρειάζομαι μηχανικό για να κάνω κάποια δουλειά. Πρέπει να γνωρίζω τις μετρήσεις της αρχιτεκτονικής που θα κάνω. Πρέπει να κάνω υπολογισμούς μειώνοντας και μεγεθύνοντας ανάλογα.”

Ο Çınar, ο οποίος έκανε τα έργα του ανάμεσα στα ρόδια και τα πορτοκάλια που καλλιεργούσε στο γραφείο, δήλωσε ότι μια μικρογραφία εργασίας κόστισε μεταξύ 500 και 700 λιρών.

Πηγή: Πρακτορείο ειδήσεων Demirören

.Source