Το τζαμί Selimiye θα αποκατασταθεί για 5 εκατομμύρια ευρώ – Kıbrıs Haberci

Ο Burhan Ersoy, Γενικός Διευθυντής Ιδρυμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι το Τζαμί Selimiye θα αποκατασταθεί για περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ και σκοπεύουν να ολοκληρώσουν το έργο το 2022.
Ο Ersoy έδωσε πληροφορίες στον ανταποκριτή της AA σχετικά με τις δραστηριότητες το 2020 και τις εργασίες που προγραμματίζονται να γίνουν φέτος.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 5 εκατομμυρίων AVROLUK ΣΕ TRNC
Αναφέροντας ότι πραγματοποίησαν σημαντικά έργα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ουγγαρία, το Κοσσυφοπέδιο και το Αφρίν, καθώς και στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), ο Έρσοι είπε ότι ένα από αυτά ήταν η αποκατάσταση του Τζαμί Selimiye.
Σημειώνοντας ότι το τζαμί Selimiye θα αποκατασταθεί για περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ και σκοπεύουν να ολοκληρώσουν το έργο το 2022, ο Ersoy είπε, «Η αποκατάσταση είναι μια μακροχρόνια δουλειά. Διαχειριζόμαστε τα πάντα, από αρμούς έως σοβά σχολαστικά. Ως Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων, είμαστε από τους λίγους επιτυχημένους θεσμούς αποκατάστασης. Είμαστε αδελφοί και αδελφές με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Μουσείων, δουλεύουμε ο ένας δίπλα στον άλλο για να βγάλουμε τα έργα μας και μετά να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Source