Το τρίο των Σαουδικών συλλόγων ετοιμάζεται να πάρει το καλύτερο της ηπείρου καθώς επιστρέφει το AFC Champions League

ΝΤΟΥΜΠΑΙ: Τι παίρνεις αν αφήσεις έναν τεχνικό μάγο και έναν επιχειρηματία που τρελαίνει το ποδόσφαιρο να προβληματιστεί μαζί για αρκετό καιρό;

Η απάντηση, ίσως όχι εκπληκτικά στο παρελθόν, είναι ένα δίκτυο κοινωνικών μέσων για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, το TheFutbolApp, το πνευματικό τέκνο του Αμερικανού Steve van Zutphen και του Βρετανοκύπριου Γιώργου Καφάρκου.

Ροές ειδήσεων, παιχνίδια, πρωταθλήματα προβλέψεων και αίθουσες συνομιλίας. Μοναδικά για κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται επίσης να μοιράζεται τον πλούτο του με τα μέλη του μέσω της δικής του κρυπτογράφησης, TheFutbolCoin (TFC). Όσο περισσότερο ασχολείστε, όσο περισσότερο σας αρέσουν, τόσο περισσότερο δημιουργείτε.

Ο Van Zutphen είναι βετεράνος της βιομηχανίας τεχνολογίας και είχε πολλές εμπειρίες από τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων από τις αρχές του αιώνα.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίκτυο τεχνικά», είπε.

«Είναι πολύ πιο δύσκολο από ό, τι περιμένουν οι άνθρωποι, λόγω του ποσού της στιλβωτικής ουσίας που βλέπουν στο Instagram και στο Facebook. Έχουν δεκάδες χιλιάδες τεχνολόγους όπως μπορείτε να φανταστείτε. Αλλά αν μπείτε σε ένα κοινωνικό δίκτυο, πρέπει να είστε καλύτεροι από τους υπάρχοντες, να μην είστε ίσοι ή λιγότερο. “

Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να τελειοποιηθεί μια ιδέα η οποία, σύμφωνα με τον van Zutphen, ξεκίνησε αρχικά αφού ο φίλος του και ο πρωταθλητής σκιέρ Jan Hudec – το παρατσούκλι του Panda – του ζήτησαν να επινοήσει έναν μηχανισμό στον οποίο τα χρήματα μπορούν να μεταφερθούν πίσω στην κοινότητα του σκι .

Και έτσι γεννήθηκε η τεχνολογία πίσω από το TheFutbolApp.

«Χρησιμοποιήσαμε το πλεονέκτημα της μεγάλης τεχνολογικής εργαλειοθήκης που αναπτύξαμε πάνω από μια δεκαετία με μια πραγματικά παγκόσμια ομάδα παιδιών και θεωρήσαμε ότι ο τρόπος για να μπείτε στην αγορά ήταν μέσω του αθλητισμού, ως πρωταρχικής βάσης ενδιαφέροντος, γιατί το γνωρίζαμε ότι Το Twitter οδηγούσε το ποδόσφαιρο. “

Σε ποιο βαθμό οι οπαδοί του ποδοσφαίρου συρρέουν στο Twitter ήταν τόσο σοκαρισμένος για τον van Zutphen, όπως και για πολλούς ανθρώπους.

«Έχω μιλήσει με στελέχη στο Twitter και μου είπαν ότι 100 εκατομμύρια καθημερινά ενεργοί χρήστες (πριν από δύο χρόνια), 70 εκατομμύρια είναι κυρίως λόγω του ποδοσφαίρου. Έτσι, πραγματικά το Twitter είναι μια εφαρμογή ποδοσφαίρου, είναι το Instagram του ποδοσφαίρου. Έτσι σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό και καλύτερο, ίσως να συνδυάσουμε τα χαρακτηριστικά αυτών των δημοφιλών δικτύων. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε και επιλέξαμε το ποδόσφαιρο. “

«Δεν ήταν εύκολο, είναι τεχνικά πολύ δύσκολο», πρόσθεσε. “Αλλά το καταφέραμε τώρα και τρέχει πολύ όμορφα.”

