Το τοπικό «Startup Bitayka» στοχεύει τον κόσμο: «Μετάβαση από την Κύπρο στο παγκόσμιο

Αφήσαμε πίσω ακριβώς ένα χρόνο στην πανδημία που σάρωσε τον κόσμο και τη χώρα μας. Ενώ οι οικονομίες αντιμετώπιζαν σοβαρή συρρίκνωση, ο τρόπος επιχειρηματικών συνηθειών και αγορών άρχισε να κινείται σε μια άλλη διάσταση, ειδικά με την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας. Διαδικτυακές αγορές, ειδικά διαδικτυακές αγορές παντοπωλείων, οι οποίες δεν ήταν πολύ συχνές πριν από την πανδημία, υπήρξε επίσης ζήτηση στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Ενώ οι τομείς μας όπως ο τουρισμός και η τριτοβάθμια εκπαίδευση αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας νέας γενιάς, το οποίο άρχισε να κυριαρχεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ειδικά στον τομέα των διαδικτυακών αγορών, άρχισε να κερδίζει ταχύτατα.

Σε αυτό το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα, υπόσχεται ελπίδα όσον αφορά την παγκόσμια ανάπτυξη με μια επιχείρηση, επιχειρηματικό μοντέλο και ομάδα σημαντικών ονομάτων που έχουν αποδειχθεί στους τομείς τους.

Το “Bitayka”, η πρώτη πλατφόρμα αγορών με μορφή αγοράς στην Κύπρο, με το σύνθημα “Πιστέψτε ότι δεν είναι ένα όνειρο να πάτε από την Κύπρο στον κόσμο”, αποκαλύπτει το όραμα της μετατροπής των αγοραστικών συνηθειών στην Κύπρο σε ψηφιακή και της μετατροπής σε μια επιχείρηση που μπορεί να ανταγωνιστεί παγκοσμίως. Ο ιδρυτής της Bitayka και ο ιδρυτής γενικός διευθυντής Hasan Çağlar είναι η ιστορία της Bitayka, η οποία στοχεύει στη μετατροπή τόσο των online αγορών όσο και των online αγορών στη χώρα μας. Cyprus Postτου είπα.

Εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει σημαντικές καταστροφές στην παγκόσμια οικονομία μέσα σε ένα χρόνο, ο Çağlar δήλωσε ότι οι μεγάλες οικονομίες, ιδίως η αμερικανική οικονομία, έχουν βιώσει σοβαρές συστολές και εξακολουθούν να ζουν.

“Ο ΜΕΓΑΛΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΗΨΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ”

Υπερασπίζοντας ότι ενώ οι διαδικασίες ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακού μετασχηματισμού επιταχύνονται στον κόσμο, η ΤΔΒΚ δεν πρέπει να μείνει πίσω από αυτήν την παγκόσμια τάση, δήλωσε ο Çağlar, «Εγώ και όλοι οι ιδρυτικοί μου συνεργάτες πιστεύω ότι η εξάπλωση της επιχειρηματικότητας και ειδικά της τεχνολογίας προσανατολισμένη στην επιχειρηματικότητα είναι ζωτικής σημασίας στην ΤΔΒΚ και ενεργούμε με αίσθημα ευθύνης. Διάφορα μεγάλα καταστήματα λιανικής της Τουρκίας για πάνω από 20 χρόνια, μάθουν ότι βιώνω στον γίγαντα, μετά από 5 χρόνια η ιδέα της διαδικασίας ανάμειξης που έχουμε εφαρμόσει με τους φίλους μας και η TRNC ανοίγουν μια νέα εποχή σε διαδικτυακές αγορές, για να οδηγήσουν στην εμφάνιση νέες πρωτοβουλίες και θα προχωρήσουμε από την παγκόσμια Κύπρο. Ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να ανοίξουμε το δρόμο για πρωτοβουλίες που θα σπάσουν τα εμπάργκο Σύμφωνα με αυτόν τον σκοπό και την αποστολή, είμαστε μεταξύ των ιδρυτών της νεοσυσταθείσας πρωτοβουλίας επιχειρηματικότητας της ΤΔΒΚ στη χώρα μας. Πιστεύουμε ολόψυχα ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να ξεκινήσουν μια μεγάλη επιχειρηματική επανάσταση που μπορεί να αλλάξει το πεπρωμένο της χώρας μας, με την επένδυση επιχειρηματικών ιδεών αξίας μερικών εκατομμυρίων TL που θα γίνουν παγκόσμια μόνο με τη σωστή αξιολόγηση και αποτελεσματική οργάνωση των εξειδικευμένων ανθρώπινων πόρων μας και την υποστήριξη όλων των στοιχείων του ιδιωτικού μας τομέα και του λαού μας, ειδικά του κράτους μας.

