Το Ταταρ άρθρο στο Sunday Mail

πανό99

Ο Πρόεδρος Ersin Tatar χαρακτηρίστηκε ως ηγέτης που ήταν «γρήγορος, ανοιχτός σε καινοτομίες και αφοσιωμένος στην πεποίθηση ότι είναι μέρος του τουρκικού έθνους» στην εφημερίδα Sunday Mail που δημοσιεύθηκε στη Νότια Κύπρο, με τίτλο «Είναι εύκολο να δημιουργηθεί παράλληλος μεταξύ Ντενκτάς και Τατάρ “.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Προεδρίας, στις ειδήσεις έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με τον Τατάρ:

«Ο Πρόεδρος Ersin Tatar είναι ισχυρός υποστηρικτής μιας« λύσης δύο κρατών ». Η πολιτική καριέρα του Τατάρ ξεκίνησε σοβαρά μετά την επιστροφή του στην Κύπρο στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Κέρδισε δυναμική όταν έγινε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) το 2018. “

Στις εν λόγω ειδήσεις, “Ποιος είναι ο Τατάρ και πώς συγκρίνεται με τους Τουρκοκύπριους Προέδρους Ραούφ Ντενκτάς και Ντέρβις Έρογλου με τους οποίους μοιράζεται την πολιτική του φιλοσοφία και αξίες; Ερωτώντας την ερώτηση, συμπεριλήφθηκαν οι ακόλουθες απαντήσεις. “Και οι τρεις είναι Τούρκοι εθνικιστές και αντιπροσωπεύουν αυτήν την πλευρά του τουρκοκυπριακού πολιτικού φάσματος”.

πανό134

“Υπάρχουν πολλές παραλληλισμοί μεταξύ Ντενκτάς και Τατάρ”, ανέφερε η έκθεση, “Το Τατάρ, όπως και ο Ντενκτάς, είναι πολύ έξυπνο, πολύ ενεργό και απλό. Πιστεύει γρήγορα, είναι καινοτόμος και δεν διστάζει να έχει νέες απόψεις. Και οι τρεις Τουρκοκύπριοι ηγέτες είναι Κεμαλιστές. Και οι τρεις εξαρτώνται πολύ από την Τουρκία και την Τουρκία. Αυτοί οι τρεις ηγέτες πιστεύουν ειλικρινά ότι είναι μέρος του τουρκικού έθνους, η επέκτασή του στην Κύπρο. Σύμφωνα με αυτούς, υπάρχει Τουρκία και Τουρκοκύπριοι στην Κύπρο από το 1571 δεν είναι μειοψηφία στο νησί. Σε σχέση με αυτό, υπάρχουν μερικές ανοιχτές κόκκινες γραμμές όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις. για όλους, ως εγγυητής της Τουρκίας στην Κύπρο είναι απαραίτητος. ” χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις.

Αναφέρθηκε ότι ο Πρόεδρος Τατάρ εκπαιδεύτηκε στη σχολή σκέψης του ιδρυτή Προέδρου Ντενκτάς και έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο πατέρας του, ο Rüstem Tatar, ήταν επίσης πολιτικός και συνεργάστηκε πολύ στενά με τον Ντενκτάς. Ο Έρσιν Τατάρ μεγάλωσε με τις πολιτικές και τις ιδέες του Ντενκτάς. Αυτά διατρέχουν τις φλέβες σας. Ο Ersin Tatar είναι ένας φυσικός οπαδός του Ντενκτάς. Ρίξτε μια ματιά στην ομάδα που δημιούργησε για διαπραγματεύσεις. Οι ίδιοι άνθρωποι που εργάζονται με τον Ντενκτάς.

Τόσο ο Ντενκτάς όσο και ο Έρογλου δεν έκλεισαν ποτέ την πόρτα για μια ομοσπονδιακή λύση, ενώ ο Τατάρ δεν το πιστεύει. Λέει ότι αυτό το μοντέλο έχει αποτύχει για 52 χρόνια και πρέπει να εγκαταλειφθεί, πρέπει να συζητηθούν νέες ιδέες και νέα μοντέλα.


Ημερομηνία ενημέρωσης: 21 Φεβρουαρίου 2021, 20:32

Source