Το TheFutbolApp κυκλοφόρησε το 2019 και επί του παρόντος έχει πάνω από μισό εκατομμύριο ενεργά μέλη. Οι ιδρυτές όπου μετά τη δημιουργία μιας κοινότητας που θα ωφελήσει εξίσου όλα τα μέλη της.

«Ο Steve και εγώ και ολόκληρη η ομάδα θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά για όλους όσους εμπλέκονται σε αυτήν την κοινότητα», είπε ο Καφάρκου.

«Η μεγαλύτερη κοινότητα στον κόσμο είναι το ποδόσφαιρο. Όλοι είναι ίσοι, όλοι μοιράζονται το πάθος. “

Τα καθιερωμένα δίκτυα κοινωνικών μέσων δεν απολαμβάνουν ακριβώς τον θετικό τύπο αυτές τις μέρες και η Καφάρκου επιθυμεί να επισημάνει πώς το TheFutbolApp θα διαφοροποιηθεί από το πακέτο.

«Ένα από τα οφέλη του TFC, το διακριτικό, είναι ότι είναι ένας μηχανισμός για να μοιραζόμαστε τον πλούτο της διαφήμισης στο ποδόσφαιρο με τους χρήστες μας», είπε.

«Σε αντίθεση με το Facebook και το Twitter που διατηρούν όλα τα έσοδά τους, η προσέγγισή μας είναι να το μοιραστούμε με την κοινότητα».

Αυτή η ολιστική νοοτροπία μπορεί να ωφελήσει όλους τους εταίρους, λέει, συμπεριλαμβανομένων ποδοσφαιρικών συλλόγων, των οποίων τα οικονομικά, κακά στις καλύτερες στιγμές, έχουν καταστραφεί από την πανδημία Covid-19.

Ο σημαντικότερος ενδιαφερόμενος, ωστόσο, είναι πάντα ο μεμονωμένος θαυμαστής.

“Εμείς [TheFutbolApp] είναι πιο κοντά στους οπαδούς οποιουδήποτε συλλόγου από τους ίδιους τους συλλόγους και αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται », πρόσθεσε.

«Αναπτύσσουμε χωρίς καμία διαφημιστική δραστηριότητα με οκτώ τοις εκατό το μήνα όσον αφορά τους χρήστες. Και μόλις έχουμε προθερμανθεί, υπάρχουν πολλά ακόμη πράγματα να έρθουν. “

Έχοντας κατείχε εκτελεστική θέση σε μια εταιρεία Fortune 500 στη Νέα Υόρκη, ο Καφάρκου λέει ότι θα ήταν εύκολο για αυτόν και τον συνεργάτη του να συλλάβουν άλλες ιδέες που βγάζουν χρήματα.

Το κίνητρό τους, ωστόσο, ήταν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο όπου «όλοι κερδίζουν ή κανένας δεν κερδίζει».

Όπως και με άλλα κοινωνικά δίκτυα, η εγγραφή στο TheFutbolApp είναι απλή. Όνομα, τοποθεσία, αγαπημένη ομάδα ή ομάδες.

“Εάν εγκαταστήσετε την εφαρμογή και ενεργοποιήσετε το πορτοφόλι σας, το πρώτο πράγμα που παίρνετε είναι ένα δωρεάν TFC”, δήλωσε ο Καφάρκου. «Σήμερα, αυτό το διακριτικό αναφέρεται σε ένα από τα πιο διάσημα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης και έχει αξία 42 σεντ. Εάν προσκαλέσετε έναν φίλο και ενεργοποιήσει το πορτοφόλι του, θα λάβετε ένα άλλο TFC. Οι τρεις πιο δημοφιλείς περιοχές της εφαρμογής είναι η κοινωνική ροή του συλλόγου σας, τα παιχνίδια και οι αίθουσες συνομιλίας. Οι άνθρωποι μπορούν να κερδίσουν πολλούς πόντους που μετατρέπουμε σε TFC παίζοντας παιχνίδια. Στον κόσμο των bitcoin εσείς ορυχείο ηλεκτρονικά, στον κόσμο μας, ορυχείο κοινωνικά. Ξοδεύετε χρόνο στην εφαρμογή και το κερδίζετε. “

Τα πρώτα σημάδια ήταν ότι είχε παγκόσμια έκκληση. Το 50% των χρηστών είναι γυναίκες.