“Ετοιμάζουμε να κάνουμε μια νέα και εκπληκτική είσοδο”

Αναφέροντας ότι με την πανδημία στη χώρα, οι αγορές μέσω διαδικτύου, ιδίως τα καταστήματα σούπερ μάρκετ, έχουν εκραγεί, ο Χασάν Ασαλάρ συνέχισε ως εξής:

“Στην πραγματικότητα, θέλω να χωρίσω τις διαδικτυακές αγορές στη χώρα μας σε 3. Η πρώτη είναι η τεχνολογία, με άλλα λόγια, τα ηλεκτρονικά ψώνια. Αυτός ο τομέας στην πραγματικότητα δραστηριοποιείται για 7-8 χρόνια και έχει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 3-5 % ετησίως με νέες επιχειρήσεις να εντάσσονται στον τομέα κάθε χρόνο. Είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι ο ανταγωνισμός θα παγιωθεί στο εγγύς μέλλον και πολλοί παίκτες θα βγουν από την αγορά. Δεύτερον, διαδικτυακή μόδα και λιανική εκτός τροφίμων. θέλω να χωρίσω το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο τροφίμων σε δύο: Το διαδικτυακό φαγητό είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός τομέας και μπορώ εύκολα να πω ότι η αγορά θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα. Εμείς, ως Bitayka, ετοιμαζόμαστε για μια νέα και φιλόδοξη συμμετοχή σε αυτόν τον τομέα. εδώ είμαστε διεκδικητικοί. Κορωνοϊός Βλέπουμε ότι αυτός ο τομέας έχει κάνει έκρηξη περίπου 300 τοις εκατό, καθώς προτιμά τα ψώνια στο διαδίκτυο. Παρόλο που οι αγορές παρήγαγαν παραγγελίες με εφαρμογές επικοινωνίας, όπως το whatsapp για να καλύψουν την ανερχόμενη ζήτηση, είδαμε ότι οι αγορές προκλήθηκαν σοβαρά επειδή δεν ήταν βιώσιμες και έφεραν λειτουργική επιβάρυνση στις αγορές. Η Bitayka κάνει μια σημαντική διαφορά εδώ. “

“Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΡΦΟ« ΑΓΟΡΑ ΜΑΡΚΕΤ »που σας επιτρέπει να παραγγείλετε σε ΛΕΠΤΟ»

Το ρητό “Το Bitayka προέρχεται από” ένα tayka, που σημαίνει “ένα λεπτό” στην κυπριακή διάλεκτο “, δήλωσε ο Çağlar,” Η εφαρμογή μας είναι μια παραγγελία με μορφή αγοράς που σας επιτρέπει να παραγγείλετε σε ένα λεπτό από τις αγορές, τα εστιατόρια, το νερό και το φυσικό αέριο προμηθευτές από το Διαδίκτυο και εφαρμογές έξυπνων τηλεφώνων. πλατφόρμα », είπε.

“Μπορούμε να παραδώσουμε τα καταστήματα σούπερ μάρκετ σε 24 ώρες”

Ο ğağlar είπε στη δήλωσή του:

«Επιτρέψτε μου απλά να εξηγήσω. Υπάρχουν τέσσερα πόδια στην πρακτική μας. Στο πρώτο σκέλος, μπορείτε εύκολα να κάνετε την ηλεκτρονική σας παραγγελία από τις αγορές του συστήματος, όπως ακριβώς πηγαίνετε στην αγορά. Η παραγγελία σας μπορεί να φτάσει στη διεύθυνσή σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή μπορείτε να πάρετε το αυτοκίνητό σας από το χώρο στάθμευσης της αγοράς. Ομοίως, μπορείτε να ψωνίσετε για εμφιαλωμένο αέριο, νερό για καρόμπο και φαγητό στα άλλα πόδια στο bitayka. Εάν το επιθυμούν, μπορούμε να παραδώσουμε τα διαδικτυακά σουπερμάρκετ εντός 24 ωρών μέσω της δικής μας βάσης δεδομένων 60 χιλιάδων προϊόντων.

Έχουμε μια ομάδα πολύτιμων ανθρώπων που είναι πραγματικά ειδικοί στους τομείς τους. Ο Koray Yeşiladal από postdocs μηχανικός και η Τουρκία και η ΤΔΒΚ έχουν ανώτερη διοικητική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα. Ο Bilinç Dolmacı είναι ειδικός σε θέματα χρηματοδότησης και διαχείρισης με διδακτορικό σε διεθνές επίπεδο. Ο Nihat Yılmaz, ο οποίος έγραψε την Bitayka, είναι Κύπριος προγραμματιστής λογισμικού και είναι πρόεδρος της Ένωσης Πληροφορικής TRNC για πολλά χρόνια. Ο Polat Koçatlı, και πάλι σημαντικό πρόσωπο του λογισμικού, είναι σε θέση να πραγματοποιήσει όλα τα είδη ολοκλήρωσης της αγοράς χάρη στο πρόγραμμα ολοκλήρωσης λογισμικού που έχει αναπτύξει. Ο Μουσταφά Αμπίτογλου είναι ένας πολύ γνωστός και αγαπημένος επιχειρηματίας και δημοσιογράφος εκτός από τις πωλήσεις και την εμπορική του εμπειρία. Τέλος, γίνετε μέλος του Ahmet Bilgen, τουρκικού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας σε έναν γνωστό επιχειρηματία αλλά και έναν επενδυτή αγγέλου που επένδυσε δεκάδες πρωτοβουλία. Ο Ahmet Bilgen είναι επίσης ο ιδρυτικός πρόεδρος της πρωτοβουλίας επιχειρηματικότητας της ΤΔΒΚ, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας στην ΤΔΒΚ, και του Προέδρου της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας της Προεδρίας.

