Το τυφλό αγόρι της Κύπρου που έπληξε τον κόσμο ποδοσφαίρου της Αγγλίας

τυφλός ποδοσφαιριστής
Mikey Poulli στο γήπεδο. Πίστωση: Mikeypoulli / Instagram

Η τύφλωση δεν μπορεί να εμποδίσει τον 10χρονο Ελληνοκύπριο Μάικι Πούλι, που ζει στο Λονδίνο, να συνεχίσει τα όνειρά του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Αφού τον πήραν οι γονείς του για μια ρουτίνα οφθαλμολογική εξέταση, όταν ήταν μόλις έξι ετών, έλαβαν το σοκ της ζωής τους όταν άκουσαν ότι υπέφερε από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται ράβδος κώνου.

Πριν από τον έλεγχο, οι γονείς του αγοριού δεν είχαν παρατηρήσει καμία αλλαγή στο όραμά του, δήλωσε ο πατέρας του Mikey, John Poulli Έλληνας δημοσιογράφος.

Δυστυχώς, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια ότι η ανίατη γενετική κατάσταση θα οδηγούσε σε τύφλωση σε λίγα μόλις χρόνια.

Ενώ ο νεαρός αθλητής παρέμεινε πλήρως ορατός για μερικούς μήνες μετά τη διάγνωσή του, οι γονείς του άρχισαν να παρατηρούν κάποιες διαφορές στη συμπεριφορά του, συμπεριλαμβανομένων των ατυχημάτων, λόγω απώλειας όρασης.

Δυστυχώς, μέσα σε 18 μήνες από τη διάγνωσή του, ο Mikey έμεινε εντελώς τυφλός.

Το άφοβο αγόρι δεν άφησε ποτέ τη διάγνωσή του να τον σταματήσει, και οι γονείς του τον υποστήριξαν σε όλες τις προσπάθειές του.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στους γονείς σε παρόμοιες καταστάσεις, ο Πούλι τονίζει ότι οι γονείς πρέπει «να είναι εκεί για το παιδί τους υπό οποιαδήποτε ιδιότητα», «υποστηρίζοντάς τους με οτιδήποτε θέλουν να κάνουν».

Παίζοντας παρά την τύφλωση

Ένας άπληστος οπαδός ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα της ομάδας της Άρσεναλ, ο Μάκι αγαπούσε να παρακολουθεί αγώνες με τον μπαμπά του από τα πρώτα του χρόνια, ο οποίος του εισήγαγε το άθλημα, και έπαιξε αρκετά από μόνος του.

Ο νεαρός αθλητής, που ο πατέρας του λέει ότι ήταν «φυσικός σε πολλά αθλήματα», άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ένα κλαμπ στην τρυφερή νεαρή ηλικία μόλις πέντε ετών.

Αφού προχώρησε η κατάστασή του, το αφοσιωμένο αγόρι συνέχισε να παίζει το αγαπημένο του άθλημα παρόλο που δεν μπορούσε να δει. Δυστυχώς, έπρεπε να σταματήσει να παίζει με το ποδοσφαιρικό του κλαμπ λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Παρά αυτά τα οδοφράγματα, ο Mikey παρέμεινε ανυπόμονος ότι θα γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και συνέχισε να παίζει το άθλημα με την οικογένειά του όποτε μπορούσε.

Αφού παρακολουθούσαν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων ποδοσφαίρου του γιου τους, οι γονείς του αγοριού συνειδητοποίησαν ότι ήταν «φαινόμενο», όπως δηλώνει ο πατέρας του Τζον, και πρέπει να καλλιεργήσει τα ταλέντα του ακόμη περισσότερο παίζοντας σε μια ομάδα.

Τα όνειρα του Mikey πραγματοποιούνται

Αφού άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο με μια ομάδα άλλων παιδιών με προβλήματα όρασης σε ένα ειδικό κέντρο, ένας προπονητής ποδοσφαίρου έλαβε γνώση των φυσικών ικανοτήτων του νεαρού άνδρα.

Ο προπονητής ήταν τόσο εντυπωσιασμένος με το ταλέντο του Mikey που ζήτησε προσκόπους από τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο (FA), το διοικητικό σώμα ποδοσφαίρου στην Αγγλία, για να παρακολουθήσει το αγόρι να παίζει.