Στην Κύπρο, όπου κατοικούν οι ιδρυτές, πάνω από 100 επιχειρήσεις δέχονται TFC εν μέρει ή στο σύνολό τους για αγαθά και υπηρεσίες. Οι συνιδρυτές αναμένουν παρόμοιες δεσμεύσεις αλλού.

«Μας αρέσουν τα δεδομένα γιατί πρέπει να δουλέψεις με την πραγματικότητα, όχι τα όνειρα», είπε ο Καφάρκου.

«Πλησιάζουμε ένα εκατομμύριο συναλλαγές που πληρώνονται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου με το TFC εδώ στην Κύπρο. Έτσι, όταν εγκαθίσταται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ, η υιοθέτηση θα είναι τουλάχιστον τόσο μεγάλη όσο η Κύπρος. “

Η Μέση Ανατολή, όπως και η Αφρική, αποδεικνύεται εύφορο έδαφος για νέα μέλη.

“Μόλις πρόσφατα κάναμε τις αραβικές μεταφράσεις, ξεκινήσαμε να ενημερώνουμε όλες τις κοινωνικές ροές για όλες τις ομάδες της περιοχής”, δήλωσε ο van Zutphen.

«Είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές. Οι τέσσερις κορυφαίες αγορές στον κόσμο όσον αφορά τον βαθμό έντασης για το ποδόσφαιρο είναι η Νιγηρία, η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία και η Αίγυπτος. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπορούμε να φέρουμε τη Μέση Ανατολή σε αυτήν την εφαρμογή. “

Βασικά, σύμφωνα με τον Καφάρκου, οι αραβικοί οπαδοί ποδοσφαίρου, σε αντίθεση με, ας πούμε, έναν υποστηρικτή του κλαμπ της Premier League, τείνουν να υποστηρίζουν πολλές ομάδες σε διάφορες χώρες ή αγορές.

Αυτό θα μεταφραστεί σε περισσότερο χρόνο στην εφαρμογή.

«Καταλαβαίνουμε καλά το πάθος στα αραβικά κράτη για το ποδόσφαιρο», είπε.

«Ο τυπικός Άραβας θαυμαστής ακολουθεί τρία ή τέσσερα κλαμπ. Ακολουθούν τον τοπικό τους σύλλογο, αλλά συνήθως ακολουθούν επίσης μια ομάδα στη La Liga, την Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και επίσης στη Serie A της Ιταλίας. Ειλικρινά, τους αγαπούν σχεδόν εξίσου. “

“Αν ακολουθείτε τον αγαπημένο σας παίκτη ή κλαμπ στο Instagram, δεν επιτρέπεται να δημοσιεύετε στη ροή τους, αλλά στο σύστημά μας μπορείτε, οπότε είστε πραγματικά στο πάρτι εκεί”, πρόσθεσε.

Είναι σχεδιασμένο ένα μονοαπευθυντικό κατάστημα, ή δίκτυο, για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου. Ο Καφάρκου το αποκαλεί «εφαρμογή σε μια εφαρμογή» και ο Βαν Ζούφεν πιστεύει ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει διαφορετικές αίθουσες συνομιλιών, φόρουμ, ομάδες WhatsApp και Facebook, τις οποίες θεωρεί «διάσπαρτες στον αέρα».

Ένας οπαδός που πηγαίνει σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, μπορεί να σχεδιάσει να συναντηθεί με τους υποστηρικτές του σε μια καφετέρια κοντά στο γήπεδο, ενώ ελέγχει τη σύνθεση της ομάδας στη ροή του συλλόγου του. Και μετά πληρώστε για το latte με το TFC.

«Και αυτό, γυρίζει [engagement] στη γνώση του πού μπορείτε να πάτε και επίσης σε χρήματα, μάρκες, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε πραγματικά πράγματα », πρόσθεσε.

.Source