“Το Τμήμα Προστασίας των Καταναλωτών πρέπει να συσταθεί χωρίς καθυστέρηση”

Ένωση καταναλωτών:

Ο Hasan Yılmaz Işık, Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, κάλεσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας και είπε, “Το Τμήμα Προστασίας των Καταναλωτών θα πρέπει να συσταθεί χωρίς καθυστέρηση.”

Ένωση καταναλωτών:

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Ο Hasan Yılmaz Işık, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, έκανε γραπτή δήλωση τύπου και κάλεσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας.

Η Light, που έγινε από την Τουρκία το 2017 και στο Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης το πρωτόκολλο συνεργασίας στο πλαίσιο της υγείας των καταναλωτών και εξέφρασε την πρόβλεψη για την προστασία της ασφάλειας του έργου.

Πρόσφατα πρωθυπουργός Έρσαν Σανέρ Ο Işık, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στις 16 Δεκεμβρίου 2020, ζήτησε τη σύσταση Τμήματος Προστασίας των Καταναλωτών στο πλαίσιο αυτού του υπουργείου, έτσι ώστε ο “Νόμος για την ασφάλεια των προϊόντων” και ο νόμος για την προστασία των καταναλωτών να μπορούν να εφαρμοστούν πλήρως. Έρσαν ΣανέρΚατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ζήτησε τη σύσταση του Γραφείου χωρίς καθυστέρηση ».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Işık χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στη δήλωσή του:

«Η αποχώρηση των επικεφαλής των υποκαταστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, οι οποίοι βοήθησαν τους καταναλωτές με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην αγορά με μεγάλη αφοσίωση, μέσα στο τελευταίο έτος έχει προκαλέσει διαταραχή στην εφαρμογή των νόμων που ισχύουν με ανεπαρκές προσωπικό.

Τα παράπονα και τα προβλήματα που βοηθά να επιλύσει ο σύλλογός μας δεν αφορούν το ευρύ κοινό και προκαλούν σοβαρά παράπονα στους καταναλωτές.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας στερείται έμπειρου και ταλαντούχου προσωπικού που μπορεί να εργαστεί σε αυτά τα θέματα που πρέπει να εμπλακούν.

Προκειμένου να εφαρμοστεί ο “Νόμος για την ασφάλεια των προϊόντων” και ο νόμος για την προστασία των καταναλωτών, οι οποίοι έχουν μεγάλη σημασία για τη ζωτική ασφάλεια της οικονομίας, ο Σύνδεσμός μας ζήτησε τη σύσταση Τμήματος Προστασίας των Καταναλωτών υπό το υπουργείο αυτό στις 16 Δεκεμβρίου 2020. Έρσαν ΣανέρΚατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ζήτησε τη σύσταση του Γραφείου χωρίς καθυστέρηση.

Με την Τουρκία και η Συνέλευση ενέκριναν επίσης το πρωτόκολλο συνεργασίας του 2017 στο πλαίσιο των εργασιών που προβλέπονται για τους καταναλωτές για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας του συλλόγου μας, πρόκειται να ξεκινήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας για να πραγματοποιήσει κλήση. “

Άλλα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

.Source