Ο πατέρας του Mikey, John, λέει Έλληνας δημοσιογράφος ότι παρόλο που ο γιος του ήταν πολύ χαρούμενος που έπαιζε για τους προσκόπους της FA, ήταν αρκετά ήρεμος γιατί «πάντα ήξερε ότι θα ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Ο Τζον, ωστόσο, ήταν «έκπληκτος και σοκαρισμένος» στις ειδήσεις, «αλλά και τόσο περήφανος και ενθουσιασμένος» για τον γιο του, ο οποίος είναι θαύμα στο άθλημα.

Οι εκπρόσωποι της FA, έκπληκτοι από την ικανότητά του, προσέφεραν έναν νεαρό αθλητή προπόνηση ένας προς έναν από έναν ειδικό, δίνοντάς του την ελπίδα ότι θα μπορούσε να παίξει για την Αγγλία μια μέρα.

Από τότε, έχει συνεχίσει να εκπαιδεύεται στο αγαπημένο του άθλημα με κορυφαίους προπονητές της Αγγλίας.

Παγκόσμιο Κύπελλο γκολ για τυφλό ποδοσφαιριστή

Στην πραγματικότητα, το αγόρι είναι τόσο ταλαντούχος παίκτης, που ο πατέρας του «ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τι μπορεί να κάνει με ένα ποδόσφαιρο».

Γεμάτο δεξιότητες και ταλέντο, ο Mikey λατρεύει τα γυρίσματα, τα γκολ, και επίσης τελειοποιεί μερικά θαυμάσια κόλπα.

Το όνειρο του νεαρού ποδοσφαιριστή είναι να «κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αγγλία και να γίνει κορυφαίος σκόρερ», λέει ο πατέρας του.

Ένας τεράστιος θαυμαστής της Άρσεναλ, ο αγαπημένος παίκτης του νεαρού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή είναι ο Pierre-Emerick Emiliano François Aubameyang, επιθετικός της ομάδας.

Αγαπά επίσης τον Έλληνα παίκτη Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος έφυγε από την Άρσεναλ τον Ιανουάριο για τον Ολυμπιακό, μια ελληνική ομάδα. Ο Παπασταθόπουλος, γνωστός ως «Σωκράτης», γεννήθηκε στην Καλαμάτα.

Ο Ελληνοκύπριος αθλητής είναι επίσης υπερήφανος για τις ρίζες του, και αυτός και η οικογένειά του επισκέπτονται «τις πατρίδες» Ελλάδα και Κύπρο κάθε χρόνο, λέει ο πατέρας του Τζον.

Αύξηση της ευαισθητοποίησης για τη δυστροφία και την τύφλωση του κώνου

Η αφοσίωση του Μάικι στο όνειρό του και το εκπληκτικό φυσικό ταλέντο έχουν προσελκύσει την προσοχή του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του αστέρα της ποδοσφαίρου Lionel Messi, ο οποίος πρόσφατα έδωσε στο αγόρι ένα ζευγάρι τεχνητά γυαλιά όρασης που αλλάζουν τη ζωή.

Παρά τις πολλές επιτυχίες του, ο νεαρός ποδοσφαιριστής και οι γονείς του δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα να βρουν θεραπεία για την κατάστασή του.

Επί του παρόντος, δεν ζητούν μόνο βοήθεια από ειδικούς και γιατρούς που έχουν εμπειρία με την ασθένεια, αλλά επίσης αναζητούν να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τη σπάνια διαταραχή.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι εμπνευσμένοι από το ταξίδι του Mikey και το καταπληκτικό ταλέντο, λέει ο John, και μοιράζονται την ιστορία του, τόσο πιο κοντά πλησιάζουμε στη μάθηση σχετικά με τη δυστροφία με ραβδώσεις και μάλιστα πιθανώς να βρούμε μια θεραπεία.

«Δεν θέλω τίποτα περισσότερο στον κόσμο παρά να με ξαναβλέπει ο Mikey», εκφράζει ο πατέρας του.

Μπορείτε να βρείτε τον Mikey και να ακολουθήσετε το ταξίδι του στο Facebook, Κελάδημα, YouTube και Instagram.

Σχετικό βίντεο: Παρακολουθήστε μια συνέντευξη με τους γονείς του Mikey Pouli:

Source