ΣΗΜΕΡΑ, Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υπερβαίνει τα Όρια

Η τεχνολογία έχει ήδη ξεπεράσει τα σύνορα σήμερα. Για παράδειγμα, το κορυφαίο πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Τουρκίας συναντήθηκε με την Fetch, η αξία των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων είναι 250 εκατομμύρια δολάρια χαμηλότερο επενδυτικό θέμα ως η δεύτερη μονόκερος Τουρκία. Bitayk, Κύπρος, η τρίτη αγορά της Τουρκίας στην πρώτη θέση παραγγελίας μορφής πλατφόρμας. Ενώ η πρωτοβουλία μας στοχεύει στη μετατροπή της αγοράς TRNC στον τομέα του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου τροφίμων, στοχεύουμε να μεταφέρουμε την πρωτοβουλία μας σε πόλεις και χώρες παρόμοιας κλίμακας με την ΤΔΒΚ. Για παράδειγμα, επενδύοντας το 2022, στοχεύουμε να μεταφέρουμε τις δραστηριότητές μας στην Αλάνια και την Αττάλεια, καθώς και στο Βόρειο Λονδίνο, όπου οι δικοί μας άνθρωποι ζουν έντονα. Μπορώ να συνοψίσω τον μεγαλύτερο στόχο μας για να δημιουργήσουμε προηγούμενο, νικώντας την ατυχία αυτού του λαού ως την πρώτη προσπάθεια να πάει παγκόσμια από την Κύπρο, καθώς και να τους φέρει να κερδίσουν, καθώς οι επιχειρηματίες μας εμπιστεύονται και επενδύουν σε εμάς .

ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΗΣ BITAYKA ​​ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το σημείο που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι το λογισμικό της Bitayka, το οποίο προσελκύει την προσοχή διεθνών επενδυτών, δημιουργήθηκε από τη δική μας τοπική ομάδα. Όπως είπα, σκοπεύουμε να ανοίξουμε το Bitayka σε δύο διαφορετικές χώρες από το 2022. Με τη συνεργασία που κάναμε πρόσφατα με την πρωτοβουλία Trendbox που ιδρύθηκε από τον Ahmet Bilgen, η οποία παράγει δεδομένα για τον τομέα perskende που λειτουργεί σε 1500 σημεία σε όλη την Κωνσταντινούπολη. καθώς και να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς μας στην Κύπρο πολύ σύντομα σε λειτουργία, στοχεύουμε να μετακινηθούμε στην Τουρκία.

Ο ΚΟΣΜΟΣ άλλαξε

Ο κόσμος έχει αλλάξει τώρα. Με την πανδημία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα επιταχυνθεί σε κάθε τομέα και θα επηρεάσει κάθε τομέα. Ξεκινώντας από το γεγονός ότι το κράτος μας δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τη δική του ογκώδη δομή με τα δικά του μέσα και η δομή εδώ δεν είναι βιώσιμη, είναι πλέον αναπόφευκτο να πούμε και να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Υπάρχει μεγάλο μέρος αυτού του δυναμικού στους Κύπριους ανθρώπους. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μοιραστούμε αυτό το όραμα με όλα τα στοιχεία της πολιτείας μας και την αντιπολίτευση της κυβέρνησης προκειμένου να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα και ειδικά το οικοσύστημα εκκίνησης, το οποίο ονομάζουμε επιχειρηματικότητα προσανατολισμένη στην τεχνολογία, και να ανοίξουμε το δρόμο και να ενθαρρύνουμε νέες επιχειρήσεις που θα πάνε στον κόσμο και θα λάβουν επενδύσεις. Σε αυτό το σημείο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα βήματά μας με αποφασιστικότητα και να εμπλέξουμε κάθε επίπεδο του κράτους μας στη διαδικασία.

ΓΡΗΓΟΡΑ, ΘΑ ΑΝΟΙΧΘΟΥΝ ΣΕ ΣΚΕΛΑ …

Παρεμπιπτόντως, ως Bitayka, έχουμε επί του παρόντος αγορές-μέλη στη Λευκωσία, την Κερύνεια, το Güzelyurt και την Αμμόχωστο… Θέλουμε να ανοίξουμε στο Iskele στο εγγύς μέλλον και να ολοκληρώσουμε την επέκτασή μας σε όλο το νησί. Μπορείτε να κατεβάσετε το Bitayka από το App Store για iOS και το Google Play Store για Android. “

.Source