Το Τόκιο αναφέρει 816 νέες περιπτώσεις COVID-19, καθώς οι κυβερνήτες πιέζουν για έκτακτη ανάγκη

Το Τόκιο ανέφερε 816 νέες καθημερινές περιπτώσεις κοροναϊού, μια ημέρα μετά από κυβερνήτες από την πρωτεύουσα και τους γειτονικούς νομούς, κάλεσαν την ιαπωνική κυβέρνηση να ανακοινώσει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της πρόσφατης αύξησης των περιπτώσεων.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχάιντ Σούγκα αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για δεύτερη εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. η κυβέρνηση εισήγαγε για πρώτη φορά αυτό το μέτρο τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια ενός προηγούμενου κύματος της πανδημίας. Η Suga έχει προγραμματιστεί να μιλήσει δημόσια στις 4 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός οικονομίας της Ιαπωνίας είπε σε δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση πρέπει να συμβουλευτεί εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας πριν αποφασίσει για μια νέα δήλωση.

Ως προσωρινό μέτρο, τα εστιατόρια και οι αίθουσες καραόκε στην περιοχή του Τόκιο καλούνται να κλείσουν στις 8 μ.μ., ενώ οι επιχειρήσεις που σερβίρουν αλκοόλ πρέπει να κλείσουν στις 7 μ.μ., είπε.

Η προηγούμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης βασίστηκε σε εθελοντικούς τερματισμούς επιχειρήσεων και περιορισμούς ταξιδιού παρά στο είδος των αυστηρών μέτρων κλειδώματος που παρατηρούνται αλλού στον κόσμο.

Το Τόκιο αύξησε την προειδοποίηση COVID-19 στο υψηλότερο επίπεδο στις 17 Δεκεμβρίου. Οι νέες μολύνσεις στην πρωτεύουσα έφτασαν στο ρεκόρ 1.337 στις 31 Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας δήλωσε την Κυριακή ότι υπήρχαν 3.045 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Ιαπωνία έχει αναφέρει περισσότερες από 240.000 κρούσματα μυθιστορήματος και 3.548 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

REUTERS

Source